Ikea brengt speciale collectie uit in samenwerking met Virgil Abloh

Ikea werkt samen met toonaangevende designers voor een exclusieve collectie vloerkleden.

ikea-virgil-abloh-collectie
Ikea

Ikea heeft de handen ineen geslagen met verschillende grootheden uit de creatieve industrie. Zo presenteert de Zweedse meubelgigant Art Event 2019, een exclusieve collectie van vloerkleden die ontworpen zijn in samenwerking met acht toonaangevende designers, waaronder Off White-oprichter en Louis Vuitton Men's creative director Virgil Abloh.

Kunstwerk onder je voeten

Alle acht ontwerpers creëerden een vloerkleed voor Ikea, die perfect in huis passen, maar ook niet verkeerd zouden staan in een kunstgalerij. Zo omschrijft Ikea de speciale collectie zelf als een combinatie van 'vakmanschap, avant-garde, straatcultuur en modern design', waarbij de ontwerpers een traditioneel vloerkleed omtoveren tot een modern kunstwerk dat een frisse draai geeft aan ieder interieur. Daarbij komt dat alle vloerkleden zijn gemaakt van natuurlijke materialen.

Illustration, Art,
Ikea

Abloh koos voor een donker Perzisch tapijt met daarop een tekst tussen aanhalingstekens (zie de bovenste afbeelding), wat inmiddels zeer kenmerkend is geworden voor de Amerikaanse ontwerper. Op het kleed staat "KEEP OFF", gebaseerd op het idee dat mensen hun meubels en decoratie koste wat het kost willen beschermen en waarmee hun woonkamer meer op een showroom lijkt dan een huis waarin wordt geleefd.

Textile, Illustration, Art, Animation,
Ikea

Ook het Amerikaanse duo Adam Frezza en Terri Chiao, beter bekend als CHIAOZZA, ontwierp een kleed voor de meubelgigant. Zo bedacht het duo een vrolijk ontwerp dat geïnspireerd is door een combinatie van het voorjaar en de Amerikaanse woestijn. Daarnaast maakte de Japanse kunstenaar Misaki Kawai een kleurrijk kleed dat zowel comfortabel als humoristisch is. Andere designers die een kleed voor Ikea ontwierpen, zijn Craig Green, Seulgi Lee, Noah Lyon, Filip Pagowski en Supakitch.

Art, Sitting, Textile, Illustration, Vacation, Furniture, Style,
Ikea

Loot mee

De exclusieve collectie is verkrijgbaar vanaf 1 april in alle Ikea-winkels. Dat geldt echter niet voor het speciale "KEEP OFF"-kleed dat ontworpen is door Virgil Abloh. Daarvoor worden 250 tickets verloot waarmee gelukkigen het online kunnen aanschaffen. Inschrijven voor een ticket kan vanaf maandag 1 april 10.00 uur tot dinsdag 2 april 10.00 uur. Iedereen die zich heeft ingeschreven krijgt tussen 2 en 3 april bericht. Het vloerkleed van Virgil Abloh is alleen met een gewonnen ticket te kopen, dus dat wordt duimen. Hier kun je je inschrijven.

B-boying, Art, Wing, Dance,
Ikea
Illustration, Art, Animation, Street art, Visual arts, Costume, Fictional character, Graphics,
Ikea
Illustration, Graphic design, Art,
Ikea
Floor, Flooring, Companion dog, Furniture, Sitting,
Ikea
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Living