À bientôt à Paris: 7 highlights in de Franse hoofdstad die je niet mag missen

Stephanie Pander zocht voor Vogue Living de fijnste plekken in Parijs.

Interior design, Room, Furniture, Textile, Table, Ceiling, Couch, Floor, Hall, Interior design,
Pierre Monetta

De nieuwe wintereditie van Vogue Living ligt nu in de winkel, of bestel deze nu direct online.

Parijs zit vol met prachtige hotels en restaurants om te genieten van de Franse culinaire hoogstandjes. Maar waar begin je? Misschien wil je nog voor de laatste keer shoppen in conceptstore Colette voordat deze voorgoed sluit op 20 december. Maar heb je ooit van een planten conceptstore gehoord? Of wil je een keer slapen in een hotel waarbij elke kamer compleet anders is? Gelukkig heeft Vogue's Stephanie Pander deze plekken allemaal in een hotlist opgenomen met allerlei andere hoogtepunten die je in de Franse hoofdstad niet zomaar voorbij mag lopen.

De eigenaren van het succesvolle Hôtel Paradis openden afgelopen zomer een tweede hotel: Panache, gevestigd midden in het artistieke Grands Boulevards-buurtje (hoek Rue du Faubourg Montmartre en Rue Geoffroy-Marie). Het nouveau retro-design is van Dorothée Meilichzon, die ook tekende voor het ontwerp van Paradis en Grand Pigalle Hôtel. Alle veertig kamers hebben hetzelfde kleurschema van blauw-, groen- en grijstinten, een met rotan afgewerkt art-decohoofdbord en een replica van de zwarte, bakelieten Ericsson 1931-telefoon naast het bed. Dat gezegd hebbende, is er toch geen kamer hetzelfde. Zo heeft elke kamer een ander behang, waarvoor geldt dat als je er een hebt gezien, je ze eigenlijk allemaal even wilt zien – het is overduidelijk het behang dat de hoofdrol speelt in de kamers van Panache. Meestal valt het restaurant in dit soort hotels een beetje tegen, zo niet bij Panache, waar de bekende Parijse chef David Lanher zijn signature dishes op de kaart heeft gezet. Dat trekt weer Parijzenaren uit de buurt, wat dit hotel een lekkere vibe geeft.

Hôtel Panache | Romain Ricard

Nog meer art deco vinden we in Hôtel Saint-Marc, dat werd ingericht door het Milanese Dimorestudio met een mix van vintage en made-to-measure stukken (36 Rue Saint-Marc). In de lobby poederzachte roze tinten op de muren, classy marmer op de vloeren, royale, velours sofa’s en petieterige art-decofauteuils. Er zijn slecht 25 kamers die allemaal anders zijn, en stuk voor stuk voelen als een privéappartement. Het zachtroze is hier verruild voor mosterdgeel, pijnboomgroen of bourgognerood. Usp is de kleine cityspa en de heerlijke tuin van Saint-Marc – en dat allemaal om de hoek van de Opéra in het hart van het eerste arrondissement!

Hôtel Saint-Marc

We blijven in het eerste, om te lunchen bij Champeaux, de brasserie bij Les Halles van topkok Alain Ducasse en restaurateur Olivier Maurey (12 Passage de la Canopée). Lunch is hier een breed begrip, want ze zijn open van half twaalf ’s ochtends tot middernacht. Bestel de soufflé – hét icoon van de Parijse keuken. Er is er eentje met kaas, een met kreeft, maar ook een zoet exemplaar met rum en rozijnen.

Champeaux | Pierre Monetta

Een ontdekking is Mama Petula, een conceptstore voor planten, verstopt in een voormalig ziekenhuis in het veertiende arrondissement (82 Avenue Denfert-Rochereau). Behalve planten en potten kopen, kun je er ook workshops volgen. Een geweldige plek die weliswaar alleen in het weekend is geopend (check mamapetula.com, in de wintermaanden zijn ze gesloten). De rest van de week kun je terecht in Mama Petula’s tweede winkel Welcome Bio Bazar, in het elfde arrondissement (13 Rue Boulle). Hier vind je naast planten ook andere hebbedingen en je kunt er koffiedrinken.

Mama Petula

Zeker doen: Parijs opsnuiven in het zojuist geopende Grand Musée de Parfum (73 Rue du Faubourg Saint-Honoré). Het museum zit een stadspaleis dat ooit het hoofdkwartier van Christian Lacroix was, in het chique gedeelte van het achtste arrondissement. Je leert er alles over parfum, geur en emoties, en misschien kom je wel achter het geheim van Chanel n °5 …

Grand Musée de Parfum

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Living