Boost je creativiteit met deze 'easy peasy' interieurtips

Van feng shui essentials tot psychologische hacks, Vogue onderzoekt hoe jij jouw werkplek omtovert tot een creatieve oase.

Wil je al maandenlang een nieuwe hobby oppakken, maar eindig je toch elke avond weer voor de buis? Maak je geen zorgen, de luiheid is er tijdens de pandemie bij ons allemaal ingeslopen. Gelukkig zitten we weer in een nieuw jaar, waardoor dit het perfecte moment is om onze 'couch potato'-dagen achterwege te laten. Trakteer jezelf op een home office make-over en creëer een oase waar je creativiteit volledig z’n gang kan gaan. Vogue zet alvast zeven belangrijkste interieurtips voor je op een rij.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Daglicht

Dat daglicht goed is voor je geest zal voor niemand als een verrassing komen. Het is wetenschappelijk bewezen dat je productiviteit en creativiteit omhooggaan, als je op je werkplek een paar zonnestralen kunt meepakken. Zorg er dus voor dat je je bureau, piano of ezel zo dicht mogelijk bij een raam neerzet, zodat je met een frisse mind te werk kunt gaan.

Opgeruimd staat netjes

Een rommelige kamer zorgt voor een rommelige geest. Volgens onderzoek is de reden hiervoor dat we ons minder goed kunnen focussen in een drukke omgeving, wat uiteindelijk onze hersenen uitput. Niet erg bevorderlijk wanneer je in de creative flow probeert te komen. Kies dus voor een minimalistisch interieur met de focus op je essentials.

Go green

Geniet jij ook zo van een lange boswandeling waarbij je even je hoofd kan legen van al je zorgen? De natuur is een meester in ontstressen en er is geen reden waarom je die verlichting alleen buitenshuis kunt ervaren. Een ontspannen geest heeft namelijk veel meer ruimte voor creatieve gedachtes. Ga dus zodra het weer mogelijk is naar het dichtstbijzijnde tuincentrum en adopteer een plantje voor jouw creatieve werkplek.

sex and the city film still carrie bradshaw
HBO

Aromatherapie

Aromatherapie is een andere manier om je geest een creatieve boost te geven, dus wees niet bang om tijdens je kunstzinnig uurtje een geurkaars aan te steken. Je zult zelf even op onderzoek uit moeten gaan om te ontdekken welke geur jouw creativiteit uitlokt. Misschien heb je een frisse geur zoals pepermunt nodig om je geest te verhelderen of misschien heb je juist baat bij een kalmerende geur zoals lavendel. Heb jij net als ons maar het kleinste excuus nodig om je winkelmand vol te gooien met geurkaarsen, bekijk dan hier Vogue's favorieten.

Metalen

Zorg dat je creatieve space helemaal feng shui is door hem in het Bagua gebied te plaatsen. Deze bevindt zich aan de westelijke kant van je huis of appartement. Geef jezelf vervolgens nog een beetje extra creatieve energie door metalen te verwerken in je interieur. Volgens de Chinese filosofie zou dit je geest helder en scherp moeten maken. Ideaal voor een uurtje creatief knallen.

Water

Van China reizen we af naar India voor de volgende creatieve interieurtip. Volgens de Vastu Shastra methode kan namelijk ook water je creativiteit losmaken. Zet dus als het kan een aquarium, een waterornament of simpelweg een kom water op je werkplek. Verder kun je ook gewoon een Youtube filmpje aanzetten van een waterval of een beekje voor wat extra ontspanning.

Laat je gedachtes afdwalen

Krijg je vaak je beste ideeën onder de douche? Dat komt waarschijnlijk omdat je op dat moment je gedachtes laat afdwalen, waardoor je sneller op nieuwe ideeën komt. Zorg ervoor dat je ook op je creatieve werkplek de mogelijkheid hebt om even te dagdromen. Een gouden tip: zet een lekkere fauteuil naast de verwarming of het raam en doe je ogen even dicht. Voor je het weet heb je weer inspiratie voor je volgende creatieve project.

Shop Vogue's Home Favourites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Living