Editor's Letter: Marie Nanette over Vogue Living's Celebrate issue

Vogue Living's hoofdredacteur Marie Nanette vertelt over Vogue Livings twintigste nummer.

vogue living novemberdecember 2020
Brenda van Leeuwen, Vogue Living november/december 2020

Voor mijn verjaardag kreeg ik dit jaar een hangertje met de gouden letter O. Ik draag hem sindsdien elke dag. De O van Office. Gekregen van de vijf geweldige vrouwen, oftewel de office lady's, met wie ik mijn kantoor deel. Op alle vijf ben ik soms stiekem een beetje verliefd. Als het weer het maar een beetje toelaat, slepen we ons rieten bankje naar buiten voor een eerste ochtendkoffie op de stoep. We hebben een voor buitenstaanders lastig te begrijpen humor (waarbij de strepen mascara over mijn wangen lopen) en spreken een eigen taal.

BESTEL VOGUE LIVINGS NOVEMBER/DECEMBER 2020 NUMMER HIER

Zo begroeten we elkaar met ‘hey squirl’, bij een deadline moet er ‘gas op die lolly’ en we lunchen met ‘Valerie-brood’. We hebben een playlist die elke guilty-pleasure-lijst doet verbleken, en zingen hardop mee met liedjes als ‘Hemel, ik heb kriebel aan me pemel...’ (Hemel, Jiskefet). Niets blijft onbesproken en we appen tot het slapengaan over alles wat ons opvalt en bezighoudt. Minstens twee keer per week doen we aan het einde van de dag ‘een dipje’ in ons lievelingscafé aan de overkant, de Brandon; where everybody knows your name, and they’re always glad you came...

Celebrating what we have

We hebben eigen rituelen. Zo slaan we elk kerstfeest met de muziek op tien een levensgrote chocolate Santa aan gort met een bijl en ice picks. Ook in verdrietige tijden zijn we er voor elkaar. Toen ik een aantal jaar geleden heel plotseling een beste vriendin verloor, ontfermden ze zich over mij. Ik voelde me opgetild door onze vriendschap. We hebben ex-office lady’s, een heuse office lord en een hechte club usual suspects van fotografen, stylisten en journalisten die er altijd bij zijn als er iets te vieren of te maken valt. Want wat je bijna zou vergeten, is dat we naast dit alles het tomeloze plezier in ons werk delen. We stoppen onze ziel en zaligheid in wat we maken. Het lijkt moeiteloos te gaan, de sfeer is eerder melig en feestelijk dan gestrest, maar er zit een enorme drive achter. Het plezier spat er van af. Niet voor niets draag ik dus mijn O’tje. Het doet me elke dag realiseren wat een rijkdom dit is.

vogue living novemberdecember 2020
Paul Bellaart, Vogue Living november/december 2020

Het begon met de wens van uitgever Hante Anema om aan het brede aanbod van Nederlandse woonbladen, een zich onderscheidende titel toe te voegen onder de vlag van Vogue – een droom. Samen met Karin Swerink, destijds hoofdredacteur van Vogue, lanceerden we het eerste nummer van Vogue Living in 2016. We wilden een magazine maken dat niet alleen je hart verovert met prachtig beeld, dat niet alleen hebberig maakt door al het goddelijke design, maar dat je bovenal raakt en ontroert door de personen die je erin leert kennen. We zijn de afgelopen jaren op jaloersmakende plekken en in prachtige over the top huizen geweest, maar het waren steevast de mensen die we portretteerden en interviewden die zorgden voor de magie.

De beelden inspireren, maar de uitspraken blijven resoneren. Een kleine greep uit de quotes die me zijn bijgebleven: ‘Wil je dan niet een Furtje om mee samen te wonen, in een huisje met rechte muren?’ – Freddy Tratlehner aka Vjèze Fur. ‘Zo gaat het: pas als je stilstaat, ruik je de rozen’ – Mimi Thorisson. ‘Ik heb me eerst moed ingedronken voor ik haar überhaupt durfde aan te spreken. Daarna moesten we een hotel vinden, want mijn vriendin lag thuis’ ‘Dat ging toen zo’ – Frits Berends en Floor Nye. ‘De dichtstbijzijnde supermarkt bevindt zich op anderhalf uur rijden. We try not to forget the milk’ – Jako Tango. ‘Drie mannen, één bed, twee meter tien breed, één een- persoonsdekbed, één tweepersoonsdekbed. Hebben we dat alvast helder’ – Iebele Vermeulen.

Vogue Living's 20ste issue

Op de cover van dit twintigste nummer prijken Jamie Trenité en Naomi van Rossum. Verliefder krijg je ze niet, zagen we al toen ze voor een kennismaking op de redactie kwamen. Op hun eerste date voelden ze allebei aan wat er te gebeuren stond, vertelt Jamie aan Vogue Living’s Bartjan Bouman, maar deinsde Naomi nog terug: ‘Ze had bij wijze van spreken een harnas aan, de slotgracht volgegooid met krokodillen en de brug opgehaald.’

'De beelden inspireren, maar de uitspraken blijven resoneren'

Over een andere grote liefde lezen we in Love in the Kitchen, starring niemand minder dan presentator, tv-chef en kookboekenauteur Miljuschka Witzenhausen. Tijdens de lockdown lanceerde ze haar nieuwe website en die ontplofte. Heel Nederland zat binnen en maakte haar bananenbrood en bolognesesaus. Zij trakteert ons op een troostrijke walnoot-karameltaart. Dankzij Vogue Living’s reisjournalist van het eerste uur, Stephanie Pander, reizen we in dit nummer naar Sint-Petersburg, naar een Russisch wintersprookje. We dwalen na sluitingstijd rond in een verlaten Winterpaleis, maken een avondwandeling langs een dichtgevroren Neva en slapen in de Mariinsky Suite van het historische Grand Hotel Europe.

Toepasselijk genoeg fotografeerden we de Celebrate Edition van de serie What We Wish For, onze ode aan prachtige meubelmerken, in onze geliefde Brandon. Als ik aan het einde van de shoot langsloop komt het team net naar buiten stuiteren; als kinderen zo blij dat ze midden in de lockdown op dé plek mogen werken waar we al jaren alles vieren wat er maar te vieren valt. Als ik de hoek om ben, appt fotograaf Liselore Chevalier: ‘Oooh, Marie, dank voor deze goddelijke twee dagen!’ Samen met een dreamteam fotografen, stylisten en journalisten én, even onmisbaar, een superbevlogen commercieel team is het al twintig nummers lang een feestje Vogue Living te maken. Celebrating what we have!

Enjoy!

Marie Nanette Schaepman

Vogue Livings nieuwe november/december 2020 nummer ligt vanaf donderdag 26 november in de winkel en is hier online te bestellen zonder verzendkosten.

Wist je dat je als abonnee Vogue Living digitaal leest via Tijdschrift.nl? Als abonnee koppel je je Vogue Living aan de Tijdschrift-app, waarmee je Vogue direct digitaal tot 3 maanden terug kan lezen.

Shop Vogue's Home Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Living