Inspiratieloos door het vele thuiszitten? Met deze creatieve DIY-ideeën zit je goed

Deens modelabel Modström zocht een ​​aantal inspirerende vrouwen die laten zien hoe ze creatief blijven thuis.

vogue living
JOUKE BOS VOGUE LIVING JANUARI/FEBRUARI 2021

Nu we ruim een jaar meer thuis zijn dan ooit en concepten als working from home het nieuwe normaal zijn geworden, krijgt thuis zijn een totaal nieuwe dimensie. Na het bingen van je favoriete Netflix-series, je voor de tiende keer je kast reorganiseerde en je je huis meermaals een make-over gaf, zijn de leuke ideeën om de tijd thuis door te komen op dit moment ver te zoeken. Deens modelabel Modström brengt daar verandering in en lanceert een gloednieuwe campagne met verschillende creatieve DIY-ideeën die je dagen thuis nét wat leuker maken.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Creatief thuis

Van wekelijkse weekend-wandelingen tot het lezen van nieuwe boeken; we herkennen allemaal dezelfde activiteiten die ons bezighouden in deze tijd. Omdat velen geen oneindige poel aan leuke ideeën hebben, zocht Modström een ​​aantal inspirerende vrouwen die laten zien hoe ze zich creatief bezig blijven houden in huis. 'In deze bijzondere tijd waarin we meer thuis zijn, willen we de creativiteit vieren en mensen inspireren om op een speelse manier je creatieve kanten te ontdekken,' stelt het label.

Wat kun je thuis doen nadat je je standaardlijstje van leuke binnen-activiteiten al meerdere keren hebt herhaald? Van rustgevende bezigheden als mediteren, aquarelverven en haken tot het creëren van dagelijkse geluksmomentjes door het maken van een heerlijke verse pasta of matcha latte. Zo simpel kan het zijn. Op de website van het label vind je alle ideeën - hieronder lichtten we drie leuke tips uit die je creatieve zelve inspireren en je ongetwijfeld met meer plezier tijd thuis zult doorbrengen.

modström
Modström
modström
Modström

1: Mediteren met Ida Ravn

'Deze meditatietechniek is perfect als je een beginner bent in mediteren. Het is een eenvoudige manier om een kleine ademruimte te creëren in je dagelijkse leven. De techniek creëert aanwezigheid in de stroom van ervaringen waaraan je constant wordt blootgesteld.'

Stap 1: Ga zitten in een comfortabele houding en neem even de tijd om je lichaam te voelen net zoals de vloer onder je en hoe het lichaam rust.
Stap 2
: Richt je vervolgens op je ademhaling, en adem rustig door je neus.
Stap 3: Ontspan je hele gezicht en verplaats je aandacht naar het midden van je schouderbladen om deze plek zachter te laten worden. Krijg het gevoel dat het hart in je borst smelt.
Stap 4: Vanaf hier heb je een goed uitgangspunt om met een ontspannen geest verder te gaan met mediteren. Gedachten zullen opkomen en dit is heel natuurlijk - meditatie is het bewust zijn van deze gedachten.
Stap 5:
Tenslotte maak je de oefening af door te letten op je humeur. Hoe is het met je? Hoe is de kwaliteit van je gedachten nu vergeleken met voordat je aan de meditatie begon? Uiteindelijk keer je rustig terug naar het heden en ga je verder met de rest van je dag.'

modström
Modström
modström
Modström

2: Aquarelverven met Anne Stooker

'Ik vind het ontzettend belangrijk om onze dierbaren iets extra's te geven, ze te laten weten dat we aan ze denken. Ik word geïnspireerd door alledaagse voorwerpen om me heen en illustreer liever losse objecten. Nu we binnen zijn, is dit nog steeds een ontsnapping voor mij, om alles om me heen volledig te laten vallen, om te zien hoe de aquarel elke keer anders opdroogt.

Stap 1: Je hebt (post)kaarten nodig (die van Winston & Newton zijn mijn absolute favorieten) aquarel en andere basics zoals een potlood en een pen en natuurlijk een goed humeur!
Stap 2:
Zet je favoriete muziek aan! Mijn favoriete genre is modern klassiek, zoals Max Richter en Dustin O'Halloran.
Stap 3:
Denk aan de persoon naar wie je de briefkaart zou sturen. Laat je leiden door je omgeving, laat je leiden door de muziek, laat de persoon je inspireren.
Stap 4:
Stuur je kaart op! Ik hou van de ouderwetse manier om mijn dierbaren een berichtje per post te sturen. Het is ook belangrijk om een ​​mooie envelop te hebben, afgezien van de ansichtkaarten, mijn favorieten zijn van Le Typographe.'

modström
Modström
modström
Modström

3: Pasta maken met Trine Kjær

'Ik hou van uiteten gaan. Tijdens de coronaperiode leerde ik bakken met zuurdesem en ben toen zelf pasta gaan maken. Een van mijn favoriete pastagerechten die relatief snel te maken is, is pappardelle al limone.'

Stap 1: Gebruik voor het pastadeeg het volgende (ik gebruik het recept van David Fischer) 400 gram bloem, 200 gram griesmeelmeel, 7 eidooiers en één heel ei, 1 theelepel zout. Maak een "bloemvulkaan" en doe de eidooiers en het hele ei in het midden. Meng vervolgens de ingrediënten door elkaar. Eerst met een vork en dan met je vingers.
Stap 2: Als het deeg eenmaal is samengesteld, laat je het een paar uur afkoelen voordat je het uitrolt op de pastamachine. Daarna snij je het pastadeeg in pappardelle. De mijne was ongeveer 25 cm lang en 2,5 cm dik.
Stap 3:
Breng het water aan de kook in een pan. Halveer een citroen en bak deze in een beetje olie tot hij bruin en een beetje gekarameliseerd is. Voeg daarna een flink stuk boter toe aan de citroen in de pan.
Stap 4:
Kook je pappardelle één minuut en doe dan de pasta in de pan met de boter, olie en citroen én een paar lepels kokend water uit de pan.
Stap 5:
Pers het sap van de citroen in de pan. Zet het vuur uit en voeg veel parmezaanse kaas toe aan de saus. Serveer de pastagerecht op je favoriete bord en maal verse peper fijn en voeg wat extra Parmezaanse kaas toe. Buon Appetito!'

Shop Vogue's Home FavoritesThis content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Living