Bij Ikea shop je nu de bekende huiskamers van series als onder andere Friends en Stranger Things

Mocht je nog interieur inspiratie nodig hebben.

Ikea bekende huiskamers Friends
Getty Images

Dat Ikea allang niet alleen meer simpele Billy-kasten verkoopt, weten we inmiddels wel. Zo sloeg de Zweedse meubelgigant onlangs nog de handen ineen met toonaangevende ontwerpers, waaronder Off-White's Virgil Abloh, en kregen we gisteren de eerste sneak peek van Ikea's collab met Beyoncé's zusje Solange Knowles. Nu komt de meubelretailer wederom met een geniale zet. Zo heeft Ikea bekende huiskamers uit televisieseries "nagemaakt" voor hun nieuwste campagne.

Friends, Stranger Things en The Simpsons

In de nieuwe campagne van Ikea voor de Verenigde Arabische Emiraten, getiteld "Real Life Series", herkennen we een aantal iconische huiskamers. De Zweedse meubelgigant maakte drie woonkamers na met interieurstukken uit de huidige collectie. Zo is er een woonkamer met paarse muren, comfortabele banken en typische nineties decoratie waarin we duidelijk Monica's bijzondere huiskamer herkennen uit Friends.

Living room, Room, Interior design, Furniture, Property, Building, Couch, Home, Lobby, Table,
Ikea

Ook zien we binnen de campagne een woonkamer die ons sterk doet denken aan het huis van Joyce Byers in Netflix' hitserie Stranger Things. Zo staan er letters op de muur en hanger er lampjes, en is de kamer aangekleed met jaren tachtig meubels, zoals een gebloemde fauteuil en beigekleurige lampenkappen.

Interior design, Sky, Room, Building, Night, Restaurant, Furniture,
Ikea

En last but not least herkennen we in onderstaande campagnebeeld de roze met groene huiskamer van Marge en Home Simpson uit animatieserie The Simpsons (inclusief het schilderij aan de muur dat scheef hangt).

Green, Furniture, Living room, Room, Couch, Interior design, Pink, Floor, Sofa bed, Table,
Ikea

Iconsiche huiskamers x Ikea

Om de iconische huiskamers na te maken heeft Ikea computertechnieken gebruikt, om zo zelfs ieder detail te kunnen namaken. In de campagnebeelden zijn een aantal meubels en decoratiestukken uit de huidige Ikea-collectie te zien, waaronder de Ektorp stoel, de bekende Lack tafel en Lattjo vloerkleed. De drie kamers zijn ingedeeld als "een kamer voor families" (The Simpsons), "kamer voor vrienden" (Friends) en een "kamer voor iedereen" (Stranger Things). Dus mocht je inspiratie nodig hebben voor je interieur, kijk dan het kunstje af bij Ikea en creëer je eigen woonkamer die geïnspireerd is op je favoriete serie.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Living