Vogue Living: Zweeds model en actrice Mini Anden nodigt ons uit in haar prachtige witte villa in Los Angeles

Voor de zomereditie van Vogue Living gingen we op de koffie bij het Zweedse model en actrice Mini Anden in haar prachtige witte villa in Los Angeles.

White, Skin, Canidae, Dog, Beauty, Room, Companion dog, Bed, Eye, Child,
Anne Menke

Naast model en actrice is de Zweedse Mini Anden ook ‘a real sucker for dogs’. Met echtgenoot Taber Schroeder, zoon Felix en zeven adoptiehonden woont ze in Studio City in Los Angeles, in een ‘Zweeds zomerhuis’ meteen vleugje Ralph Lauren-gevoel. ‘We call it The White House.’ Lees en bekijk hier een preview van de reportage uit de zomereditie van Vogue Living, dat dinsdag 28 mei in de winkels ligt.

Het eerste wat opvalt bij het openen van het witte houten hek om hun property zijn de twee vlaggen naast de voordeur. De Amerikaanse boven, de Zweedse onder, keurig als het hoort. De wet verbiedt namelijk dat er een andere vlag boven de Stars and Stripes hangt. ‘Als buren moeilijk gaan doen, zou je er gedonder mee kunnen krijgen én een boete,’ zegt Mini Anden. ‘But I’m fine with me being below.’ Mini is 41, maar leeftijdloos. Rood haar, sproeten, porseleinen huid en een lichaam waar nog net geen stoom vanaf komt. In de tv-serie Bones is ze te zien in een more than tiny hotpants en het lijkt schier onmogelijk dat er ooit iemand meer zinnenprikkelend is geweest in zo’n broekje. Met dank aan haar jaloers-makende, perfect ronde ieniemieniebilletjes.

Mini met haar zoon Felix.
Anne Menke

Ondanks haar indrukwekkende modellen-cv, met vele covers en campagnes voor Gucci, Chloé, Armani en Louis Vuitton, rollen in films Ocean’s Eleven en The Mechanic (inclusief seksscène met Jason Statham) en gastrollen in tv-series Ugly Betty en CSI: Miami, is Mini zeer relaxt. Geen agent of tussenpersoon, ze appt zelf ruim op tijd dat ze een kwartier later is. Haar avatar toont haar eerste of officiële schoolfoto: een jongensachtige zevenjarige met kort haar, ‘met de blauwe plastic oorknopjes waar ik zo trots op was, en de mohairen trui die mijn moeder had gebreid’.

White, Photograph, Black-and-white, Dog, Canidae, Fashion, Standing, Monochrome, Monochrome photography, Photography,
Mini in een jurk van Louis Vuitton met haar man Taber, in een pak van Paul Smith, zoontje Felix in een pak van Paul Smith jr., chihuahua Tiny,Italiaans windhondje Gus, dwerg-pinscher Gerty en George (‘iets tussen een dwergpinscher en een jack russell’) en pitbull Buddy.
Anne Menke

Ze is vegan en dat heeft alles te maken met haar liefde voor dieren.

Ze mag bij het grote publiek niet zo bekend zijn als haar Scandinavische collega’s Tatjana Patitz en Helena Christensen, Mini’s modellencarrière omspant dertig jaar en beleeft qua high fashion weer een opleving. Ze schitterde onlangs in een serie in het Summer Issue van CR Fashion Book, geschoten door Vito Fernicola, en eveneens in de Italiaanse Marie Claire. ‘Er is een tendens girls uit de jaren negentig terug te brengen, mensen willen vrouwen zien waarmee ze zich kunnen identificeren, fotoshoots zijn ook minder nep en geënsceneerd geworden.’ Haar strakke lichaam zegt ze te danken aan haar gezonde levensstijl. Ze is vegan en dat heeft alles te maken met haar liefde voor dieren. Een eigenschap die ze van haar moeder erfde. ‘I’m a real sucker for dogs.’ Met name van pitbulls wordt ze week in de knieën.

Furniture, Room, Table, Interior design, Shelf, Wall, Home, Material property, Black-and-white, Floor,
Anne Menke

#adoptdontshop

Haar zeven honden, alle afkomstig uit een asiel, liggen verspreid door het huis op banken of op bed. Chihuahua Tiny (12), de laatste aanwinst, kruipt op schoot bij Mini, in spijkerbroek met wit overhemd, blote voeten, geen make-up. Italian greyhound Gus en de negen maanden oude herder-husky Baby doen een dutje op de bank, minipincher Gerty en George (‘Iets tussen een dwergpinscher en een jack russell’) zijn in de keuken iets aan het slopen, pitbulls Dottie en Buddy (2) rennen door de tuin. ‘I’m big into dog rescue,’ zegt Mini geheel overbodig. ‘Telkens als er een dood gaat zeggen Taber en ik tegen elkaar ‘no more’, maar dan komt een van ons weer oog in oog te staan met een hond die een thuis nodig heeft en gaan we voor de bijl.’ Met hashtag #adoptdontshop probeert ze op haar Instagram aandacht te vragen voor de vele honden die in kennels wegkwijnen of op ‘death row’ zitten, wat betekent dat ze nog 48 uur hebben om gered te worden voor ze een spuitje krijgen. ‘Jaarlijks worden er in Amerika anderhalf miljoen honden in asiels gedood, omdat niemand ze wil. Dat breekt mijn hart.’

Lees en bekijk de rest van de reportage in de zomereditie van Vogue Living, dat dinsdag 28 mei in de winkels ligt. Of bestel het nieuwe issue hier.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Living