Vogue Living: in het stijlvolle huis van Linda Tol en Renwe Jules

'Dan sta ik daar als meisje uit Volendam op een gracht Chanel-items te fotograferen voor Vogue Italia, dan ben ik best trots op wat ik heb bereikt.'

Linda Tol en Renwe Jules behoren tot de top van de internationale digitaltalentscene. Zij als concentcreator, hij als streetstylefotograaf. Jarenlang woonden ze in Milaan, maar met zoon Louie Gene op komst – een wonder na een lang medisch traject – besluiten ze te settelen in Haarlem, dicht bij het strand voor de kleine, potentiële surfdude. Lees hier de preview van het interview met Linda en Renwe uit het Vogue Living mei/juni 2021 nummer.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

BESTEL VOGUE LIVING HIER ZONDER VERZENDKOSTEN

Living in the fast lane, die uitdrukking past perfect bij het leven dat Linda Tol en Renwe Jules (beiden 36) pre-lockdown jarenlang leidden. Hun leven bestond uit reizen, heel veel reizen. In het tempo: vandaag New York voor een show van Calvin Klein, over twee dagen Milaan voor een event van Bulgari, daarna een weekeinde Tokio met Prada, iets met een skireisje per privévliegtuig en ergens nog een gaatje vinden voor een weekeinde met vrienden aan het Comomeer.

Keihard werken

En o ja, tussendoor nog content creëren voor de 11.12-tas van Chanel én een takeover van het Instagramaccount van warenhuis Bergdorf Goodman. Dit alles laten bezinken is al dodelijk vermoeiend en echt andere koek dan de hilarische beelden waar 4,1 miljoen mensen om gniffelen op het Instagramaccount @influencersinthewild.

linda tol in vogue living
Jouke Bos Vogue Living mei/juni 2021
linda tol in vogue living
Jouke Bos Vogue Living mei/juni 2021

Keihard werken ligt dan ook ten grondslag aan hun succes. Met bijna een half miljoen volgers op Instagram is Linda een goudmijn voor merken. Juist vanwege haar coole stijl – androgyn met een vrouwelijke twist, een beetje oversized – en eigenzinnige stylingskills, waarmee ze haar volgers wil inspireren en laten zien hoe je items van de catwalk op een eigen manier kunt dragen. Bij shows van befaamde modehuizen was ze al een tijdje een gewild onderwerp van streetstylefotografen, maar zes jaar geleden ging het balletje pas echt goed rollen toen ze haar eigen pagina’s kreeg in Glamour Italia.

Niet veel later tekende ze als contentcreator (simpel gezegd: een influencer 3.0) bij modellenbureau Next, na Candela Pelizza en Eleonora Carisi, waarna het serieuze werk binnendruppelde. Grote projecten van vaak Italiaanse klanten, waardoor ze er samen met Renwe (spreek uit Renui) goed van kon leven.

linda tol in vogue living
Jouke Bos Vogue Living mei/juni 2021

Hij was daarvoor verwarmingsmonteur en zonnepaneleninstallateur bij Feenstra in Amsterdam, maar ontwikkelde zich in no time tot streetstylefotograaf, verbonden aan het agentschap van Stefano Guindani. ‘Moest ik opeens werken tijdens de Biënnale in Venetië. Dat was nog wel een dingetje, want ik herkende die celebs allemaal niet. Bovendien gedraagt iedere influencer in Italië zich als een ster. Dat hoort ook een beetje bij de cultuur, Nederlanders zijn veel nuchterder.’

24/7 samen

Uiteindelijk zouden ze samen tweemaal verhuizen in Milaan. Hun laatste appartement was het oude atelier van textielontwerper Lisa Corti, 200 m2 met zeer hoge plafonds in Navigli, een sfeervolle wijk vol oude grachten. Afscheid nemen deed pijn en ze vonden het best spannend zich in Haarlem te gaan settelen, maar het bevalt prima.

Dan sta ik daar als meisje uit volendam op een gracht Chanel-items te fotograferen voor Vogue Italia

Ze waren op slag verliefd op het statige, honderd jaar oude huis in het rustige, kinderrijke Bosch en Vaartkwartier, dat door de vorige bewoner grondig was verbouwd. ‘We hebben alleen de badkamer en het toilet aangepakt, en de donkere eikenhouten vloer laten schuren en oliën in een lichte kleur.' Bijna een jaar wonen ze er nu. Hun stijl, in Italië nog een explosie van kleur, is rustiger geworden: tijdloos, clean en sophisticated, met veel Scandinavisch design en keramiek.

De oude vitrinekast in de woonkamer, die jarenlang dienstdeed in een biologielokaal in Rotterdam, vond Renwe via Catawiki, de kuipstoelen op 1stDibs. Diverse vintage items zijn bij elkaar gesnuffeld op rommelmarkten in Milaan, Parijs en Tokio, aan de muur hangen schilderijen van San Ming en Casa Gitane.

linda tol in vogue living
Jouke Bos Vogue Living mei/juni 2021
linda tol in vogue living
Jouke Bos Vogue Living mei/juni 2021

24/7 samenwerken als geliefden, hoe is dat? Linda: ‘Heel fijn. Mijn account draait om mijn persoonlijkheid en Renwe kent mij als geen ander, en zet mij daarom echt neer zoals ik ben. Dat heeft bijgedragen aan ons succes. We hebben het samen bereikt, met een eigen handschrift qua foto’s. Het product subtiel in beeld, niet in your face. Gaat het om een horloge, dan zul je mij niet in een close shot zien met mijn hand onder mijn kin.

Businessinstinct en een eigen stijl

Aan de ontbijttafel bespreken Renwe en ik de betaalde productshoots van die dag, meestal een stuk of vier. Vaak maken we daarvoor eerst een mood- of storyboard. In briefings van merken krijgen we wel richtlijnen, maar verder zijn we vrij. Er wordt weleens iets afgekeurd, maar dan schieten we het gewoon een keer over. En soms nóg een keer.’

linda tol in vogue living
Jouke Bos Vogue Living mei/juni 2021
linda tol in vogue living
Jouke Bos Vogue Living mei/juni 2021

Ze begrijpt heel goed dat er vaak lacherig over influencers wordt gedaan. Maar dat stadium is ze allang ontgroeid. Ze hoort tot het selecte groepje van Bryanboy, Susie Bubble en Veronika Heilbrunner, slimme mensen van het eerste Insta-uur met een gezond businessinstinct en een eigen stijl, met wie merken als Hermès, Bulgari, Louis Vuitton en Chanel graag samenwerken. ‘Er zijn veel diva’s onder influencers,’ weet Linda, ‘die vooral spullen willen krijgen en zichzelf heel mooi en belangrijk vinden.

linda tol in vogue living
Jouke Bos Vogue Living mei/juni 2021
linda tol in vogue living
Jouke Bos Vogue Living mei/juni 2021

Lees het hele interview in Vogue Livings nieuwe mei/juni 2021 nummer dat donderdag 27 mei in de winkel ligt en hier online te bestellen is zonder verzendkosten.

Wist je dat je als abonnee Vogue Living digitaal leest via Tijdschrift.nl? Als abonnee koppel je je Vogue Living aan de Tijdschrift-app, waarmee je Vogue direct digitaal tot 3 maanden terug kan lezen.

Fotografie: Jouke Bos
Productie en styling: Valerie van der Werff

Shop Vogue's Home Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Living