Hoe je élke badkamer Pinterest-proof maakt

Tips om je (kleine) badkamer om te toveren tot een paleis door middel van een slimme inrichting.

Interior design, Room, Floor, Flooring, Property, Wall, Ceiling, Interior design, Grey, Rectangle,
Villeroy & Boch

Niet iedereen is de gelukkige eigenaar van een landhuis met meerdere kamers en een riante badkamer waar je een Franse badkuip (of twee) in kwijt kunt. Vooral in steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht heb je vaak een beperkt aantal vierkante meters tot je beschikking. Treur niet, want met deze 5 briljante tips van badkamerexpert Villeroy & Boch tover je elke badkamer om tot een droomplek. Aan de slag.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Minimalisme
Villeroy & Boch

Hoe meer accessoires, hoe rommeliger. Voor een luxe uitstraling kies je voor strakke en kunstige badkameraccessoires en -meubels. Denk aan een kastje om al jouw beautyproducten in op te bergen in een catchy kleur, zoals de zeegroene badkamerkastjes uit de Finion-collectie. Door het strakke en puristische design creëer je een luxueuze sfeer, ook op 10 vierkante meter.

2 De lucht in
Villeroy & Boch

Kies voor zwevende badkamermeubels of meubels op pootjes. Zo oogt jouw badkamer nog ruimer en groter. De baden van Quaryl® hebben een optioneel verlichte vloerlijst, waardoor de badkuip lijkt te zweven in de ruimte. Wil je graag een chique Franse badkuip op pootjes, waar je met een glas bubbels en macarons induikt na een lange dag? In Japan - het land met de kleinste badkamers ter wereld - heeft men daar iets op gevonden. Ze zetten de badkuip ín de douche, om ruimte te besparen. Slim.

3 Ga voor wit
Villeroy & Boch

Niet alleen witte tegels, maar ook witte badkamermeubels en witte badkameraccessoires laten jouw badkamer ruimer lijken. Heb je een douchecabine? Kies dan voor glazen deuren voor een ruimtelijk gevoel. Een doorzichtig douchegordijn kan ook.

4 Let there be light
Villeroy & Boch

Licht, licht en licht. Heb je geen ramen? Zorg dan voor een goede belichting en plaats zoveel mogelijk spiegels. Op die manier lijkt je badkamer ineens stukken groter dan ‘ie is. Optische illusie, noemen we dat. Wij tippen de meubels uit de Finion-collectie met rondom lopende LED-verlichting, voor het allerbeste, sferische licht.

5 Fris
Villeroy & Boch

Het toilet wordt vaak vergeten als het gaat om het herinrichten van de badkamer. Ouderwetse toiletten kunnen veel ruimte in beslag nemen. Het nieuwe ViFresh toilet is een goede oplossing. De toilet 'hangt' aan de muur en heeft een strak design, zodat 'ie niet teveel ruimte inneemt. Het heeft geen spoelrand dus extra gemakkelijk schoon te maken en een geïntegreerd toiletblokhouder. Een schoon en aangenaam fris toilet bij iedere spoeling. Han-dig.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Living