Vogue
Chocotasting

cultuur / Food

Chocotasting

Datum
Auteur
Carlijn Potma

Verrassingspakketjes? Leuk! Al helemaal als ze vol chocolade zitten. Ik scheef al eerder over de Food We Love box – een doos met 5 bijzondere delicatessen die iedere maand weer op de deurmat staat – maar ontdekte laatst een initiatief dat net zo smakelijk is: de Chocotasting box. Net als Food We Love een abonnement, waarbij je om de vier weken een pakket ontvangt met telkens 3 andere repen (vanaf €14,95).

Het bedrijf achter de box is Bruingoud – al jaren verantwoordelijk voor de levering van hoge kwaliteit chocolade aan luxe warenhuizen en vijf-sterrenhotels. Denk aan labels als Sead&BeanPrestatBeschle of Menakao; kleine veelal duurzame, fairtrade of biologische chocolademakers en winnaars van een aardig rijtje Great Taste awards. Een box kiezen kan naar smaak: er is een Dark Tasting box voor de puur-liefhebbers, een Milk Tasting box voor milde chocolade en een Mixed Tasting pakket voor de twijfelaars.

Eenmalig de box bestellen kan trouwens ook, bijvoorbeeld als cadeau, evenals het nabestellen van een enkele reep. Mocht je je favoriet gevonden hebben...

Omdat je van chocolade nooit genoeg kan krijgen: dit weekend vindt ook het Chocoa Festival plaats in het Scheepvaartmuseum Amsterdam. Een get-together van de beste chocolademakers, met een focus op speciale én duurzame cacaosoorten. De ideale plek om lekker te snoepen, maar je steekt er ongetwijfeld ook wat van op – wist je bijvoorbeeld dat er maar liefst 700 verschillende aroma’s te onderscheiden zijn in cacao?

Tickets koop je hier. Enjoy!

Geen recept dit keer – die repen zelf zijn al lekker zat! – maar wel een tip: ik neem als snack vaak een stuk pure chocolade (liefst 80% cacao of hoger) in combinatie met een gedroogde Turkse vijg, zacht gedroogd banaantje of stuk gedroogde mango. Sandwichen en klaar! Ook erg fijn: een stuk pure choco besmeren met een laag crunchy, biologische pindakaas (of hazelnootboter). Instant happiness gegarandeerd, vooral voor de fans van Reese’s Peanut Butter Cups

Paleo Curry Carrots

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten