Virgil Abloh lanceert wooncollectie voor Ikea

De Off-White en Louis Vuitton-ontwerper lanceert nu een interieurcollectie voor jongvolwassenen.

virgil-abloh-ikea
GUY RUSSELL

Off White-oprichter en Louis Vuitton mannenontwerper Virgil Abloh kan een nieuw project aan zijn CV toevoegen. Na eerder interieurcollecties te hebben ontworpen en exclusieve samenwerkingen te zijn aangegaan met meubelketen Ikea, slaat de ontwerper nu opnieuw de handen ineen met het bedrijf voor een exclusieve meubelcollectie genaamd MARKERAD.

Virgil Abloh x Ikea

De collectie heeft als doel om jongvolwassenen te helpen bij het maken van een statement met het interieur van hun eerste woning. De MARKERAD collectie bevat verschillende items ontworpen door Abloh, met een klassiek en minimalistisch design. De signature van de ontwerper wordt gelijk duidelijk, door de aanhalingstekens op verschillende items, een concept dat hij introduceerde bij zijn werk voor Off-White.

Paper bag, Shopping bag, Box, Packaging and labeling, Carton, Bag, Luggage and bags, Paper, Paper product,
GUY RUSSELL

In een persbericht spreekt Virgil Abloh over zijn samenwerking, waarin hij stelt de item specifiek voor een jonge doelgroep te hebben ontworpen: 'ik hoop dat de producten humor en ironie in huis brengen en tegelijkertijd blijvende emotionele waarde toevoegen aan het interieur van jongvolwassenen. Dit was het uitgangspunt tijdens het ontwerpen van de MARKERAD collectie, maar ook de grote uitdaging. Kunst is niet alleen iets wat je aan de muur hangt, maar kan net zo goed een bijzondere stoel, tafel of vloerkleed zijn'.

White, Shoulder, Standing, Leg, Table, Fun, Room, Furniture, Vacation, Photography,
GUY RUSSELL

De nieuwe collectie bestaat daarom uit enkele essentiële items, waaronder een tafel, stoelen en een klok. Ook ontwierp Abloh een bijzondere spiegel waar het spiegelbeeld is verdraait. Ook is er grasachtig vloerkleed met de tekst "wet grass" en Ikea tassen met de tekst "Sculpture". De collectie bestaat uit vijftien producten en is vanaf 1 november verkrijgbaar in alle IKEA winkels. Bekijk de collectie alvast in onderstaande gallery en op Ikea.com.

Virgil Abloh

De ontwerper wordt geprezen voor zijn werk bij modehuis Off-White en Louis Vuitton. Onlangs werd bekend gemaakt dat de ontwerper het de komende tijd rustiger aan doet en daarom niet aanwezig was tijdens de Off-White show in Parijs. Wel blijft de ontwerper zijn taken voortzetten, echter worden andere projecten op een lager pitje gezet.

Green, Grass, Artificial turf, Lawn, Flooring, Grass family, Plant, Floor, Sport venue,
GUY RUSSELL

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Living