Editor's Letter: Vogue Livings Marie Nanette over de vanzelfsprekende liefde van familie, rockfamilie Hay en stijlmaker Garance Doré

Vogue Livings hoofdredacteur Marie Nanette over de onvoorwaardelijke verbintenis tussen familie.

Vogue Livings Marie Nanette Schaepman.
Brenda van Leeuwen

De zon schijnt waterig over de markt deze maandag­ ochtend. Voor café Winkel op de hoek van de Noorder­markt staat de vertrouwde rij. Een kleurrijke mix van locals en toeristen trotseert een fikse wachttijd voor de appeltaart, die vers geserveerd wordt en the very best in town, zo belooft menig reisgids. Geïrriteerd kijkt een vrouw me aan als ik langs de rij het trapje op naar binnen wil glippen. 'Get in line lady, like everyone else,' sist ze mij toe. Ik verontschuldig me en mompel: 'I am just here to say hello to my son.' Zonder haar reactie af te wachten haast ik mij naar binnen. Een collega spot mij als eerste. 'Pijk, je moooeeeder ...' galmt het door de zaak. Met wijd opengesperde armen komt mijn een­en­twintigjarige zoon door het café op mij afgelopen.

BESTEL VOGUE LIVINGS MAART/APRIL 2020 NUMMER HIER

'Family Affair'

Waar zijn zus zich van kleins af aan kapot schaamde en mij bij het naar school brengen smeekte om niet mee naar de klas te gaan – 'Nee, niet op deze hakken mam, echt niet' – heeft mijn zoon daar gek genoeg nooit last van gehad. Midden in het café volgt een innige omhelzing en een kus. Als ik weer naar buiten loop, knik ik de toeriste nog eens extra vriendelijk toe. Geen appeltaart voor mij. Ik kan er weer tegenaan.

Het is niet altijd pais en vree tussen ons geweest. Er was een tijd, hij was een jaar of dertien, waarin het wijselijk was alleen het hoogstnoodzakelijke met hem uit te wisselen. Alles om een uitbarsting te voorkomen, die uiteindelijk toch – zo bleek dagelijks – onvermijdelijk was. Mijn poging hem bij zinnen te krijgen met een goed gesprek, leverde een inmiddels gevleugelde uitspraak van hem op. Hij hing over tafel, hoorde mijn relaas aan, pakte mijn hand en zei 'Mam ... het wordt nóóit meer gezellig'. Ik zag dat hij het meende. Hij kon zich niet voorstellen dat hij ons ooit weer leuk zou gaan vinden.

Vogue Livings maart/april 2020 cover met de familie Hay. 
Karen Rosetzsky, Vogue Living maart/april 2020

Zo plotseling als zijn boosheid destijds kwam, was die ook weer verdwenen. Na een half jaar met het hele gezin op eieren lopen, stond hij ineens achter me en gaf me zijn vertrouwde knuffel. Daaraan hebben we, zo blijkt, tot de dag van vandaag eenzelfde behoefte. Als ik op de redactie zit en me voorneem straks na het werk bij hem langs te gaan, klopt hij op het raam voor een kop thee. We missen elkaar tegelijk en springen op de fiets. Met dit verschil, dat Pijke niet alleen mij, maar ook al mijn collega’s op zijn hug trakteert. Zonder twijfel the best hug in town.

Rockfamilie Hay

'Ik denk dat we het gelukkigst zijn als we met de hele familie stil in een boek zitten,' verwoordt Bella Hay die mooie vanzelfsprekendheid tussen familieleden, waar simpel samenzijn al genoeg is. We zijn te gast bij Neerlands rockfamilie Hay op het eiland Curaçao, waar het gezin dat uitgewaaierd is over de wereld de ouderlijke thuisbasis heeft, voor een gesprek met Bella en Gina. Ze wonen respectievelijk in Nederland en Canada, maar ondanks de afstand zijn de zusjes thick as thieves. We spreken hen over hun verbluffende gelijkenis, rock­’n­ roll, de liefde en over waarin ze juist verschillen. Bella: 'Jij de tieten, ik de neus. Daar doe ik het voor.'

Zien: Marie Nanette neemt je mee door het nieuwe Vogue Living maart/april 2020 nummer

In gesprek met Garance Doré en Floor Nije en Frits Berends

Super trots ben ik dat we voor dit nummer Garance Doré mochten portretteren in haar spiksplinternieuwe huis in LA. Met haar blog Wearedore wordt ze gerekend tot de belangrijkste stijlmakers ter wereld. Ze is de verpersoonlijking van het begrip je ne sais quoi, de non­chalante chic van ware Françaises, en haar boek Love Style Life staat in de bestsellerlijst van The New York Times. Openhartig vertelt ze over haar onvervulde kinderwens, verbroken relaties, haar move van de oost­ naar de west­kust en de transformatie die ze momenteel doorgaat. 'Het is tijd voor iets nieuws. Op social media deelde ik alles. Ik ben er klaar voor die deur te sluiten.'

Én in Love in the Kitchen een ontmoeting met Floor Nije en Frits Berends van cateringbedrijf Wild Honey, met gerechten die geïnspireerd zijn op nummers van The Rolling Stones. Zij trakteren ons op een fikse dosis liefde, rock­’n­roll én goddelijke ravioli.

Vogue Livings maart/april 2020 nummer ligt vanaf donderdag 26 maart in de winkel en is hier online te bestellen zonder verzendkosten.

Marie Nanette Schaepman

Wist je dat je als abonnee Vogue Living digitaal leest via Tijdschrift.nl? Als abonnee koppel je je Vogue Living aan de Tijdschrift-app, waarmee je Vogue direct digitaal tot 3 maanden terug kan lezen.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Living