Editor's Letter: Marie Nanette over Vogue Livings ultieme droomnummer en mijmeren over de toekomst

Hoofdredacteur Marie Nanette vertelt over Vogue Livings nieuwe Dream Now, Travel Later issue.

marie nanette schaepman
Marie Nanette Schaepman

In het straatje parkeer ik mijn fiets tegen de lantaarnpaal. Na mijn morning swim kom ik regelmatig bij Vennington voor een fruitshake. Ik heb een vaste plek aan het raam, de krant ligt klaar en bestellen is niet nodig. Ik krijg steevast een refill, waar ik telkens weer dankbaar verrast op reageer. Dat ik niet de enige ben in de stad met een vast ochtendritueel bewijst het oudere echtpaar dat, eveneens aan het raam, bij de bakker tegenover zit. Kaarsrecht tegenover elkaar, als waren het jip-en-jannekesilhouetten. Dag in, dag uit.

BESTEL VOGUE LIVINGS MEI/JUNI 2020 NUMMER HIER

Het 'nieuwe normaal'

Het zijn bekende gezichten voor mij, omdat ze ook regelmatig langs onze redactie lopen. Ze vallen op omdat ze– lang voor het ‘nieuwe normaal’ – minstens anderhalve meter achter elkaar lopen. Hij voorop, zij erachteraan, heen en terug naar en van de supermarkt. Als ik een ochtend na mijn shake naar mijn fiets loop, kijkt hij vanachter het raam ineens op. En zwaait. Zij blijft gewoon voor zich uit kijken. Vanaf dat moment zwaaien we als we elkaar zien. Ik doop hem mijn ‘zwaaimeneertje’ en verheug me na de shake op ons moment.

Maar dan besluit de bakker er na jaren trouwe dienst mee op te houden. Niet alleen een klein drama voor de buurt, waar het elke ochtend een levendige meet-and-greet was van buurtbewoners en ouders van de nabijgelegen lagere school; voor mijn zwaaimeneertje en zijn vrouw, die hun routine moeten aanpassen; maar ook voor mij, van tegenover. Want ik ben mijn zwaaimoment kwijt.

de cover van vogue livings meijuni 2020 nummer
Hans van Brakel, Vogue Living mei/juni 2020

Soms zie ik ze langs de redactie lopen, maar ik ben altijd te laat om zijn aandacht te vangen. Strak vooruitkijkend is hij alweer voorbij. Trouw gevolgd door haar. Tot een middag een halfjaar later. Ik zit gedoken in mijn laptop als ik iets inmijn zijzicht ontwaar. Daar staat hij. Geduldig te wachten tot ik op kijk. Zijn gezicht klaart op en hij zwaait. We hebben elkaar teruggevonden.

Hoopvol statement

Het is niet de enige stadgenoot met wie ik een moment deel. Ik trek mijn baantjes al een jaar of twaalf. Samen met een aantal usual suspects die net als ik zweren bij deze herhaling van zetten in de vroege ochtend. Inmiddels zijn we net als iedereen tijdelijk beroofd van onze routine. En missen we naast de plons, het dagelijks weerzien. Nu kom ik zomaar op het droge, een van hen tegen, een man van wie ik vermoed dat hij Joop heet.

Hij springt op veilige afstand van zijn fiets om te vragen of mijn dochter terug heeft weten te komen van haar tussenjaarreis door Zuid-Amerika, een wetenschap die hij heeft opgedaan onder de zwembaddouche. ‘Ja,’ zegt hij, ‘we zien elkaar nu weliswaar niet, maar dat wil niet zeggen dat ik niet aan je denk.’ Meteen vrolijk ‘Hou vol!’ fietst hij weer verder. Met eenglimlach van oor tot oor loop ik verder. ‘Zo is het,’ zeg ik hardop, ‘nog even volhouden.’

Ultiem droomnummer

Een prachtig hoopvol statement over deze tijd komt van onze collega’s bij de Italiaanse Vogue. Hoofdredacteur Emanuele Farneti koos met zijn aprilnummer voor een volledig witte cover, inclusief wit logo. De pracht zit ’m in de onderbouwing, die luidt: ‘Wit is voor degene die de leegte en tijd vullen met ideeën, gedachten, verhalen, muziek, versregels... Wit staat voor een witte pagina wachtend om beschreven te worden, de titelpagina vaneen nieuw verhaal dat op het punt staat te beginnen.’

'Een ultiem droomnummer dat je vanaf de bank meeneemt op reis over de hele wereld'

Zo kwamen wij op het idee om een ultiem droomnummer te maken. Om mee te mijmeren over straks. Straks, als we alles weer kunnen doen wat we willen. Een nummer dat je vanaf de bank meeneemt op reis over de hele wereld, je geweldige persoonlijkheden laat ontmoeten, je onderdompelt in de mooiste interieurs. Onze eindredacteur Bartjan Bouman appt mij daags na onze eerste vergadering: ‘Ik krijg van die invallen als ik mezelf aan het uitlaten ben ... wat vind je van Armchair Holiday?’

Van de Afrikaanse woestijn tot het magische Bali

Dus gaan we op kamelensafari en slapen we in eentent in de Afrikaanse woestijn met onze huisfotograaf Anne Menke en haar gezin. Toen ze ons een jaar geleden vroeg of we interesse hadden in het dagboek van haar sabbatical, waren we vereerd en enthousiast. Vlak voordat de wereld op slot ging reisde ze met haar man en drie zoons van het noorden van Afrika tot in het zuidelijkste puntje. En wij mogen nu mee!

Nina Varga vluchtte als klein meisje met haar moeder uit voormalig Joegoslavië en keert met ons, haar kersverse husband en hun beider kinderen terug naar haar geboortegrond. Tot slot gaan we skinnydippen op Bali, in de achtertuin van George en Cisco. Vogue’s Fiona Hering wordt stiekem verliefd op hen allebei én op hun hotel-galerie-bar-restaurant The Slow, waar ze insane lekker sane food serveren. Cisco over hun leven samen: ‘Op een motor de wereld over, zwemmen in de oceaan, eindeloos rondhangen in bars...’. Over dromen over straks gesproken.

Enjoy!

Marie Nanette Schaepman

Vogue Livings mei/juni 2020 nummer ligt vanaf donderdag 28 mei in de winkel en is hier online te bestellen zonder verzendkosten.

BESTEL VOGUE LIVINGS MEI/JUNINUMMER HIER

Wist je dat je als abonnee Vogue Living digitaal leest via Tijdschrift.nl? Als abonnee koppel je je Vogue Living aan de Tijdschrift-app, waarmee je Vogue direct digitaal tot 3 maanden terug kan lezen.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Living