Simpele tips voor een betere nachtrust

Zo val je binnen enkele minuten in slaap.

kepri-beddengoed-biologisch-katoen
Kepri

Het maximale uit je nachtrust halen, hoe doe je dat eigenlijk? Zo'n tien procent van de Nederlandse bevolking kampt met chronische slapeloosheid. Niet iedereen valt als een blok in slaap om de volgende ochtend uitgerust wakker te worden. En dat terwijl een goede nachtrust heel belangrijk is. Van een wetenschappelijke app tot luxueus beddengoed: we delen 4 tips die een betere nachtrust stimuleren.

Tip 1: fris en fruitig

Wie wordt er nu niet gelukkig van fris, knisperend beddengoed? Het geeft ons een gevoel van luxe, alsof we verblijven in een vijfsterrenhotel. Bedtextiel van hoogwaardige materialen zorgt dat je lekker slaapt en is beter voor haar en huid. Kepri maakt bedtextiel van eco-friendly katoen, met een lief prijskaartje. Elke avond een luxueus gevoel binnen handbereik.

Tip 2: schaapjes tellen

Mediteren voor het slapengaan is een bewezen effectief middel voor een goede nachtrust. Download Headspace, een app dat zich omschrijft als ‘personal trainer voor de geest’. De meditatie-app belooft ‘een gezonder, gelukkiger en genotvoller leven’ en laat je door middel van een meditatiesessie van 10 minuten tot rust komen.

Kepri
Kepri

Tip 3: neutraal gebied

De slaapkamer is dé plek in huis die je in de stemming brengt om te ontspannen. Het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, rotan en katoen versterkt die fijne sfeer van ontspanning. Kleuren als wit, grijs en zandtinten helpen tot rust komen. Kepri biedt verschillende stijlvolle dekbedovertrekken aan in deze neutrale kleuren, zoals Shaded Sand en Inox Grey.

Tip 4: groentinten

Er is veel onderzoek gedaan naar de positieve effecten van planten in huis. Er zijn diverse planten die de lucht zuiveren, wat een gunstig effect heeft op de gezondheid. Een betere luchtkwaliteit in de slaapkamer zorgt ervoor dat je beter slaapt. En dat heeft weer tot gevolg dat je energiek wakker wordt en overdag productiever bent. Kepri heeft verschillende dekbedovertrekken in prachtige groentinten in de collectie, zodat jij jouw slaapkamer kan omtoveren tot urban jungle, waar je niet alleen slaapt, maar ook leest, praat en mediteert.

Tip 5: biologisch katoen

Waarom wil je op biologisch katoen slapen? Het is goed voor jou en goed voor de wereld, een prima uitgangspunt. Verder is het gezonder, omdat er geen resten van chemicaliën in de stof zijn achter gebleven. Dat maakt een heel groot verschil voor mensen met een allergie of een gevoelige huid. Het beddengoed van Kepri is gemaakt van 100% biologisch katoen en dat slaapt toch net wat lekkerder. Wie goed doet, goed ontmoet.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Living