Vogue's idyllische roadtrip over het Zuid-Engelse platteland

Uitgestrekte natuurgebieden, grillige kustlijnen, verborgen moestuinrestaurants en vintage & velours hotels.

vogue-living-2018-roadtrip-zuid-engelse-platteland
Brenda van Leeuwen

Zoals er mensen zijn bij wie de Route 66 boven aan de bucketlist staat, zo stond bij ons sinds vorig jaar de A303 door Zuid-Engeland aan de top. Een tweebaansweg grotendeels zonder middenberm, die door het graafschap Wiltshire via Somerset naar de kust van Devon loopt (het laatste stukje heet A30). Aanleiding voor deze reis door de South West is een liedje van barefoot troubadour Beans on Toast, de Britse folkzanger Jay McAllister, bekend om zijn provocerende protestliedjes. Die provocatie geldt voor alle nummers op zijn laatste album, behalve voor het romantische A303. Want de man is verliefd! Verliefd op 'one of England's finest roads', op 'these area's of outstanding natural beauty' waar hij doorheen toert, maar vooral op de vrouw naast hem in de auto. Ze stoppen bij Stonehenge en kopen aardbeien bij een boer langs de weg, 'picked fresh this very afternoon'. Zelfs als het ergens op de grens tussen Somerset en Devon begint te regenen, houdt deze idyllische roadtrip stand. 'I'm never tired of your company, I'm so glad that you're here next to me.' Luister maar eens naar dat liedje. Je krijgt direct zin om in de auto te stappen.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
Brenda van Leeuwen

Het artikel gaat verder onder deze video.

Vogue Living: een weekend met Kim van Kooten en Jacob Derwig

Zuid-Engeland

Zoals alle geliefden kijkt ook deze man door een roze bril. Het klopt dat de A303 pal langs Stonehenge loopt, maar de idylle is even weg in de kijkfile langs dit landmark. Gelukkig liggen er plannen voor een tunnel op dit stuk, om de plek iets van rust en mystiek terug te geven. Een invoegen met een doosje aardbeien op schoot is nog niet zo eenvoudig als iedereen met 110 kilometer per uur rechts van je zoeft. Waar niet op af te dingen valt, is de schoonheid van het Zuid-Engelse landschap. Glooiende groene heuvels en wuivende graanvelden, outstanding natural beauty zover het oog reikt. Al wordt dit soms even aan het zicht onttrokken door de hoge hagen en fraaie stenen muren die traditiegetrouw de Britse landwegen omlijsten. Soms zijn de wegen zo smal dat je om de paar kilometer speciale passeerplaatsen hebt. We krijgen de smaak te pakken en steken elke keer dat iemand ons laat passeren joviaal een hand op.

Brenda van Leeuwen

Vogue's goldlist

Eten & drinken

  Slapen

   Brenda van Leeuwen

   Benieuwd geworden naar het complete reisverhaal? Het hele artikel lees je in Vogue Living Najaar 2018, die online te bestellen is.

   Shop Vogue's Home Favorites


   This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
   Advertentie - Lees hieronder verder
   Meer van Living