Vogue Living: Jako Tango over zijn ruige bestaan als Argentijnse gaucho in Patagonië

Lees hier de preview van het interview met gaucho Jako Tango uit Vogue Livings nieuwe januari/februari nummer.

jako-tango-gaucho-vogue-living
Anne Dokter, Vogue Living, januari/februari 2020

Het ruige Nahuel Huapi National Park in Patagonië is de hemelse plek waar gaucho Jako Tango zijn leven doorbrengt tussen honderd semiwilde paarden. Op achtjarige leeftijd trok hij er in zijn eentje met pony en tent dagenlang de bergen in, nu organiseert hij er paardensafari's en schiet met pijl en boog zijn eigen wild. Lees hier de preview van het interview met Jako Tango uit het Vogue Living januari/februari nummer, dat vanaf donderdag 23 januari in de winkels ligt en nu hier te bestellen is.

Van Oostenrijk naar Argentinië

Mocht er iets als reïncarnatie bestaan, wie wil er dan níét terugkomen als Jako Tango? Bijna veertig jaar geleden in de Oostenrijkse bergen geboren als Jako von Plessen, maar Argentijnse cowboy in hart en nieren. Tegen de zin van zijn stiefvader, die wilde dat hij economie ging studeren, volgde hij het pad van zijn jeugdhelden Indiana Jones, Lucky Luke, Winnetou en Old Shatterhand.

Herd, Mammal, Horse, Pasture, Grassland, Ranch, Wildlife, Herding, Mustang horse, Grazing,
Anne Dokter, Vogue Living, januari/februari 2020

Alles dankt hij aan de avontuurlijke genen van zijn moeder, zegt Jako. Zij verruilde op negentienjarige leeftijd haar conservatieve ouderlijk huis voor een baan als fotomodel in Madrid. 'Ze heet Kristel, maar ik denk niet dat je haar in de Googlemolen terugvindt.' Daar hertrouwde ze met een Duitser die een landgoed in Argentinië bezat, zodoende kwam de kleine Jako op vierjarige leeftijd in de buurt van Mar del Plata terecht, een stad aan de oostkust, vierhonderd kilometer ten zuiden van Buenos Aires. Naar de boerendorpsschool ging hij op zijn pony.

Argentijnse cowboy

Vier jaar later, op zijn achtste, trok hij in zijn eentje met pony en tent dagenlang de bergen in. 'Ik ben het enige kind van mijn moeder, dus stinkend verwend. Ik mocht werkelijk alles. In Argentinië kreeg ik ook meteen vier pony’s, omdat ik niet kon kiezen. Ze woont bij me op de boerderij en houdt me overigens nu méér in de gaten dan toen ik kleuter was.' Zijn stiefvader – 'hij deed iets met koeien' – ging er al snel weer vandoor.

Photograph, Tree, Sitting, Grass, Photography, Adaptation, Recreation, Table, Plant, Tourism,
Anne Dokter, Vogue Living, januari/februari 2020

Jako verhuisde met zijn moeder naar Buenos Aires, maar de zomers brachten ze door in Patagonië, waar hij continu het gezelschap zocht van gaucho’s, Argentijnse cowboys. 'Geen idee waarom ik me er zo toe aangetrokken voelde. Mijn moeder vertelde me laatst dat ik op mijn derde in Oostenrijk al met een plastic pistool het bos in ging om bessen te plukken en terugkwam met verhalen dat ik beren en wolven tegen het lijf was gelopen.'

Jetteke van Lexmond over de covershoot

Vogue's Jetteke van Lexmond reisde af naar het ruige Patagonië voor een ontmoeting met Jako Tango die samen met zijn Zaira de cover van Vogue Living Siert. 'Het is een droom die uitgekomen is om Jako Tango op de cover van Vogue Living te krijgen,' stelt de styliste. 'Wat ik zo mooi vind aan Jako is dat hij bewust ervoor koos om dit leven te leiden'. Bekijk in deze video hoe de cover en de gehele shoot met de Argentijnse gaucho tot stand kwam.

Lees het hele interview in het nieuwe Vogue Living januari/februari 2020 nummer dat vanaf donderdag 23 januari in de winkels ligt en hier online te bestellen is.

Wist je dat je als abonnee Vogue Living digitaal leest via Tijdschrift.nl? Als abonnee koppel je je Vogue Living aan de Tijdschrift-app, waarmee je Vogue direct digitaal tot 3 maanden terug kan lezen.

Interview: Fiona Hering
Fotografie: Anne Dokter
Creative direction en productie: Jetteke van Lexmond


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Living