Editor's Letter: Marie Nanette over Vogue Livings nieuwe issue vol liefde en inspiratie voor thuis

Hoofdredacteur Marie Nanette vertelt over Vogue Livings nieuwe 'Home is where my Love is' issue

marie nanette in vogue living septemberoktober 2020
Brenda van Leeuwen

Op weg naar college heb ik verschillende ontbijtopties. Vanochtend kies ik voor het barretje op Stazione Termini. Het is 1993, en ik doe het laatste jaar van mijn studie aan de Università di Roma. Het is dringen om de ronde bar, eenieder in afwachting van een caffè, al dan niet macchiato of cappuccino. Aan de overkant van de bar staat hij. Een lange, Texaans blonde jongen. Hij valt op tussen de Italianen. Maar ik ken hem, schiet er door mij heen. Drie jaar eerder ben ik met vriendinnen een keer meegegaan met een studentenmotorclub, en zat ik bij hem achterop.

BESTEL VOGUE LIVINGS SEPTEMBER/OKTOBER 2020 NUMMER HIER

Niet dat we elkaar die dag echt gesproken hadden. Het was meer een: ‘Hee, eh ... Jongens, bedankt voor de lift’, en weg waren we. Dan ziet hij mij en breekt zijn gezicht verrast open. In de paar minuten aan de bar vertelt Arne dat hij peacekeeper is bij de VN in het voormalige Joegoslavië en met kort verlof. Ik moet naar mijn college en schrijf nog snel mijn telefoonnummer op. ‘Mocht je nog iets nodig hebben ...’ Die avond gaat de telefoon.

Pronto,’ neem ik op. ‘Arne here,’ klinkt het aan de andere kant. Als ik ophang, ben ik onbestemd vrolijk. Een ontmoeting à deux zit er niet in. Het geval wil namelijk dat een vriendin uit Amsterdam mij net vandaag komt opzoeken en ik een etentje georganiseerd heb met wat Nederlandse vrienden in Rome. Ik nodig Arne uit om mee te gaan. We eindigen met het hele gezelschap in ons appartement. Als hij op een matrasje in de woonkamer ligt grapt mijn huisgenoot Els: ‘Wat zullen wij veilig zijn vannacht, met onze eigen blauwhelm.’

vogue living septemberoktober 2020
Anne Timmer, Vogue Living september/oktober 2020

Texaans blonde Hollander

De volgende dag gaan we de stad in. Arnes miniverlof zit er alweer op. Hij vertrekt die avond met de trein naar Zagreb. Als we op Piazza del Popolo staan scheiden onze wegen. Zowel Arne als ik staan nog wat te dralen wanneer mijn vriendin even is afgeleid en hij de verlossende vraag stelt. We spreken vanmiddag nog een laatste keer af voordat hij gaat. À deux. Om vijf uur sta ik op Piazza di Spagna voor de enige McDonald’s van Rome, een geijkte afspreekplek. Ik ben een beetje zenuwachtig. Na een kwartier slaan de zenuwen om in twijfel. Na een halfuur is hij er nog niet. Er kan iets gebeurd zijn. Verkeerde bus genomen. Verkeerd uitgestapt. Ik blijf moed houden en om me heen turen. Thuisgekomen verzwijg ik onze afspraak en zijn no-show voor Els.

Dan gaat de telefoon. Hij heeft anderhalf uur voor McDonald’s staan wachten. Met een fles wijn en een kurkentrekker. In de vijf jaar tussen mijn eerste verblijf in Rome en nu blijkt er nog een McDonald’s geopend te zijn. Op Piazza della Repubblica, vlak bij zijn hotel. Hij is weer op Termini en pakt zo de trein. Voor we ophangen wisselen we adressen uit om elkaar te schrijven. Wanneer ik de hoorn neerleg verraden mijn knalrode wangen wat ik voel. Mijn vader wist het zeker: ik zou dit jaar aan een Italiaan blijven hangen en niet meer terugkomen. Hij hoeft niet bang te zijn. Ik denk van dat moment alleen nog aan een Texaans blonde Hollander.

'Love is where the heart is: een editie met niet geheel toevallig opvallend veel mannen – en een fikse dosis liefde'

Home is where my love is

Voor dit nummer reisde het Vogue Living-team af naar mijn oude home town voor een ontmoeting met Gerardo Cavaliere, de man achter luxe Italiaanse kledingmerken Sartoria Giuliva & Giuliva Heritage. Een opvallende verschijning met een volle bos zwarte krullen, charismatische moustache en eigenzinnige kledingstijl. Achter op zijn scooter racet fotograaf Liselore Chevalier door een verlaten Rome en portretteert Gerardo samen met zijn muze, partner in crime en bovenal grote liefde, Margherita Cardelli. Dit najaar lanceerde H&M een collectie met het Italiaanse liefdeskoppel.

Home is where my love is luidt het toepasselijke thema van dit nummer. Een editie met niet geheel toevallig opvallend veel mannen – en een fikse dosis liefde. ‘Ik was niet op zoek, maar toen ik haar zag was ik overdonderd door zo’n fel brandend licht ... Nee, ik overdrijf echt niet,’ vertelt muzikant Glenn de Randamie, beter bekend als Typhoon, over zijn Marie. We spreken hem na een hectisch jaar en aan de vooravond van het verschijnen van zijn derde soloalbum.

Ook in dit nummer drie mannen die één grote liefde hebben: Hugo Kennis, Jasper en Marius Gottlieb delen de liefde voor food. ‘Wij hebben een keer alle drie gejankt om het toetje, en ik ben er trots op,’ aldus Jasper. Deze maand verschijnt hun kookboek De Worsten van Babel koken overal’. ’ Geen tranen, wel liefde op het eerste gezicht was het bij interieurontwerper Ronnie Renette en zijn Maarten. ‘Maarten sprak me aan en ik wist meteen: dit is het.’ Waarop Maarten aanvult: ‘Ronnie is gewoon de mooiste die er is. Als hij op Madonna staat te dansen wanneer ik thuiskom, kom ik niet meer bij.’ We wensen je veel plezier en inspiratie met dit najaarsnummer bomvol liefde in huis.

Marie Nanette Schaepman

Vogue Livings nieuwe september/oktober 2020 nummer ligt vanaf donderdag 24 september in de winkel en is hier online te bestellen zonder verzendkosten. Het nummer is in de winkels in Nederland tevens te verkrijgen in combinatie met een limited edition Vogue T-shirt. Wees er snel bij, want de voorraad is beperkt!

Wist je dat je als abonnee Vogue Living digitaal leest via Tijdschrift.nl? Als abonnee koppel je je Vogue Living aan de Tijdschrift-app, waarmee je Vogue direct digitaal tot 3 maanden terug kan lezen.

Shop Vogue's Home Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Living