IKEA bestaat 75 jaar en viert dat met een driedelige vintage-collectie

Of de collectie ook naar Nederland komt, is echter nog niet bekend.

IKEA lanceert vintage-collectie
IKEA

IKEA bestaat dit jaar 75 jaar en dat laat de meubelgigant niet ongevierd voorbij gaan. De meubelzaak pakt dan ook groots uit met een driedelige vintage-collectie. Althans, in Amerika. Of de collectie ook naar Nederland komt, is nog niet bekend.

Vintage-collectie

De collectie zal worden gelanceerd onder de naam GRATULERA, dat in het Zweeds 'feliciteren' betekent. De delen van de collectie zijn volledig ontworpen in de stijl van verschillende decennia. Zo staat het eerste deel van de collectie in het teken van de jaren vijftig en zestig (zie bovenstaande foto), representeert het tweede deel de jaren zeventig en tachtig en is het derde deel volledig in jaren negentig en zeroes-stijl.

Het tweede deel van de collectie, in de stijl van de jaren zeventig en tachtig:

IKEA

Het derde deel van de collectie, volledig in jaren negentig en zeroes-stijl:

IKEA

Lancering

Het eerste deel van de vintage-collectie is inmiddels verkrijgbaar op de Amerikaanse website van IKEA. Het tweede deel zal gelanceerd worden in oktober, en het laatste deel in december. Nu nog hopen dat de collectie ook naar Nederland komt. IKEA is opgericht in 1943 door Ingvar Kamprad, die begin dit jaar op 91-jarige leeftijd overleed.

Bekijk de hele collectie hier.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Living