Vogue Living: Jasper en Marius Gottlieb en Hugo Kennis over hun gedeelde liefde voor food

De drie musketiers achter het kookboek De Worsten van Babel delen hun passie voor food het liefst met iedereen.

vogue living septemberoktober 2020
Anne Timmer, Vogue Living september/oktober 2020

Nou en of ze worst lusten, Jasper en Marius Gottlieb (31) en Hugo Kennis (31). En ook oma’s hazenpeper, supermarktcroissants, snowcrab, spitskool en biefstuk met frites en vette jus. De Amsterdamse tweelingbroers en de Brabantse tv-chef, bekend van SpangaS en Expeditie Robinson, praten niet alleen onder elkaar graag over eten, de drie musketiers achter De Worsten van Babel delen hun passie voor food het liefst met iedereen. ‘Op papier zouden we geen match zijn.’ Lees hier de preview van het interview met Jasper, Marius en Hugo uit het Vogue Living september/oktober 2020 nummer.

BESTEL VOGUE LIVINGS SEPTEMBER/OKTOBER 2020 NUMMER HIER

Marius: ‘Ik ken Jasper natuurlijk al heel lang.’
Jasper: ‘Ik jou nog langer. Tien minuten om precies te zijn.’
Marius: ‘Dat merk je verder niet in de dagelijkse omgang.’
Jasper: ‘Dat vind jij.’
Marius: ‘Haha.’
Jasper: ‘Door de buitenwereld worden we natuurlijk altijd als één gezien en met elkaar vergeleken, dus wij zijn ons ervan bewust dat we ervoor moeten zorgen niet in die competitie belanden.’
Hugo: ‘Wij hebben elkaar tien jaar geleden leren kennen via de musical SpangaS.’
Jasper: ‘Jij speelde in die musical, wij absoluut niet. Wij hebben een hekel aan zingen en dansen.’
Hugo: ‘Nee, jullie zaten in de série SpangaS. Hoe dan ook, toen dat ophield zijn we met een heel groepje SpangaS-acteurs op vakantie gegaan in Turkije. Toen zagen we elkaar voor het eerst.’

vogue living septemberoktober 2020
Anne Timmer, Vogue Living september/oktober 2020
vogue living septemberoktober 2020
Anne Timmer, Vogue Living september/oktober 2020

Obsessief

Marius: ‘Die hele vakantie hebben we het over eten gehad. Echt obsessief.’
Jasper: ‘En houtvuurtjes gemaakt en vissen gevangen, en van alles uitgeprobeerd.’
Marius: ‘Op papier zouden we geen match zijn. Ik bedoel: Hugo, Brabant, musical, en dan wij: Amsterdam, voetbal.’
Hugo: ‘Ho-ho.’
Jasper: ‘Nou, noem dan eens iemand uit de huidige selectie?’
Hugo: ‘Van Nistelrooij.’
Jasper: ‘Dat bedoel ik, die is al honderd jaar geleden gestopt.’
Marius: ‘En toch was die chemie er, ook buiten de keuken.’
Hugo: ‘Terug in Nederland bleven we elkaar zien met die groep, maar het gebeurde steeds vaker dat wij eerst met z’n drieën thuis gingen koken, en dan pas om vier uur ’s nachts aan de kaas begonnen.’
Marius: ‘Het is niet eens zozeer het samen eten, maar het samen koken waardoor we zo enorm klikken.’

'Op papier zouden we geen match zijn'

Drie kapiteins

Jasper: ‘We hebben een duidelijke verdeling in de keuken: Hugo is de meest ervaren kok dus hij zegt hoe het moet, en Marius en ik dragen ideeën aan.’
Hugo: ‘Het grappige is dat ik met mijn eigen man, Sander, niet samen in de keuken kan staan. Dat wordt ruzie, want dan lopen we elkaar de hele tijd in de weg. Echt, ga lekker aan tafel zitten met een glas wijn, en laat mij mijn ding doen.’
Jasper: ‘Wij hebben dat niet zo.’
Marius: ‘Echt wel. Wij zijn weleens in Italië geweest met vrienden en toen zaten wij ook de hele tijd van: “Nee, dat moet je niet zo eten, maar zo.”’
Jasper: ‘O ja, haha.’

vogue living septemberoktober 2020
Anne Timmer, Vogue Living september/oktober 2020

Marius: ‘Had iemand iets voorverpakts gekocht, vonden wij dat stom.’
Hugo: ‘Erg eigenlijk. Al moet ik ook zeggen dat ik de laatste jaren wat milder word. Ik laat Sander nu zelfs eens per maand koken. Het is alleen niet lekker, haha. Dat zegt hij zelf ook, hoor. Ik vind het ook zo zonde. Dan haalt hij een mooie koolrabi uit de tuin, waar ik maanden aan heb gewerkt, verpest hij het! Daarom is het beter dat ik het zelf doe, al vind ik het natuurlijk wel top dat hij het gewoon probeert.’

Restaurantsnobs

Marius: ‘Nee, dat zijn we dan weer niet.’ Hugo: ‘Ikke wel, hoor. Als het eten niet goed is? Daar zeg ik dan wel wat van. Of als de bediening kut is.’
Jasper: ‘Ja, oké. Maar je gaat toch ook vooral uit eten voor de sfeer, voor de gezelligheid?’ Marius: ‘Ik ga liever uiteten in een restaurant waar de bediening heel goed is en het eten slecht, dan andersom. Want in het eerste geval heb je in ieder geval nog een leuke avond. Al is er natuurlijk ook een ondergrens.’
Hugo: ‘Weet je wat het is: ik kan niet tegen pretentie. Dus óf ik ga naar een sterrentent, óf naar een brasserie met een goeie biefstuk met frites en vette jus, helemaal top, maar daartussenin gaat het vaak mis.’

vogue living septemberoktober 2020
Anne Timmer, Vogue Living september/oktober 2020
vogue living septemberoktober 2020
Anne Timmer, Vogue Living september/oktober 2020

Jasper: ‘Aan de andere kant: ik werk al meer dan tien jaar in de bediening, en hoe mensen binnenkomen is ook niet echt normaal, hoor. Zó stug, met de armen over elkaar van: laat maar eens zien wat jullie in huis hebben. Of dan zeggen ze aan het eind: “We hebben heerlijk gegeten, maar waarom hebben jullie die muur wit geverfd?” Dat je denkt: what the fuck? Ik heb een jaar in Italië gewoond, en daar wordt eten alleen beoordeeld op: was het een goeie prijs, was het op tijd en was het goed gegaard. Dan maakt het verder geen reet uit of je onder tl-licht zat te eten.’
Hugo: ‘Daar eet je juist vaak goed.’
Marius: ‘Wij weten natuurlijk hoe het eraan toe gaat in de keuken, en hóéveel erbij komt kijken om voor die prijs mooi eten op je bord te krijgen. Dan apprecieer je het meer.’

vogue living septemberoktober 2020
Anne Timmer, Vogue Living september/oktober 2020

Lees het hele interview in Vogue Livings nieuwe september/oktober 2020 nummer, dat vanaf nu in de winkel ligt en hier online te bestellen is zonder verzendkosten. Het nummer is in de winkels in Nederland tevens te verkrijgen in combinatie met een limited edition Vogue T-shirt. Wees er snel bij, want de voorraad is beperkt!

Wist je dat je als abonnee Vogue Living digitaal leest via Tijdschrift.nl? Als abonnee koppel je je Vogue Living aan de Tijdschrift-app, waarmee je Vogue direct digitaal tot 3 maanden terug kan lezen.

Fotografie: Anne Timmer
Productie en Styling: Valerie van der Werff

Shop Vogue's Home Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Living