Editor's Letter: Marie Nanette over Vogue Living's Adventure issue dat een ode is aan nieuwe avonturen

Dit staat je allemaal te wachten in het gloednieuwe nummer van Vogue Living.

Het is tegen tienen en het wordt al donker wanneer hij langsschiet met zijn sporttas. ‘Ik ga nog even de halfpipe in, tot zo.’ Mijn man Arne (toentertijd dertiger) heeft bedacht dat hij kunstjes wil kunnen in een ramp. Om niet te hoeven oefenen tussen grut dat moeiteloos de felbegeerde salto’s maakt, wacht hij tot de kleine cracks naar bed zijn. De skateperiode is een van de vele hobby’s die sindsdien zijn langsgekomen.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

BESTEL VOGUE LIVING HIER ZONDER VERZENDKOSTEN

Na de halfpipe kwam het freerunnen. Het was in hem gevlogen tegen een muur op te lopen, om vervolgens een salto achterover te maken. Ik geloofde in het begin niet dat het überhaupt kon, maar het ziet er zelfs razendeenvoudig uit op YouTube. Kennelijk kun je er ook ‘op’, dus dat deed hij. Na weken trainen was het zover: de eerste poging. Hij liep met zijn bijna twee meter tegen de muur op, maakte iets te weinig vaart en kwam op zijn hoofd terecht. Het herstelproces duurde zo lang, dat de lol er af was.

Avonturiers

Soms hebben zijn hobby’s grotere gevolgen voor ons als gezin. Zo heeft de zinker, de oude surfplank die hij in de garage van mijn ouders ontdekte, onze vakanties voor zeker twintig jaar bepaald. Bestemmingen waren geen vraag meer, maar een weet. Vanaf dat moment reisden we louter naar uiterste punten van landen, waar alle windsurfers samenkomen omdat daar de kans op wind het grootst blijkt.

Als dat het geval is, dan verandert elk magisch strandje in een no-goarea en word je heel letterlijk gezandstraald. Gelukkig is het met surfen net zoals Typhoon het bezingt: ‘Ik kan surfen, mits de juiste baai, mits de juiste tijd, maanstand, windrichting en de onderstroom, zo veel variabelen dat ik geen zin meer heb eraan te beginnen.’

vogue living meijuni 2021
Jouke Bos Vogue Living mei/juni 2021

De perfecte condities blijken in de realiteit maar een enkele keer per vakantie voor te komen. En als dat niet het geval is, dan pakt de windsurfbestemming verrassend goed uit. De plekken zijn idyllisch, de mensen en tentjes het juiste hip, en omdat het bekend staat om die harde wind, zijn er maar weinig zo gek ernaartoe te gaan. Natuurlijk sta ik niet elke keer te juichen als hij alles uit zijn handen laat vallen, een plank, zeil en pak meegrist en met de auto de straat uit raast. Toch gaat er weinig boven hem ’s avonds volstrekt gelukkig zien terugkeren.

Avontuurlijke oorden

Anne Menke, Vogue Living-fotograaf van het eerste uur en eveneens fervent surfer – op de golven welteverstaan – maakte het nog bonter. Zij besloot een huis te bouwen op haar favoriete surfplek in Mexico. Surfen is voor het hele gezin a way of life geworden. Het was dan ook haar idee om voor dit Adventure Issue, een ultiem surfverhaal te maken.

Vijf jaar geleden schoot Anne onze allereerste cover met Helena Christensen, voor dit nummer portretteert ze de Goodwin- family op Hawaï. Het gezin woont midden in de jungle in een zelfgebouwde boomhut van zeven verdiepingen. Daize Goodwin is oud-surfkampioen en biecht op dat zij duizend doden sterft als ze mijlen uit de kust een huizenhoge golf op zich af ziet komen. Om van de aanwezigheid van haaien niet te spreken. Het verhaal heeft wat weg van Captain Fantastic, met als hoogtepunt de drie kwartier durende worsteling van haar man Aamion met een vrouwtjesvis (een trevally, geen haai gelukkig) van bijna twee meter.

De perfecte condities blijken in de realiteit maar een enkele keer per vakantie voor te komen

Na de jungle trekken we de Franse bergen in. In het kielzog van onze reisjournalist Stephanie Pander gaan we op wandeltocht in de Auvergne, van de ene herdershut naar de andere. Deze burons zijn onbewoond, wat betekent dat de sleutel ergens onder een steen ligt en je zelf proviand mee omhoog moet zeulen. ‘Voorheen zouden we dat spartaans noemen, maar tegenwoordig nouveau chic,’ aldus Stephanie.

Ook hier is het dankzij het weer – het regent zelfs in de zomer relatief vaak – behaaglijk uitgestorven. Eenmaal aangekomen op zo’n Sound of Music-berg, neergestreken aan de stenen buitentafel, dompelt de ondergaande zon alles in een gouden licht: een spektakel. Stephanie: ‘Ik wil natuurlijk graag doen geloven dat wij hier toevallig terecht zijn gekomen, maar dat zou een leugen zijn. Je moet het weten.’ En dankzij Stephanie weten wij het nu ook.

Stijl in huis

Coverstars van dit nummer zijn Linda Tol en Renwe Jules. Zij is vanwege haar coole stijl, androgyn met een vrouwelijke twist, een beetje oversized, en eigenzinnige stylingskills, een goudmijn voor merken. Hij was verwarmingsmonteur en zonnepaneleninstallateur, en ontwikkelde zich in no time tot professionele streetstylefotograaf. Haar nuchterheid heeft ze behouden. ‘Dan sta ik daar als meisje uit Volendam op een gracht Chanel-items te fotograferen voor Vogue Italia, dan ben ik best trots op wat ik heb bereikt.’

We sluiten het nummer af met een filmische roadtrip met de heren achter de succesvolle en aanstekelijk leuke podcast Teun en Gijs vertellen alles. Teun van de Keuken en Gijs Groenteman ontmoetten elkaar op de middelbare school. Sindsdien is het aan en zijn ze niet meer gestopt met praten. Vogue Living’s Vanja van der Leeden spreekt ze over wat ze zo in elkaar aantrekt. Teun: ‘Ik vind mezelf saai. Maar als ik met Gijs ben, vind ik mezelf ineens een stuk leuker.’

Enjoy!

Vogue Livings mei/juni 2021 nummer ligt vanaf donderdag 27 mei in de winkel en is hier online te bestellen zonder verzendkosten.

PS Omdat we jullie nog niet kunnen uitnodigen voor ons verjaardagsevent – plannen te over: we zeggen hierbij toe dat wat in het vat zit, niet verzuurt – maar we toch samen willen vieren dat Vogue Living vijf jaar bestaat, maken we een feestelijke vierdaagse Birthday Tour. Van 27 mei t/m zondag 30 mei doen we diverse plekken aan, waaronder Laren, Haarlem, Aerdenhout, de Noordermarkt in Amsterdam en de Republiek aan het Bloemendaalse strand. Volg de tour via ons Instagramaccount. Hoop jullie daar te zien!

Shop Vogue's Home Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Living