Wandler geeft je interieur de upgrade die het verdient met deze exclusieve home-collectie

Vogue ging in gesprek met de ontwerpster over haar nieuwe collectie, die wordt gelanceerd op het moment dat we dit misschien wel het meest nodig hebben.

wandler home collectie
Wandler - Marta Capilla Urbano

Het Nederlandse label Wandler verovert de modewereld met haar gewilde tassen en schoenontwerpen die wereldwijd geliefd zijn. Nu breidt de begeerde esthetiek van het label zich verder uit. Ontwerpster Elza Wandler creëert een bijzondere home-collectie geïnspireerd op haar tweede grote liefde; interieur. In samenwerking met verschillende designers lanceert Wandler een collectie van vazen en bijzondere objecten, die gekenmerkt worden door dezelfde levendige kleuren en tijdloze stijl die ondertussen synoniem staat met het merk.

Wandler objects

De Nederlandse Elza Wandler richtte in 2017 haar gelijknamige label op dat de modewereld al snel veroverde. Met haar tijdloze en tegelijk moderne tassen en schoenen creëerde Elza een esthetiek die inmiddels terug te vinden is in de garderobes van mening fashion editor en streetstyle-ster. Deze gloednieuwe home-collectie ligt volledig in het verlengde van Elza's persoonlijke stijl en werd speciaal gelanceerd ter ere van Browns' vijftigste jubileum.

wandler home collectie
Wandler x Helle Mardahl 
Marta Capilla Urbano
wandler home collectie
Wandler Carly Mini
Marta Capilla Urbano

De collectie bestaat uit bijzondere ornamenten gekenmerkt door kleurrijke ontwerpen in een moderne stijl zoals een waar Wandler ontwerp betaamt. Denk aan handgemaakt glazen vazen in aantrekkelijke glanzende snoepkleuren, keramische ornamenten in sculpturale vormen en glasgeblazen kannen in vloeiende vormen. 'Voor mij heeft dit ontwerpproces op bepaalde manieren overeenkomsten met het ontwerpen van een tas of een schoen. Ze hebben beiden iets sculptureel met uitgesproken vormen dat resulteert in op zichzelf staande objecten die elke setting mooi maken,' vertelt Elza Wandler.

Het artikel gaat verder onder de video.

Ook zien: Rinke Tjepkema in gesprek met Elza Wandler

Wandler at home

Deze home-collectie komt niet geheel uit de lucht vallen; Elza Wandler heeft een grote passie voor interieur, en vazen in het bijzonder. Een interesse die ze naar eigen zeggen van haar grootmoeder heeft overgenomen: 'Ik bracht veel tijd door in het huis van mijn grootmoeder toen ik klein was. Haar huis lijkt op dat van een Engelse royalty: ze heeft een verzameling porselein, vazen, bloemenbehang, rood fluwelen banken, noem maar op. Als kind vond ik het altijd waanzinnig om in haar huis te zijn. Ik denk dat ik haar DNA en verzameldrang heb, maar dan anno 2020. Ondertussen heb ik zelf een mooie verzameling van vazen en objecten thuis.'

wandler home collectie
Wandler x Helle Mardahl
Heiko Breckwoldt
wandler home collectie
Wandler x Fleur Hulleman
Marta Capilla Urbano

Het was daarom wellicht enkel een kwestie van tijd voordat Wandler's unieke stijl zich zou uitbreiden naar een wereld buiten de luxe lederwaren van schoenen en tassen. 'Normaal gesproken zorgen we er altijd voor dat mensen verrast worden in de Wandler showroom, door de setting die we creëren rondom de collectie met gecureerde design objecten. Ik hou ervan om een wereld te creëren die groter is dan alleen accessoires. Alle design pieces die we nu lanceren zijn gemaakt door designers waar we voorheen al mee hebben samengewerkt of dit zouden doen voor de Wandler showroom. Dit keer wilden we deze bijzondere stukken tot in de woonkamer brengen. De collectie is ontstaan door het kleurgebruik van onze Pre-Spring 21-collectie toe te passen op de prachtige designobjecten,' aldus Wandler.

Het Wandler universum

Alle home-ontwerpen werden gemaakt in samenwerking met verschillende Europese designers. Zo werkte Wandler samen met Nederlandse keramist Jochen Holz, Londense glasblazer Fleur Hulleman en Deense interieurontwerpster Helle Mardahl, met wie Wandler eerder samenwerkte voor het ontwerp van haar showroom. Bijzondere samenwerkingen die resulteren in zeer aantrekkelijk objecten die je interieur een stijlvolle upgrade geven in tijden waarin we dit misschien wel het meest nodig hebben.

wandler home collectie
Wandler x Fleur Hulleman
Marta Capilla Urbano
wandler home collectie
Wandler x Jochen Holz
Heiko Breckwoldt

'Ik vind het leuk dat het kleine objecten zijn die je laten glimlachen als je ernaar kijkt,' stelt Elza. 'De ontwerpen zijn vrij van vorm en kleur en staan open voor alle mogelijke interpretaties. Wandler’s doel is om tassen en schoenen te ontwerpen die iets toevoegen aan iemands look. Tijdloze designs die stijlvol zijn, maar ook leuk en uitgesproken. Zo hebben we ook de homeware-serie benaderd en stukken gemaakt die bij ieders interieur passen. Het zou geweldig zijn om dit nog verder uit te breiden, aangezien ik denk dat het Wandler universum kan worden geïmplementeerd in alles om ons heen.'

De Wandler home-collectie is exclusief verkrijgbaar bij Browns en op de website van Wandler.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Living