Vogue Living kijkt binnen in het gloednieuwe huis van Franse modeblogger Garance Doré in Los Angeles

Vogue Living spreekt met de Française over liefde, geluk en opnieuw beginnen.

Garance Doré voor haar huis in Los Angeles met hond Lulu.
Coliena Rentmeester, Vogue Living maart/april 2020

Met haar persoonlijke stijl en verhalen waarin ze op haar blog haar hart blootlegt kreeg Garance Doré een trouwe schare volgers. In haar nieuwe huis in Los Angeles, een cosy cocon vol terracottatinten, is de Franse beeld- en opiniemaker ook tegen Vogue Living heel openhartig. 'Vorig jaar stond in het teken van transformatie. Nu is het tijd voor iets nieuws.'

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

'La Famme Doré'

Toen Garance Doré veertien jaar geleden begon met haar blog Wearedore, had ze niet kunnen bevroeden dat ze ooit zou worden gerekend tot 's werelds belangrijkste stijlmakers, met een boek in de bestsellerlijst van The New York Times. Eerder woonde ze in Parijs, waar de grijze luchten haar soms benauwden; in haar vorige woonplaats New York brak de hemel vaker open. Toch bevond ze zich ook daar maandenlang in een staat van hibernation, tot de zon weer verscheen en de winter eindelijk voorbij was.

Garance Doré in haar huis in LA.
Coliena Rentmeester, Vogue Living maart/april 2020

'Zo zit ik nu eenmaal in elkaar, ik gedij simpelweg beter bij mooi weer.' Niet zo gek, want de succesauteur, gevierd fotograaf slash illustrator en stijlblogger van het eerste uur werd 44 jaar geleden geboren als Mariline Fiori op Corsica, het Franse eiland met 2715 zonuren per jaar. Haar moeder heeft Algerijns-Marokkaanse roots, haar vader is Italiaans-Frans. Girolata, het piepkleine gehucht waar ze haar jeugd doorbracht, is nog altijd alleen bereikbaar per boot of te voet – een wandeling van twee uur. Afgesloten van de bewoonde wereld groeide ze er naar eigen zeggen op als tomboy, te midden van de rauwe, ongerepte natuur van de rotsachtige kust.

Het huis van Garance Doré in Los Angeles. 
Coliena Rentmeester, Vogue Living maart/april 2020

Nu woont ze sinds ruim een jaar in Mar Vista, net boven Venice Beach in LA. Een plek die aan haar idyllische jeugd doet denken, waar ze weer in contact staat met de natuur. 'Dat deel van mijzelf, outdoorsy en avontuurlijk, was ik een beetje was kwijtgeraakt. Hier vond ik het terug.' De vrouw die vandaag op de bank bij de eettafel zit heeft het zwarte golvende haar weggestoken.

Je kunt haar uittekenen in een elegante shirtblouse of sweater van het Californische merk co, een paar flinterdunne gouden armbanden om de pols. Hond Lulu, jaren geleden gered uit het asiel, ligt aan haar voeten. Haar wilde haren is ze niet verloren, maar meer dan ooit straalt Garance rust uit. Al heeft ze van ver moeten komen.

Garance Doré in haar keuken in haar nieuwe huis in LA voor Vogue Living. 
Coliena Rentmeester, Vogue Living maart/april 2020

Bogart en Bacall van de mode

Sinds Garance met haar blog begon heeft ze van het begrip 'je ne sais quoi' haar handelsmerk gemaakt. Haar boek Love Style Life werd een The New York Times-bestseller en nog dagelijks ontvangt ze mails van lezers die vragen om een kleine wijsheid of anekdote over stijl, het leven of de liefde. Juist over liefdesrelaties is Garance altijd buitengewoon open- hartig geweest. Zo ook over haar zeven jaar durende relatie met Scott – The Sartorialist – Schuman, de kleine, breedgeschouderde Amerikaan die zo in een aflevering van Mad Men had kunnen spelen.

Garance Doré met haar hond Lulu in Los Angeles. 
Coliena Rentmeester, Vogue Living maart/april 2020

Dit powerkoppel werkte voor luxehuizen als Burberry, Céline en Tiffany & Co. The New York Times doopte hen de Bogart en Bacall van de modebloggers. In 2007 ontmoetten de twee elkaar in de Tuilerieën, het hart van Paris Fashion Week. 'Hij maakte me aan het lachen, had mooie ogen en was ongelofelijk slim. Een ontzettend getalenteerde fotograaf, maar wel een beetje moody,' aldus Garance.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Living