Neem een kijkje in de idyllische en dromerige villa van 'Call Me By Your Name'

Dit is het verhaal achter de karakteristieke set van de cultfilm.

de villa uit de film call me by your name
Courtesy Sony Pictures Classic

Call Me By Your Name groeide uit tot een ware cultfilm, waarin hoofdrolspelers Timothée Chalamet en Armie Hammer de harten stalen van velen. Onlangs werd bekend dat er een tweede deel van de film in de maak is, inclusief de originele cast en regisseur Luca Guadagnino. Net zo synoniem aan de film als de indrukwekkende scènes is de cinematografie; idyllische beelden van een authentieke Italiaanse villa, omringd door broeierige en weelderige natuur. Om alvast in de stemming te komen voor het langverwachte vervolg tonen we je het verhaal achter de bijzondere villa van de film.

de villa van call me by your name
Courtesy House & Loft

'Call Me By Your Name'-villa

Hoewel het verhaal zich origineel afspeelt in het zuiden van Italië, speelt de film zich af in de Noord-Italiaanse regio Lombardije. Naast het feit dat de film een ode is aan de liefde is het tevens een eerbetoon aan de Italiaanse zomer, vol met zonovergoten dagen die langzaam overvloeien in zwoele zomeravonden. Hoewel de twee geliefden, gespeeld door Timothée Chalamet en Armie Hammer, de sterren van de film zijn is de derde ster van de film de adembenemende villa die dient als achtergrond van het verhaal.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Het 16e-eeuwse pand, dat oorspronkelijk de naam Villa Albergoni draagt, viel in het oog van de regisseur al lang voordat hij wist dat hij deze film zou regisseren, wanneer hij zelf overwoog de villa te kopen. Enkele jaren later toen hij het script van de film toegestuurd kreeg wist hij welke plek als achtergrond moest dienen voor het verhaal. 'Ik wist meteen waar ik de film wilde maken - deze plek met vervaagde, aristocratische charme, die een professor en zijn vrouw misschien hebben geërfd maar niet helemaal kunnen onderhouden,' zo stelde Guadagnino eerder aan Architectural Digest.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Een plek vol geschiedenis

Villa Albergoni is kenmerkend door haar semi-vervallen staat, wat ervoor zorgt dat een bepaalde mysterieuze sfeer rondom het landgoed hangt. De villa was ooit eigendom van een aristocratische familie en is omgeven door ruimt vijf hectare tuin, bezaaid met beelden, fruitbomen, wilde bloemen en een zwembad.

de villa uit call me by your name
Courtesy House & Loft
de tuin van de villa uit call me by your name
Courtesy House & Loft

Fresco's sieren de hoge plafonds door het hele huis, waarvan sommige zouden zijn geschilderd door Aurelio Busso, een student van de iconische Italiaanse schilder Raphaël (ook wel bekend van de Sixtijnse Kapel). Voor de film zag Guadagnino de villa als 'een plek voor cultuur en vrije tijd - en geen plek voor rijkdom, maar een die rijk is aan geschiedenis', zo vertelde hij eerder aan The New York Times. Wat betreft zijn initiële droom om de villa in Lombardije te bezitten, vertelde Guadagnino aan Architectural Digest: 'Ik heb het gevoel dat ik dat hele huis voor altijd in bezit heb door het maken van deze film.'

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Living