Vogue Living: Romy Boomsma over haar leven in Amsterdam met Arie en haar twee jonge kinderen

In de najaarseditie van Vogue Living krijgen we een unieke inkijk geeft in het leven én huis van de familie Boomsma. Lees hier de preview van het interview met de Amsterdamse Romy en Arie.

romy arie boomsma vogue living najaar 2019
Jouke Bos, Vogue Living, najaar 2019.

Ruimte. In haar hoofd, om zich heen en voor elkaar. Intens gelukkig is Romy Boomsma met haar Arie en kinderen Bobby en Mozes in haar pink pijpenla in Amsterdam. Toch droomt ze van een boerderij. ‘Met twee paarden, kippen en een moestuin. Het is tijd voor een simpel leven.’ Lees hier de preview van het interview met Romy en Arie uit het Vogue Living najaarsnummer, dat een unieke inkijk geeft in het leven én huis van de familie, ligt vanaf donderdag 26 september in de winkels.

Terug in de tijd

Een blauwgeschilderde deur in Amsterdam-Oost. Daarop een koperen bordje, met in krullende letters: Familie Boomsma. Een doodgewone houten deur, maar wie niet beter weet zou hem kunnen verwarren met een tijdportaal. Want wie erdoorheen stapt, lijkt in een andere wereld te belanden, zo’n vijftig jaar terug. Een tijd waarin moeders enkellange bloemenjurken droegen, de muren drie tinten oranje hadden, mensen op rotanstoelen zaten en kinderen ronddraafden in okergele broekjes met wijde pijpen. Artis, de metro, rinkelende fietsbellen, bakkerijtjes en koffietenten: de drukte van de stad lijkt hier ver weg.

Het huis van Romy Boomsma (28), waar ze woont met echtgenoot Arie (45), dochter Bobby (3) en zoon Mozes (1), is een weelde van warme tinten, middagslaapjes, exotische souvenirs, grote planten en plakkerige handjes, midden in de chaos van Amsterdam. Een cocon van geborgenheid, waar de tijd lijkt stilte staan en het leven geleefd wordt precies zoals de bewoners willen: met de dag, in het moment.

‘Romy is superdirect. Als er emotie in de lucht hangt, knalt ze dat meteen op tafel' - Arie


Geoliede machine

'Inmiddels zijn we weer een geoliede machine,’ vertelt Romy met een grote glimlach om haar mooie mond, gezeten onder het reusachtige dakraam in de woonkeuken. Bij mooi weer kan het helemaal opengeschoven worden en bij heldere nachten biedt het zicht op de sterrenhemel. ‘Na de geboorte van Mozes hebben we even moeten wennen aan ons nieuwe bestaan met twee kinderen, want je hebt je handen nooit meer echt vrij.’ De dagindeling van de Boomsma’s lijkt het midden te houden tussen militaire precisie en totale ontspannenheid. Of zoals opvoedexperts het graag uitleggen: een duidelijk kader, waarbinnen bijna alles mag.

romy arie boomsma interview vogue living najaar 2019
Zijden antieke stola met geborduurde bloemen Romy, Laura Dols, jurkje Bobby, Bien a Bien.
Jouke Bos

Keiharde avondroutine

Romy: ‘Er kan veel hier in huis, maar we hebben een keiharde avondroutine: elke dag stipt om half zes aan tafel, rond half zeven doet Arie de kinderen in bad en ruim ik de keuken op, een half uur later liggen ze in bed. Ons doel: om zeven uur én de kinderen én het huis op orde hebben, zodat wede rest van de avond voor onszelf hebben. Dat lukt inmiddels vrijwel altijd.’ Gniffelend: ‘Sinds de geboorte van Bobby, nu bijna vier jaar geleden, zijn we welgeteld drie keer samen uit eten geweest. Het is pas sinds drie maanden dat ik niet zwanger ben of borstvoeding geef; dat ik het gevoel heb dat mijn lijf weer van mij is. Ik heb nu pas weer zin om eropuit te gaan.’

Lees het hele interview in de nieuwe Vogue Living Najaar 2019 met Romy en Arie Boomsma op de cover ligt morgen 24 september bij abonnees, donderdag 26 september in de winkels en is hier nu al online te bestellen.

Bestel de nieuwe Vogue Living met Arie en Romy Boomsma hier

Fotografie: Jouke Bos
Productie & styling: Valerie van der Werff


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Living