Deze duurzame geurkaarsen toveren je woonkamer om tot een oase van rust en ontspanning

Ontdek waarom de Amen geurkaarsen een chique, duurzame en veilige aanwinst zijn voor jouw huis.

De wereld van luxueuze geurkaarsen is niet zo rooskleurig dan je zou denken. Terwijl jouw favoriete kaars namelijk je huis opfleurt met een warme gloed en een zachte geur, geeft hij misschien ook toxische chemicaliën af die je longen kunnen irriteren, zoals tolueen en benzeen. Dit komt omdat de meeste geurkaarsen paraffine bevatten, wat een bijproduct is van petroleum en kankerverwekkende roet uitstoot wanneer je het verbrand. Lees verder waar je moet op letten bij het aankopen van een geurkaars.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Een duurzame veilige kaars

Om een veiliger alternatief te produceren, creëerde Rodrigo Garcia Alvarez Amen, een collectie van non-toxische, veganistische wax kaarsen die zowel heerlijk als duurzaam zijn. De kaarsen zijn handgemaakt in het Franse Grasse, dat door velen wordt gezien als de "hoofdstad van de parfumwereld". Hier kocht Coco Chanel bijvoorbeeld ook de jasmijn en roosbloesems voor haar historische No.5 parfum. Elke lente staat deze regio volop in bloei en geniet je van kilometers aan lavendelvelden. 'We hebben het geluk dat de familie die de kaarsen maakt met hun traditionele Franse savoir-faire ook enthousiast was over de duurzame aspecten,' vertelt Garcia Alvarez. De chique kaarshouder is bovendien gemaakt in het legendarische Limoges. Dit dorpje staat bekend om z'n porseleinwerk en is sinds de 18de eeuw dé plek als het gaat om keramisch vakmanschap.

Stimuleer je chakras

Om de geuren uit te kiezen voor z'n collectie heeft de Uruguayaanse Garcia Alvarez zich gericht op aromatherapie. Hierdoor zitten er uiteindelijk zeven geuren in de Amen-collectie, één voor elke chakra. Inmiddels zijn alle zeven geuren ontwikkeld (Vetiver, Santalwood, Ginger, Roses, Eucalyptus, Jazmin en Lavanda), die in samenwerking met beroemde yoga studio’s en guru's zijn gecreëerd, waaronder Rasa Yoga in Parijs, Guru Jagat in Los Angeles en Sirmat Kaur in Rio de Janeiro. De Eucalyptus-variant is te koop bij Delight Yoga met locaties in Amsterdam en Den Haag. Garcia Alvarez z'n persoonlijke favoriet is Vetiver, omdat de kaars met z'n plant-achtige kenmerken zich richt op het wortel chakra. Hij is blijkbaar niet de enige fan. 'De kaars was alleen al door mond-tot-mondreclame uitverkocht op onze site!’ vertelt hij enthousiast.

De kaars is gelukkig nog wel beschikbaar bij andere winkels zoals Moise Store, Matches Fashion en Dover Street Parfums Market. Die laatste is overigens een leuke samenwerking met het merk aangegaan. Voor de kunstinstallatie Mushroom Coversations werkten onder andere kunstenaars, wetenschappers en universiteiten samen met één doel: plastic voorgoed verbannen. De installatie is gemaakt van gerecyclede paddenstoelen, net als de verpakinngen van Amen, omdat Garcia Alvarez het liefst dingen direct zo duurzaam mogelijk aanpakt. Leuk detail: de carbon negative verpakkingen worden in Nederland ontwikkeld en geproduceerd.

oskar metsavaht
OSKAR METSAVAHT

Shop Vogue's Home Favorite

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Living