KASSL Editions slaat de handen ineen met designduo Muller Van Severen voor bijzonder designproject

Het gerenommeerde Belgische ontwerpersduo creëert The Pillow Sofa geïnspireerd op KASSL's gewilde pillow bags.

kassl editions x muller van severen
Fien Muller

Het in Amsterdam opgerichte label KASSL Editions staat bekend om haar tijdloze jassen en tassen die sinds het ontstaan van het label favoriet zijn bij menig fashion editor. Die laatste categorie is nu onderdeel van een bijzondere samenwerking met een andere voorloper op het gebied van design; het Belgische designduo Muller Van Severen. Speciaal voor het label creëerde zij The Pillow Sofa, geïnspireerd op KASSL's inmiddels befaamde pillow bag.

Daarnaast presenteert KASSL Editions vanavond hun nieuwe Lente/Zomer 2021-collectie op Amsterdam Fashion Week in museum Voorlinden in Wassenaar. Bekijk alvast de exclusieve preview van het lookbook onderaan dit artikel.

KASSL x Muller van Severen

KASSL Editions werd opgericht in Amsterdam in 2017 en raakte in eerste instantie bekend door haar inmiddels befaamde fisher coat, een tijdloze jas geïnspireerd op een klassieke vissersjas, met een stijlvolle, hedendaagse twist. Ondertussen zijn ook de puffer coats- en tassen van het label die vorig jaar gelanceerd werden een begrip geworden, die gespot worden bij menig stijlvol persoon tijdens de internationale modeweken. De puffer tassen werden de inspiratie voor een bijzonder project met Belgische ontwerpersduo Muller Van Severen, die een modulaire bank maakte van de gewilde it-bags; The Pillow Sofa.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

The Pillow Sofa

Het concept voor The Pillow Sofa ontstond bij Hannes Van Severen en Fien Muller, de gezichten achter Muller van Severen, nadat ze geïntegreerd raakte door de originele vormen van de pillow bags van KASSL, gemaakt van hetzelfde kenmerkende canvas als de jassen van het merk, met een waterdichte en duurzame afwerking. De tassen die worden geprezen om hun zachte ontwerp en authentieke stijl, werden de basis voor een interieurproject in het kader van het Wallpaper* Re-Made initiatief.

kassl editions x muller van severen
Martina Bjorn
kassl editions x muller van severen
Martina Bjorn

'Zo gingen gingen Hannes en Fien de uitdaging aan om een reeks zeer begeerlijke design zitmeubels te creëren,' stellen de merken in een persbericht. Muller en van Severen staat al jarenlang bekend om hun vernieuwende en tegelijk minimalistische interieur, waar ze steeds opnieuw de grenzen opzoeken binnen interieur en de raakvlakken die het heeft met kunst, architectuur en design. Hun nieuwste ontwerp blijkt niet enkel geïnspireerd te zijn om de tasontwerpen van KASSL, maar is daadwerkelijk gecreëerd van dezelfde materialen (sterke olie-gecoate stoffen van het befaamde Italiaanse merk Limonata), waardoor het bijna lijkt alsof de tassen de ware fundering zijn voor dit bijzondere zitobject.

Het artikel gaat verder onder de video.

Ook zien: een weekend met Kim van Kooten voor Vogue Living

Eenvoud en vernieuwing ineen

Eenvoudig in zijn uitvoering, lijkt het net alsof de sofa wordt afgewerkt door de lange en puffy straps zoals we die kennen van de tassen. In het designontwerp komen de kenmerkende onderdelen van Muller van Severen en KASSL perfect samen, een ultieme versmelting van zowel eenvoud als vernieuwing ineen. De bank is gemaakt van drie kussens met een speels kleurenpalet en bestaat uit twee verschillende zitformaten.

kassl editions x muller van severen
Fien Muller

The Pillow Sofa zal voor het eerst te zien zijn op de opening van Amsterdam Fashion Week op donderdag 17 september tijdens een one night only guerrilla expositie van KASSL Editions in Museum Voorlinden. Vanaf 18 september is het designobject verkrijgbaar bij conceptstore Graanmarkt 13 in Antwerpen en de sofa is later tevens te zien tijdens de Salone del Mobile designbeurs in Milaan in het voorjaar van 2021.

Hieronder vind je exclusief op Vogue.nl de preview van het Lente/Zomer 2021 lookbook.


Shop Vogue's Home Favourites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Living