Editor's Letter: Marie Nanette over Vogue Livings 'On The Move' issue en het vinden van de perfecte droomplek

Vogue Livings Hoofdredacteur Marie Nanette over de charme van een nomadisch bestaan.

marie-nanette-vogue-living
Brenda van Leeuwen

We lopen over de steiger van de jachthaven richting ons onderkomen voor de komende week. Het ritmische getik van vallen tegen de mast klinkt vertrouwd. Het is een terugkerende favoriet: zeilen in Friesland. Mijn dochter Jip en zoon Pijke zijn dan dertien en zestien. 'Herkennen jullie 'm?', vraagt de havenmeester. Daar ligt ons kajuitjacht, dat we een aantal jaar eerder ook gehuurd hebben. Lekker compact, want daarmee komen we op plekken waar een groter exemplaar niet kan komen in de ondiepe Friese wateren. Pijke staat vertwijfeld naast me. 'Ja, die ken ik nog wel', zegt hij, 'Maar eh ma, pa…, daar pas ik toch helemaal niet meer in?' Ik draai me om naar mijn inmiddels ruim een-meter-vijfentachtig-lange zoon en vrees dat hij gelijk heeft.

'Dankzij mijn man Arne zijn we te allen tijde verplicht on the move tijdens vakantie'

Idyllische plekken

Onze familievakanties hebben twee vaste kenmerken. De eerste ingegeven door mijn man Arne. Dankzij hem zijn we te allen tijde verplicht on the move. Arne wil namelijk vooraf niet weten waar hij wanneer wakker wordt. Deze regel is in een boot obvious, maar geldt voor ons ook op het land. Een idyllisch huisje voor een week – met bijvoorbeeld een fijn zwembad – kunnen Pijke, Jip en ik op onze buik schrijven. Ook het vooraf boeken van een hotel of campingplek is uit den boze. Toegegeven, dat heeft ons vaak op plekken gebracht die we anders misschien nooit gevonden hadden. Maar het kan net zo goed gebeuren dat we vier campings op rijden, die niet aan onze standaard voldoen, en dat we vol goede moed eindeloos blijven doorzoeken naar dat ene idyllische plekje. Om uiteindelijk moe, hongerig en chagrijnig te eindigen op een verlaten parkeerplaats.

Droomreis

Een tweede vakantiekenmerk is dat we ons steevast verplaatsen in kleine, eigenlijk te krappe ruimtes. Immers: hoe kleiner het voertuig, des te groter de kans dat je droomplekken bereikt die een comfortabel vervoermiddel voorbij moeten laten gaan. Ook voor onze lange reis van vier maanden door Australië kozen we dus voor de allerkleinste camper, waarmee we geen enkele coole plek zouden mislopen. Omdat Arne niet gestrekt kon slapen, spijbelden we, als zijn rugpijn ondraaglijk werd, met een nacht in een bed and breakfast.

Maar als ik vraag naar een fijne horrorherinnering ter voorbereiding op dit voorwoord, weet geen enkel familielid er een op te dissen. In plaats daarvan komen er alleen verhalen naar boven over die ene plek waar we zomaar het strand opreden of na uren zoeken die prachtige half drooggevallen rivier vonden. Het lijkt een gezinscomplot. Ons gezamenlijk geheugen werkt nu eenmaal zo dat we alleen de mooie momenten opslaan.

In de jachthaven liggen broer en zus inmiddels 'op proef' dubbelgevouwen in de krappe punt van de boot. 'Jongens, echt… dit menen jullie toch niet…?!' klinkt uit het vooronder, gevolgd door buldergelach. Even later gooit Pijke de trossen los en varen we de haven uit.

Poster, Romance, Book cover, Happy, Photography, Smile, Magazine, Fiction, Style,
Vogue Livings Januari/Februari 2020 cover
Anne Dokter, Vogue Living Januari/Februari 2020

On the move

Deze Vogue Living heeft als thema On the move. Met personality's als Draga & Aurel, de internationale designextase van dit moment. Nomaden, noemen ze zichzelf, want of het nu een land, een stad of een huis is, ze blijven nergens lang. 'We zijn courageous by nature. Wij hebben er geen moeite mee dingen los te laten,' aldus Draga.

Én ons thema geldt als geen ander voor onze coverster Jako Tango, gaucho in hart en nieren. Tegen de zin van zijn Duitse stiefvader, die wilde dat hij economie ging studeren, volgde hij het pad van zijn jeugdhelden Indiana Jones, Lucky Luke, Winnetou en Old Shatterhand en werd fulltime gaucho. Naar de boerendorpsschool ging hij als vierjarige al op zijn pony en op zijn achtste trok hij in zijn eentje met pony en tent dagenlang de bergen in. Het was al een aantal jaar onze droom hem in Vogue Living te portretteren. Die kwam uit, en hoe! Vogues' Jetteke van Lexmond en fotograaf Anne Dokter volgden hem te paard door rivieren en sneeuw de bergen op in Patagonië.

Namens de redactie wens ik je veel plezier tijdens de droomreis waarvan dit nummer de weerslag is: op de motor langs het Italiaanse Comomeer, te paard door Patagonië, te gast in een Duits winterwalhalla om uiteindelijk te eindigen in Amsterdam, met goddelijke oesters als toet.

Vogue Livings januari/februari 2020 nummer ligt vanaf donderdag 23 januari in de winkel en is hier online te bestellen.

Marie Nanette Schaepman

Wist je dat je als abonnee Vogue Living digitaal leest via Tijdschrift.nl? Als abonnee koppel je je Vogue Living aan de Tijdschrift-app, waarmee je Vogue direct digitaal tot 3 maanden terug kan lezen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Living