Na Ikea komt Virgil Abloh met een nieuwe interieurcollectie in samenwerking met Vitra

De complete collectie is te bekijken tijdens de "TWENTYTHIRTYFIVE" expositie in Weil am Rhein, Duitsland.

Virgil Abloh interieurcollectie Vitra
Vitra x Virgil Abloh

Geen vloerkleed van Virgil Abloh voor Ikea kunnen scoren? Geen zorgen, want de ontwerper komt met een compleet nieuwe interieurcollectie, en wel in samenwerking met kunstorganisatie Art Basel en het Duitse designlabel Vitra. Niet alleen kun je de designmeubels aanschaffen voor je eigen interieur, ook kun je ze bekijken in een speciale installatie tijdens de expositie "TWENTYTHIRTYFIVE" in de Vitra Campus in Weil am Rhein, Duitsland.

Vitra x Virgil Abloh

De collectie van Abloh in samenwerking met Vitra bestaat slechts uit drie items: een stoel, een lamp en een soort keramisch blok dat op meerdere manieren te gebruiken is. De stoel, getiteld "Anthony", is een hedendaagse interpretatie van Jean Prouvé's gelijknamige ontwerp uit de jaren vijftig, maar dan nu met plexiglas en oranje frame (in lijn met Ablohs nieuwste collectie voor Louis Vuitton).

Orange, Chair, Furniture, Folding chair, Table, Wood,
"Anthony"
Vitra x Virgil Abloh

Ok de lamp ("Petite Potence") is in lijn met de ontwerpen van Prouvé, maar dan voorzien van een laagje oranje lakverf en een LED-lamp. Tot slot ontwierp Abloh een veelzijdig oranje keramisch blok. In totaal maakten Vitra en Abloh er wel 999, waarbij ieder blok is voorzien van een uniek nummer. Alle blokken zijn te zien tijdens de expositie in Duitsland. Bezoekers kunnen daar "meedoen" aan de installatie door een blok te kopen en mee naar huis te nemen.

Wall,
"Petit Potence"
Vitra x Virgil Abloh
Orange, Material property, Waste containment, Recycling bin, Number, Waste container,
"Ceramic Block"
Vitra x Virgil Abloh

"TWENTYTHIRTYFIVE"

Mocht je Ablohs nieuwste kunstproject in zijn compleetheid willen ervaren, dan moet je afreizen naar Weil am Rhein, ten noorden van het Duitse Basel. Daar vind je de zogeheten "TWENTYTHIRTYFIVE" expositie in de Vitra Campus, die uit twee delen bestaat. Zo heb je de "Past/Present" en de "Tomorrow". De eerste ruimte bestaat uit een mix van fysieke objecten, waaronder iconische meubelstukken van ontwerpersduo Charles en Ray Eames. De ruimte kenmerkt de herinneringen uit onze jeugd en hoe we onszelf vormen tijdens de adolescentie. Zo zien we onder meer een bubble chair en een heuse wipwap van bureaustoelen.

Interior design, Room, Orange, Wall, Architecture, Furniture, Design, Building, House, Line,
De "Past/Present" ruimte.
Vitra x Virgil Abloh

De tweede ruimte, de "Tomorrow", is een voorbeeld van hoe we zullen leven in 2035, waarbij de rol van meubels en interieuritems ter discussie wordt gesteld ('Het bevalt te discussiëren of we überhaupt nog meubels nodig hebben in 2035,' aldus Abloh in een persbericht). Deze ruimte weerspiegelt de ideeën over hoe de huizen van de tieners van nu er later uit komen te zien: een soort studio die werkruimte met woonruimte verbindt. Ofwel: de huizen van de toekomst. Hoewel we er in de toekomst misschien geen behoefte meer aan hebben, zijn meubels tot op heden nog erg in trek - vooral als ze zijn ontworpen door Abloh (zo was zijn limited-edition "Keep Off" kleed voor Ikea binnen een mum van tijd uitverkocht).

Orange, Interior design, Room, Furniture, Architecture, Building, House, Design, Loft, Home,
De "Tomorrow" ruimte.
Vitra x Virgil Abloh

Creatieve duizendpoot

In een persbericht laat de CEO van Vitra, Nora Fehlbaum, erg blij te zijn met de samenwerking. 'Virgil Abloh is duidelijk op een missie die niet te stoppen is. Wat hij heeft bereikt in een korte periode is opmerkelijk,' aldus Fehlbaum. En daar heeft ze zeker gelijk in. Niet alleen richtte Abloh zijn succesvolle high-end streetwearlabel Off-White op, ook werd hij benoemd tot menswear designer bij Louis Vuitton en heeft hij meerdere keren samengewerkt met Nike (waar hij onder andere de spraakmakende tennisoutfits van Serena Williams heeft ontworpen). Daarnaast steekt Abloh tijd in zijn muziek (hij treedt op als dj) en nu dus ook in het ontwerpen van designmeubels. We kijken reikhalzend uit naar Ablohs nieuwste toevoeging aan de wereld van mode, kunst en cultuur.

Curtain, Facade, Architecture, Building, Textile, Door, Window treatment, Interior design, Window, Commercial building,
De "Tomorrow" ruimte als onderdeel van de "TWENTYTHIRTYFIVE" expositie.
Vitra x Virgil Abloh

Wil je een item scoren uit de Vitra x Virgil Abloh collectie? Dan moet je er snel bij wezen, want alle producten komen maar in beperkte oplage. De interieurcollectie is te koop op zowel de Vitra Campus als online. De "TWENTYTHIRTYFIVE" expositie is te bezoeken van 12 juni tot en met eind juli.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Living