Met deze 7 geheime trucs versier je jouw kerstboom als een pro

Zo shop je de perfecte versiering voor jouw kerstboom en tover je je woonkamer om tot een winterwonderland.

Het aftellen is begonnen! Kerst staat weer voor de deur en dat betekent dat het weer tijd wordt om de kerstboom te versieren. Soms lijkt het nog een hele klus, maar het is ook een uitgelezen kans om je creativiteit z’n gang te laten gaan. Met deze tips zet je in een mum van tijd een kerstboom in elkaar, waardoor je elke ochtend weer volop in de kerststemming bent.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De perfecte kerstboom

Of je nou kiest voor een echte of een kunstkerstboom, het blijft de basis voor al je versieringen. Bedenk welke kleuren en vormen het best passen binnen jouw interieur en investeer in een boom van hoge kwaliteit. Bij een kunstkerstboom is het belangrijk dat je kiest voor een tijdloos design, zodat je er lang van kunt genieten ongeacht de laatste trends. Voor kerstliefhebbers die dit jaar hun feestdagen duurzamer willen vieren is het ook mogelijk om een tweedehands kunstkerstboom in te kopen. Wanneer je je kunstkerstboom in elkaar zet is het belangrijk dat je goed de takken uit elkaar haalt, zodat de boom voller lijkt en je gemakkelijker versieringen kunt verdelen. Het klinkt vanzelfsprekend maar kan wel eens te snel worden uitgevoerd.

Let there be light

Begin eerst met de verlichting. Zorg ervoor dat je een snoer hebt die lang genoeg is voor de hoogte van je boom. Het makkelijkste is om aan te houden dat je 100 lampjes nodig hebt voor elke 60 centimeter lengte. Het handigste is om onderaan te beginnen en start zo dicht mogelijk bij het stopcontact. Zorg er ook voor dat je bij elke ronde om de kerstboom steeds dezelfde afstand houdt tussen de lampjes, zodat ze goed verdeeld worden.

Kies een thema

Laat je creativiteit los op je kerstboom en bedenk een uniek thema wat de rode draad gaat zijn voor jouw decor. Bedenk welk motief je wil laten terugkomen in jouw kerstboom en kies versieringen die daarbij passen. Zo kun je kiezen voor een klassiek kerstfiguur zoals de notenkraker, of kun je je boom versieren met überschattige porseleinen grachtenpanden voor een Amsterdam thema. Hoogtijd dus om even een kerstfilm aan te zetten en wat inspiratie op te doen voor jouw Kerst-stijl.

Ontdek je kleurenpalet

Vervolgens is het belangrijk dat je de juiste kleuren kiest voor jouw versieringen. Natuurlijk hangt dit af van het thema, maar houd ook rekening met de kleuren van jouw interieur. Zo past de kerstboom bij je andere meubels en tover je je hele woonkamer om tot een winter wonderland.

De kers op de taart

De piek maakt je kerstboom af. Neem dus de tijd om er eentje te kiezen die past bij jouw thema. Ga je voor een klassieke look, kies dan ook voor een klassieke piek. Probeer je dit jaar juist een gewaagdere stijl voor je kerstboom, dan hoort daar natuurlijk een fantastische eye-catching piek bij. Deze versiering is letterlijk het hoogtepunt van jouw kerstboom, dus investeer in een leuke design waar je elke dag weer vrolijk van wordt.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kerst