Vogue Living: Vjèze Fur en chefkok Joris Bijdendijk duiken samen de keuken in

Bekijk in de video hoe Vjèze Fur en chefkok Joris Bijdendijk een feestelijk maal bereiden.

Dat een feestelijke maaltijd klaarmaken een flinke klus kan zijn, weten we allemaal. Of we nu een kerstdiner van een tig aantal gangen bereiden of een chique diner voor twee, voor sommigen vergt dat de nodige inspanningen. Zwoegen in de keuken hoeft niet langer, want Vjèze Fur en chefkok Joris Bijdendijk doen het kunstje voor. In deze video duiken ze samen de keuken in om een feestelijk maal te bereiden om je vingers bij af te likken.

Vjèze Fur en Joris Bijdendijk in de keuken

Speciaal voor de wintereditie van Vogue Living slaan Freddy Tratlehner, a.k.a. Vjèze Fur – bekend van de Jeugd van Tegenwoordig en zijn eigen kookvideo's – en chefkok Joris Bijdendijk de handen ineen. Samen maken ze in de keuken van het onlangs geopende Restaurant Wils een feestelijke maaltijd klaar met tarbot, Noordzeekrab, gegrilde groenten en beurre blanc. Alle ingrediënten worden met zorg bereid (en geproefd door Vjèze). De tarbot gaat op het vuur, de scheermessen worden met rundervet besprenkeld en tot slot is de beurre blanc aan de beurt. Als de tarbot eenmaal opgediend is, gaan de twee koks aan tafel – inclusief een glas zelfgemaakte kombucha.

Tarbot met scheermes, Noordzeekrab, gegrilde groenten en beurre blanc

Zelf aan de haal gaan met het recept? Dat kan!

Dit heb je nodig:

 • Tarbot (heel)
 • Krab (heel)
 • Scheermessen
 • Groenten (bieten, wortels, uien en aardperen)
 • Dry aged rundervet in blokjes gesneden

  Voor de beurre blanc:

  • Boter
  • Gefermenteerde groentesappen
  • Sojasaus

   En zo ga je te werk:

   Rooster de tarbot in zijn geheel in een visklem op hoog vuur voor ongeveer 10 minuten, 5 minuten aan elke kant. Laat de huid kleur krijgen, een beetje zwart is niet erg.

   Stoom de groente gedurende 15 minuten gaar. Haal de schil eraf en snij in grove stukken. Rooster vervolgens de stukken groente op open vuur. Kook de Noordzeekrab voor 8 minuten in water, laat hem vervolgens 8 minuten afkoelen op kamertemperatuur en maak de krab schoon. Sla met een hamer een groef in de schaal van de scharen en haal voorzichtig het vlees eruit, zodat er geen schaal splinters meekomen.

   Leg een flambadou (een vuurtrechter) in het vuur en laat deze witheet worden. Leg de scheermessen op een rek met een bak eronder om het vet op te vangen. Hang de withete flambadou boven de scheermessen en laat blokjes dry aged rundervet in de vuurtrechter vallen. Laat vervolgens het hete gesmolten vet over de rauwe scheermessen heen druipen. Haal het eetbare gedeelte van de scheermes er uit en snij deze fijn. Meng dit vervolgens mij het krabvlees en de vlerk van de tarbot. De vlerk zijn de kleine stukjes vlees rondom de filets van de tarbot. Maak het geheel op smaak met citroensap en een slag zwarte peper.

   Haal de huid van de tarbot er af en haal vervolgens voorzichtig de filet van graat. Serveer het geheel met de beurre blanc en de gegrilde groente.

   Maak je eigen kombucha met Oolong thee, Douglas spar, duindoornbessen, vlierbloesem en Timut peper.

   Met dank aan Restaurant Wils.

   Vogue Living Winter 2019 met Hanna Verboom op de cover en een dubbelinterview met Vjèze Fur en Elza Jo ligt nu in de winkels en kun je hier online bestellen.

   Wist je dat je als abonnee Vogue Living digitaal leest via Tijdschrift.nl? Als abonnee koppel je je Vogue Living aan de Tijdschrift-app, waarmee je Vogue direct digitaal tot 3 maanden terug kan lezen.


   This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
   Advertentie - Lees hieronder verder
   Meer van Food