Als we weer kunnen dansen, willen we dat doen in déze designers

Disco met een hoofdletter D, graag.

Nu het vooruitzicht van een nachtelijke clubavond of feestelijk diner steeds dichterbij komt, begint party attire langzaam aan een opmars. Dat bleek al tijdens de meest recente modeweken, toen namen als Coperni en Chanel met blote buiken en glitters op de proppen kwamen. Ook opkomende ontwerpers zijn klaar voor het leven na de pandemie, en vallen massaal als een blok voor sensuele jurken, satijnen bralettes en excentrieke prints. Kortom: alles wat je nodig hebt voor je eerstvolgende festival of andersoortig feestje.

'Going-out' fashion

Vogue wierp daarom een blik op ontwerpers die de kunst der feestkleding maar al te goed beheersen. Van talenten van eigen bodem tot bij celebrities geliefde labels: de lijst aan opties is eindeloos. Bekijk hieronder Vogue's favorieten en fantaseer (of shop) er alvast goed op los, want 'de dag dat het weer mag' nadert nu écht met rasse schreden. Kun je maar beter voorbereid zijn, non?

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Beyoncé in David Koma
als we weer kunnen dansen, willen we dat doen in déze designers
James Devaney / Getty ImagesGetty Images

Beyoncé geeft bij een basketbalwedstrijd alvast het goede voorbeeld in een feestwaardige look van David Koma, een Georgische modeontwerper uit Londen. De ontwerper is meester in figure hugging kleding, en levert seizoen na seizoen elegante en sensuele jurken af (die vooral voor de avonduren bestemd zijn).

2 Wannes Akop

Wannes Akop studeerde in 2019 (pas!) af aan AMFI, en maakt sindsdien supervrouwelijke- én glamoureuze ontwerpen. In zijn designs schakelt hij moeiteloos tussen het verleden en heden, en bouwt hij regelmatig een brug tussen zijn Armeense achtergrond en het hedendaagse modebeeld.

3 Ninamounah

Het Nederlandse Ninamounah valt al jaren op bij de internationale modewereld, en niet zonder reden. De ontwerper laat zich inspireren door het dierlijke in de mens, met unieke motorjacks en oversized colberts tot gevolg. In 2021 presenteerde ze in Parijs een behoorlijk fraaie post-pandemie waardige collectie, met veel fluweel en vinyl.

4 Kim Shui Studio

Kim Shui staat sinds een paar jaar bekend als de hofleverancier van sexy kleding voor álle vrouwen, ongeacht maat of achtergrond. Ze heeft een gigantische achterban op Instagram, mede door het gebruik van opvallende kleuren en excentrieke prints. Als sex appeal je goed in de oren klinkt, wil je hier aankloppen.

5 Nensi Dojaka

We zeiden het al eerder: ontwerper Nensi Dojaka heeft het allemaal. Zo ging haar 90's versie van de klassieke LBD (terecht) viral, maar haar andere items zijn minstens zo noemenswaardig. Haar ontwerpen zijn sensueel en creatief, en vooral heel knap in elkaar gezet. Sophie Turner en Bella Hadid zijn al fan, en de dancing crowd volgt dit jaar ongetwijfeld snel.

6 Elzinga Studio

De Nederlandse Lieselot Elzinga weet als geen ander hoe je dansbare kleding maakt. Het multitalent is niet geheel toevallig óók muzikant, waardoor al haar ontwerpen 'vrijheid' schreeuwen. Haar rock 'n roll label is gemaakt voor de dansvloer, mede met dank aan de hypervrouwelijke silhouettes en extravagante prints.

7 Del Core

Zeg je rode loper en/of extravagant gala, dan zeg je Daniel Del Core. Die thematiek is de ontwerper namelijk op het lijf geschreven: voordat hij in 2021 zijn (eerste) eigen vrouwencollectie Del Core presenteerde, werkte hij op de VIP-afdeling van Gucci. Dat hij daar namen als Lana Del Rey en Bjork aankleedde, is goed terug te zien in zijn opvallende evening wear, waarmee je gegarandeerd de show steelt.

8 Supriya Lele

De Brits-Indische Supriya Lele maakte in 2017 haar debuut op Londen Fashion Week, en is sindsdien niet meer weg te denken in de wereld der party clothing. Haar doorschijnende en kleurrijke items voelen fris en modern, en vallen terecht in de smaak bij supersterren als Dua Lipa (die zich in Supriya Lele hulde voor haar 25e verjaardag).

9 Meryll Rogge

De in België geboren Meryll Rogge ontwierp eerst voor Marc Jacobs en Dries van Noten en maakt nu furore met haar eigen label. Wie niet bang is voor een oversized effect en gekleurd zijde, is bij haar aan het juiste adres. Haar eclectische looks doen direct denken aan de 80's, immers dé tijd van italodisco.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Trends