De leukste interieur en design hotspots in Amsterdam

Van modern tot vintage: voor de mooiste meubels en woonaccessoires ben je bij deze winkels aan het goede adres.

Mobilia interieurwinkel in Amsterdam.
Mobilia Amsterdam

Naast mode gaat ons hart ook sneller kloppen van bijzonder en stijlvol interieurdesign. Van klassieke vintage meubels tot moderne en kleurrijke designontwerpen; interieur-items en designmeubels transformeren een huis tot een woning met karakter en stijl. Daarom selecteerden wij de leukste interieur en design winkels van Amsterdam, waar je de mooiste meubels, woonaccessoires en interieur-items vindt. Of je nu je huis wil opfrissen met een nieuw meubelstuk, je woning een volledige make-over wil geven, of gewoon een mooi hebbedingetje wil voor in je huis, dit zijn de beste hotspots die je helpen het huis van je dromen te creëeren.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Fest

De Nederlandse interieurwinkel Fest werd opgericht door Femke Furnée, en opende begin dit jaar een gloednieuwe flagshipstore in hartje Amsterdam. Je vindt er moderne en minimalistische interieur en design-items, van hoge kwaliteit voor een goede prijs met als doel affordable luxury.

Van Woustraat 111 en De Clercqstraat 44

2 Dot Shop

De DOT Shop is een jong creatief interieur en textielbedrijf uit Amsterdam met verschillende eigen winkels in Nederland en is gespecialiseerd in het op maat maken van meubels en textiel als gordijnen en vloerkleden. Bovendien bieden ze veel designermerken aan voor een betaalbare prijs.

Jan Pieter Heijestraat 108, Haarlemmerdijk 46, Slijperweg 20 en Van Woustraat 122-128

3 Noëlle

Nederlandse interieurstyliste Noëlle Baartmans opende op 8 mei haar eigen interieurwinkel genaamd Noëlle in de Amsterdamse Pijp. Van maandag tot en met donderdag kun je er op afspraak langskomen voor persoonlijk interieuradvies en op vrijdag en zaterdag is de winkel geopend waar je de mooiste woonaccessoires en meubels vindt, afkomstig uit verschillende delen van de wereld.

Gerard Doustraat 134

4 Van Dijk & Ko

Van Dijk en Ko heeft geen fancy interieurwinkel maar een immense lood in Amsterdam-Noord gevuld met ware vintage pareltjes. Een waar walhalla voor de interieurliefhebber, want hier struin je uren lang rond tussen de mooiste meubels, woonaccessoires en interieuritems.

Papaverweg 46

5 The Frozen Fountain

Woonwinkel The Frozen Fountain in Amsterdam die eigentijdse meubels en woonaccessoires verkoopt van de meest begeerde interieur en designerlabels. Het resultaat is een dynamische collectie van de mooiste moderne meubels en woonaccessoires.

Prinsengracht 645

6 De Weldaad

Midden op de Noordermarkt in het hart van de Jordaan vind je de interieurwinkel De Weldaad. Hij is gevestigd in een voormalige garage waar je nu de mooiste vintage meubels en industriële woonaccessoires vindt uit landen als Frankrijk, Hongarije en India. Ook als je niet opzoek bent naar iets nieuws is deze plek de uitgelezen locatie om interieur-inspiratie op te doen.

Noordermarkt 35-36

7 Casa Gitane

Midden in de Pijp licht Casa Gitane, een ware parel onder de interieurwinkels in Amsterdam. Een mix van unieke interieurschatten en eigen ontwerpen wordt er aangeboden, variërend van minimalistische en überstijlvolle meubelstukken tot keramieken vazen, rotan lampen en one of a kind-kunstwerken.

Gerard Doustraat 128a

8 Hay Amsterdam

Een van de bekendste Deense interieurmerken heeft ook een prachtige winkel in Amsterdam. Verschillende designers creëeren meubelontwerpen, van de bekende tray tafels tot de soft edge stoelen. De meubels van Hay bevinden zich op het snijvlak van architectuur en duurzaam design en hebben een hoge kwaliteit. De perfecte plek voor puur Deens design met een niet al te hoog prijskaartje.

Spuistraat 281 abc

9 Mobilia

Alle drie de verdiepingen van woonstudio Mobilia zijn ingericht als het huis van je dromen. Hier vind je echte en gepassioneerde furniture geeks die hun ogen uitkijken de uitgebreide collectie aan meubels, verlichting en woonaccessoires - variërend van betaalbaar design tot zeer exclusief designerontwerpen.

Utrechtsestraat 62-64

10 DR Wonen

DR Wonen in de 9 straatjes kunt je terecht voor alles op het gebied van wonen, van interieur tot accessoires. Een merendeel van de producten worden geproduceerd van natuurlijke materialen zoals sloophout die zijn ontworpen door voornamelijk Nederlandse ontwerpers.

Hartenstraat 27

11 Cocoon House Amsterdam

Sander van Eyck en Freerk Mandema startten Cocoon House Amsterdam met het idee om een multifunctionele werkruimte te creëeren met een intieme sfeer waarin alle meubels en accessoires te koop zijn. Je vindt er de mooiste meubels en unieke design objecten, zowel vintage als modern.

Baarsjesweg 276H

12 Sukha

Sukha betekent 'levensvreugde' in het Sanskriet, en dat is precies wat de items die je in deze winkel vindt zullen doen met je huis. Alle producten zijn van duurzame afkomst én van goede kwaliteit. Van meubels van het mer fair furniture tot art-prints en woonaccessoires, hier kijk je je ogen uit.

Haarlemmerstraat 110

13 Droog

Fijne keuken- en woonaccessoires, hebbedingen voor je huis en leuke gadgets vind je bij Droog Amsterdam. Naast een unieke winkel vol mooi desingspul, zit in dit pand tevens een café en een hotel, vormgegeven met uniek interieur.

Staalstraat 7A/B

14 X Bank

Een van de leukste conceptstores in Amsterdam, X Bank, biedt naast mode ook lifestyle en interieur items die allemaal van Nederlandse afkomst zijn. Dutch design staat hier dus centraal, met als doel een creatieve gemeenschap bij elkaar te brengen en de Nederlandse creativiteit te vieren.

Spuistraat 172

15 All The Luck In The World

In de Nederlandse conceptstore All The Luck In The World vind je talloze stijlvolle interieur-items. Van kleurrijke vazen, schalen en servies, tot mooie industriële lampen, originele meubels en woonaccessoires. Een groot deel van het interieur is vintage en wordt eigenhandig door de winkel geselecteerd waardoor je ware interior treasures vind ik deze kleurrijke boutique.

Gerard Doustraat 86 en Linnaeusstraat 20

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Living