Vogue Living: binnenkijken in de idyllische boomhut-woning op Hawaï bij de familie Goodwin

'Het leven draait niet om altijd maar meer. Soms is jezelf tot de orde roepen en niets doen de beste optie.'

vogue living meijuni 2021
Anne Menke Vogue Living mei/juni 2021

Langzaam leven, met respect voor elkaar en liefde voor je geboortegrondDaize en Aamion Goodwin wijden er niet alleen hun persoonlijke leven aan, maar ook hun bedrijf Slow Yourself Down. Die levensinstelling hoort bij hun thuis, Hawaï, maar hebben ze ook te danken aan die ene reusachtige, uitzonderlijke vis. Lees hier de preview van het interview met de familie Goodwin uit het Vogue Living mei/juni 2021 nummer.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

BESTEL VOGUE LIVING HIER ZONDER VERZENDKOSTEN

Of het interview om vijf uur ’s ochtends kan plaatsvinden, vraagt Daize Goodwin (44). Wat haar betreft is hoe vroeger, hoe beter. Dan slapen de kinderen tenminste nog en heeft ze hoofd en handen vrij voor grown-up talk. Het verzoek klinkt gekker dan het is, want we spreken Daize vanaf Hawaï, waar het tijdsverschil met Nederland twaalf uur is. We hoeven er dus geen minuut vroeger voor uit bed te komen. Plus: vroeg opstaan op Hawaï, met een staalblauwe hemel en uitzicht op de rollende golven van de Stille Oceaan, is andere koek dan vroeg opstaan in grillig, grijs Nederland.

vogue living meijuni 2021
Anne Menke Vogue Living mei/juni 2021
vogue living meijuni 2021
Anne Menke Vogue Living mei/juni 2021

Nieuwe levensinstelling

‘Nee hoor,’ zegt Daize stellig, ‘ook als ik in een koud land zou wonen, zou ik dit doen. Gewoon een dikke trui aan en gaan. Deze vroege uren alleen, voordat het gezin ontwaakt en het ge-mama begint, houden me op de been.’ Het zijn de uren waarin ze in stilte met zichzelf is, de strategie van de dag uitzet en haar overvolle mailbox alvast wegwerkt. Daize: ‘Ik ben dit gaan doen nadat ik tegen mijn coach had geklaagd dat ik te weinig uren in een dag had. Dat ik altijd achter de feiten aan holde en geen rust voelde als ik bij mijn kinderen was. Weet je wat ze zei? “Hou op met zeuren en doe er iets aan, sta gewoon elke dag twee uur eerder op.” En echt, ik overdrijf niet, het heeft mijn leven veranderd.’

Het leven draait niet om altijd maar meer. Soms is jezelf tot de orde roepen en niets doen het beste

Dat Daize en haar echtgenoot Aamion (43) het druk hebben staat als een paal boven water. Met drie kinderen (Given Pueo van 13, True Grace van 10 en Shyne Swan van 3) en verschillende eigen bedrijven (waaronder een ice shave-truck en een wellnessbusiness) zijn ze, als ze niet oppassen, altijd aan het werk. Gelukkig woont het gezin op Kauaï, een van Hawaïs 137 vulkanische eilanden, een plek waar mensen zich niet gek laten maken door de waan van de dag: ze laten hun levenstempo liever bepalen door eb en vloed dan door de tikkende wijzers van de klok.

vogue living meijuni 2021
Anne Menke Vogue Living mei/juni 2021
vogue living meijuni 2021
ANNE MENKE VOGUE LIVING MEI/JUNI 2021

Daize is geboren in Californië, maar verhuisde al in haar eerste levensjaar naar Hawaï, dat ze overigens uitspreekt met de klemtoon op de i, in plaats van de tweede a. Ze vertelt hoe ze als enig wit meisje tussen de oorspronkelijke bewoners van Hawaï opgroeide op O‘ahu en ze met het stigma van ‘de witte bezetter’ te maken had. ‘Ik leerde daardoor al op heel jonge leeftijd respect te hebben voor het land en de oorspronkelijke bewoners, om eerst na te denken voor ik iets zei. Dat is een belangrijke levensles geweest, die me mijn hele leven van dienst is geweest, ook tijdens mijn latere verre reizen.

Hechte gemeenschap

Toeristen beseffen vaak niet hoezeer we op Hawaï hechten aan het behoud van onze schitterende natuur en uitstervende tradities. Ze scheuren in hun auto’s over het eiland en gooien hun peuken op het strand, zonder te beseffen hoeveel pijn ons dat doet. Ik krijg kippenvel als ik er alleen al over vertel, want de Hawaïaanse cultuur is zó prachtig. Ons leven staat in het teken van respect en vrijgevigheid; als je drie vissen hebt, geef je er twee weg.

vogue living meijuni 2021
Anne Menke Vogue Living mei/juni 2021

Onze gemeenschap is hecht, als kind is iedereen je auntie of uncle en staat het hele dorp voor je klaar. Als je een ruimte binnenstapt geef je alle aanwezigen een hand, waarbij je elkaar in de ogen aankijkt. Het komt voort uit een grote gezamenlijke liefde voor onze aarde: je vraagt en dankt voor je oogst, beschermt de zee, zingt oude liederen voordat je bepaalde gebieden betreedt. We hebben ontzag voor onze leefomgeving en dat merk je aan alles.’

De waaghals en de wereldkampioen

Tegenwoordig brengen de Goodwins hun tijd door op Kauaï, maar dat is weleens anders geweest. Daize en Aamion reisden als twintigers los van elkaar de wereld over als pro-surfers. Aamion als waaghals en pipelinesurfer, Daize als deel van de groep eerste vrouwelijke pro-surfers die vast werden gelegd voor de sexy campagnes van kledingmerk Roxy, de vrouwenlijn van Quiksilver. ‘Ik zat met mijn vriendinnen te chillen op het strand, zoals we altijd deden, toen ineens iemand van Roxy ons benaderde. Of we door ze gesponsord wilden worden, mooie kleren wilden dragen en de wereld over wilden reizen voor surffoto’s? Eh, sure!’

vogue living meijuni 2021
Anne Menke Vogue Living mei/juni 2021
vogue living meijuni 2021
Anne Menke Vogue Living mei/juni 2021

Lees het hele interview in Vogue Livings nieuwe mei/juni 2021 nummer dat donderdag in de winkel ligt en hier online te bestellen is zonder verzendkosten.

Wist je dat je als abonnee Vogue Living digitaal leest via Tijdschrift.nl? Als abonnee koppel je je Vogue Living aan de Tijdschrift-app, waarmee je Vogue direct digitaal tot 3 maanden terug kan lezen.

Fotografie: Anne Menke

Shop Vogue's Home Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Living