Waarom bloemen een perfecte en kleurrijke toevoeging zijn aan de feestdagen

Kom in de ultieme kerstsfeer met fleurige, kleurrijke en bonte bloemen.

bloemen-kerst-decoratie
DANIQUE VAN KESTEREN

Nu het eenmaal december is, zijn de voorbereidingen voor de feestdagen in volle gang. Er zijn namelijk een aantal dingen die je in orde wil hebben – het liefst vóór kerstavond. Denk aan je partylook (ga je voor een jurk of power suit?), inclusief feestelijke make-up en bijpassend kapsel, de nodige kerstcadeaus en, uiteraard, wat er op het menu komt te staan. Hoewel het vanzelfsprekend is dat je interieur gevuld is met een opgetuigde kerstboom en talloze lichtjes, kun je het deze Kerst nóg gezelliger (en stijlvoller) maken met, jawel, bloemen. Wij vertellen je hoe.

Upgrade je kersttafel

We associëren bloemen misschien niet zo snel met winter en Kerst, toch maken ze de styling van je interieur tijdens de feestdagen compleet. Combineer bijvoorbeeld bloemen in rode en paarse tinten – met in het bijzonder rozen, chrysanten, lisianthen, amaryllissen, lelies en rozenbottels – die een feestelijke touch geven aan je gedekte tafel. Met een weelde aan bloemen creëer je niet alleen een gezellige, maar ook een zeer stijlvolle en kleurrijke kersttafel waar je favoriete mensen zeker aan willen plaatsnemen.

Room, Furniture, Table, Interior design, Dining room, Chair, Home, Tree, Kitchen & dining room table, Plant,
DANIQUE VAN KESTEREN

Het perfecte cadeau

Ben je al tijden op zoek naar het perfecte kerstcadeau? Kies voor een overweldigend kerstboeket met amaryllissen. De amaryllis wordt ook wel de bloemenkoningin van de decembermaand genoemd, vanwege de prachtige rode kleur die warmte brengt tijdens koude dagen. Stel een bont boeket samen met asparagus en rozen en je hebt een extravagant cadeau waarmee je écht kunt binnenkomen.

Versier je kerstboom

Natuurlijk pronkt er al een groene dennenboom in je huiskamer, die je zorgvuldig hebt versierd met kleine lampjes, glimmende ornamenten en een oogverblindende piek. Kan je kerstboom wel een upgrade gebruiken? Doe dan inspiratie op in de bloemenwereld. Van rozen tot orchideeën, met bloemen creëer je een bonte boom die je interieur voorziet van een stijlvolle twist. Houd de bloemen fris en vers met behulp van glazen bloemenbuisjes.

Christmas tree, Tree, Christmas, Christmas decoration, Red, Christmas ornament, Standing, Plant, Christmas eve, Woody plant,
DANIQUE VAN KESTEREN

Kerstkaarten met een twist

In plaats van elkaar 'fijne feestdagen' te wensen op Instagram kun je het dit jaar anders aanpakken. Verstuur weer eens oldschool handgeschreven kerstkaarten, die je bezegelt met een speciale bloemenzegel. Zo wordt ieder geefmoment, of dat nu groot of klein is, een moment om nooit te vergeten. En krijgt jouw kerstkaart gegarandeerd een ereplaats op de schoorsteen van je ontvanger. Hoe je jouw kerstgroet extra feestelijk maakt? Je lees het hier.

Bloemen op het menu

Bloemen zijn tijdens de feestdagen niet alleen ideaal om je interieur en cadeaus mee op te kleuren, maar kunnen zelfs op het menu staan. Verwerk bijvoorbeeld bloemen in je zelfgemaakte kerstcocktail, of uiteraard in één of meerdere van je gerechten. Zo wordt het kerstdiner net een beetje specialer én lekkerder. Voor de lekkerste recepten kun je terecht op de website van Mooiwatbloemendoen.nl. En dan nog een kleine side note: zet nooit zomaar je tanden in een (snij)bloem of plant, gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie.

Food, Meal, Still life, Still life photography, Cuisine, Leaf, Dish, Garnish, Brunch, Comfort food,
DANIQUE VAN KESTEREN

Pak je cadeaus in met bloemen

Net als voor kerstkaarten geldt ook voor je kerstcadeaus: bloemen maken het beter. Bij het inpakken van je cadeaus kies je niet alleen cadeaupapier dat past bij de inhoud van het pakje, maar wil je ook aan de details denken. Kies voor een finishing touch door bijvoorbeeld een fluwelen lint, glittertouw of bijzondere bloem als echte eyecatcher toe te voegen aan het geheel. Wedden dat jouw pakket het mooiste cadeau onder de kerstboom is?

Een feestelijke touch aan je look

Er bestaat niet zoiets als te veel bloemen. Mocht je er dan toch een aantal over hebben, gebruik ze dan om je feestlook mee op te fleuren. Bloemen kun je zowel verwerken in je kapsel als in je outfit. Of je nu kiest voor een exotische bloem in je haar of een heuse bloemenkrans ter versiering van je party dress, een extra feestelijke touch aan de kerstdagen is gegarandeerd.

Neck, Formal wear, Flower, Muscle, Suit, Fashion accessory, Chest, Plant, Jewellery,
DANIQUE VAN KESTEREN

Mocht je meer inspiratie willen opdoen om de feestdagen een bijzondere twist met bloemen te geven? Neem dan een kijkje op Mooiwatbloemendoen.nl. Daar vind je alles wat je nodig hebt om je te laten inspireren en zo bloemen toe te voegen aan jouw Kerst. Happy holidays!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Meer van Living