Dit zijn 's werelds meest verbazingwekkend mooie skigebieden

Voor wie wat anders zoekt dan de geijkte ski-oorden

Room, Furniture, Bed, Luxury yacht, Deck, Interior design, Bedroom, Boat, Architecture, Floor,
gites.fr

Zo hartje winter is je laatste kans voor een ultieme winter escape. De bekende pistes, dat kan, maar bij Vogue verkiezen we liever een verrassend ski-oord. Natuurlijk genieten we allemaal van de pracht en praal van befaamde ski-oorden waaronder Gstaad, St Moritz en Megève. Maar is (met al die mensenmassa's) het lange wachten op de pistes en in de sterrenrestaurants het wel waard? Waarom trekken wij dit seizoen niet naar een wat rustiger ski-gebied vol met prachtige culturen, waar het eten rijk van smaak is en de omgeving en ambiance een bovenaards mystiek bevat. Van Japan tot Libanon: dit zijn 's werelds meest verbazingwekkende en minder bekende, maar even zo ongelooflijke skigebieden.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Mzaar Kfardebian, Libanon
Booking.com

Mzaar Ski Resort is het grootste skiresort in het Midden-Oosten en biedt een ervaring die je niet wil missen. Met majestueuze uitzichten over Libanon, pistes voor iedereen en eten waar je U tegen zegt. Dit is beslist een aanbeveling. Op maar twee uur rijden van Beiroet kun je bovendien ook in deze bruisende stad een stop maken en genieten van wat Libanon te bieden heeft. Verblijf op de Odom Camp voor een avontuurlijke vakantie.

2 Erciyes Ski Resort, Turkije
Culture trip

Op een hoogte van 2200m ligt het Erciyes Ski Resorts, bovenop vulkanisch Mount Erciyes, de hoogste berg van Turkije. Met een prachtig uitzicht over nabijgelegen steden en voor een relatief goedkoope prijs, is dit absoluut een aanbeveling.

3 Dizin Resort, Iran
Leila Ghodrtollahi fard

Gelegen op 70km van Teheran ligt het Dizin Resort in het Alborz Berg gebied. Met een skilift die op 3600m de bergtop bereikt, is dit een van de hoogstgelegen resorts in de wereld. Perfect voor fanatieke skiërs die willen vertoeven in het 'off piste'. Dizin is een en al avontuur. Voor wie niet perse van de piste af wil racen, kan wel genieten van het heerlijke Iraanse eten en het prachtige uitzicht.

4 Verano en Cerro Catedral, Argentinië
Booking.com

Verano en Cerro Catedral is het grootste skigebied van Zuid-Amerika. Met over 120km aan piste heeft het gebied wat te bieden voor iedere skiër. Verblijf in een van de Design Suites die op een paar meter van het meer Nahuel Huapi ligt en alle nodige voorzieningen biedt om volop te genieten van Patagonië.

5 Rusutsu, Japan
Pinterest

Avonturier? Dan is Rusutsu voor jou. Zo bevat het gebied het meest poederachtige sneeuw van de wereld, waardoor het perfect is voor 'off piste' skiën. Ook is 'boom skien' hier niet verboden!

6 Puma Lodge, Chili
Expedia

Verblijf in de Puma Lodge in het Chileense centrale Andes. Alleen bereikbaar via helikopter, is dit waarschijnlijk het meest avontuurlijke skigebied. Je hebt hier enorm veel privacy en kunt op deze plek ook heli skiën.

7 Glenorchy, Nieuw-Zeeland
Blanket bay

Gelegen op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland ligt Glenorchy aan de kop van het Wakatipumeer, op circa 45km van Queenstown. Perfect voor een familievakantie ver weg: het meer is waanzinnig om te zien alsook de pistes van Mount Chaos en Mount Head. Verblijf in het Blanket Bay waar je met je familie verschillende activiteiten kunt ervaren.

8 Shymbulak, Kazachstan
matadornetwork.com

Shymbulak is het grootste en meest moderne ski-oord van centraal Azië, gelegen in de Medeu Valley van het Zailiyskiy Alatau gebergte. In tegenstelling tot veel andere skigebieden hoef je hier niet in de rij te staan voor een lift en is het sneeuw lekker 'knapperig' en koud. Binnen slechts 25 minuten zit je in de hoofdstad van Kazachstan, Almaty, waar je je kunt laven aan de après-ski en de blitse nachtclubs. Als je geïnteresseerd bent in de Russische en Centraal-Aziatische jetset is dit the place to be. Zelfs prins Harry kun je hier op de piste tegen het lijf lopen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Living