Waarom je tijdens de lockdown de luchtkwaliteit in je huis wil verbeteren

Thuiswerken, thuis eten, thuis wijn drinken, thuis sporten, alles thuis: nu je meer tijd doorbrengt in je huis is het fijn om die luchtkwaliteit in huis een extra boost te geven.

Luchtkwaliteit. Het is inmiddels een onderwerp waar we niet omheen kunnen. Van foute diesels tot stikstofemissies, zelfs het aansteken van de open haard vervuilt de lucht. Het verbeteren van de kwaliteit van de buitenlucht is een ander verhaal. Maar wat als ik je vertel dat ook de lucht in je eigen huis behoorlijk vervuild kan zijn en dat je daar met een paar eenvoudige stappen wél wat aan kunt doen op korte termijn? We zitten tegenwoordig meer thuis dan we zouden willen. En de kwaliteit van de lucht in jouw huis heeft wel degelijk effect op jouw huid, gezondheid én werkprestaties.

Luchtkwaliteit in huis

In tijden van de pandemie kun je niet naar kantoor, niet naar de sportschool, niet naar een restaurant of naar de kroeg. Nee, alles moet nu even thuis. En aangezien het momenteel in Nederland nog net even te koud is om de ramen open te gooien, komt er ook niet altijd evenveel schone lucht binnen. En hoe schoon is die lucht dan überhaupt? Naast het feit dat één op de vijf Nederlanders hooikoortsklachten heeft, en die pollen van buiten mee naar binnen neemt via kleding of schoenen, zijn er ook een hoop andere verborgen luchtdeeltjes in je huis te vinden die de luchtkwaliteit al vervuilen. Geloof het of niet maar al die kookgassen, geurkaarsen en schoonmaakmiddelen zijn niet zo onschuldig dan je denkt.

Een goede luchtreiniger

De luchtkwaliteit in jouw huis heeft dus een groot effect op je huid, gezondheid en werkprestaties. De oplossing? Een luchtreiniger die goed z'n werk doet, maar dan wil je wel de juiste aankopen. Lukraak een apparaat kopen dat de lucht zegt te reinigen, kan uitlopen op een prijzige teleurstelling. Wie zich oriënteert op luchtreinigers, ontdekt dat er verschillende technologieën in omloop zijn, elk met andere technische eigenschappen en prestaties. Vogue zet de beste luchtreinigers voor jou op een rij. Dat maakt de keuze een stuk makkelijker.

8 x de beste luchtreinigers

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Dyson Pure Cool Link
Dyson

De Dyson Pure Cool Link luchtreiniger reinigt de lucht in je huis, verwijdert gassen, verontreinigende stoffen en allergenen die je niet zo één, twee, drie ziet. Het apparaat detecteert de schadelijke deeltjes en gassen, analyseert deze, reinigt de lucht, en verspreidt vervolgens schone lucht door de kamer. De Dyson Pure Cool Link is ook slim: als de kwaliteit van de lucht onder een bepaald niveau komt, slaat de Pure Cool Link automatisch aan. Op warme dagen gebruik je deze Dyson ook als ventilator. Én hij komt in zowel het zwart als wit, dus je kunt hem op je interieur aanpassen.

Dyson

SHOP

2 Dyson Pure Hot + Cool
De Bijenkorf

Deze versie van de Dyson Pure Cool is extra handig. Deze uitvoering is namelijk een luchtreiniger, ventilator én verwarming in één. Drie vliegen in een klap dus. Het apparaat reinigt de lucht, maar koelt deze ook wanneer het warm is of verwarmt juist wanneer het koud is. Daarnaast werken de apparaten van Dyson met zowel stembediening, een afstandsbediening en een app.

Dyson

SHOP

3 Duux Tube Smart Luchtreiniger
De Bijenkorf

De Tube Smart luchtreiniger van Duux garandeert een optimale efficiëntie dankzij een drielaagse bescherming. Dit betekent dat de reiniger met drie filters werkt waarmee het verschillende schadelijke stoffen uit de lucht verwijdert. Daarnaast past het apparaat automatisch de luchtsnelheid aan de luchtkwaliteit aan die door een lasersensor wordt gemeten. De luchtreiniger komt met een app waarmee je de Tube altijd en overal kunt gebruiken: thuiskomen in een schoon huis dus.

Duux

SHOP

4 IonFlow Evolution Gold
Habitat Solutions

De IonFlow Evolution Gold van LightAir reinigt de lucht via ionisatie, in ruimtes tot vijftig vierkante meter. De ionisator blaast elektrisch geladen deeltjes de lucht in en trekt fijnstof, pollen, virussen, schimmels en alles wat je niet in de lucht wil hebben aan. De luchtreiniger werkt dus niet met filters, dus je hoeft deze niet schoon te houden, lekker makkelijk. Daarnaast is de reiniger stil en krijg je er een beschermkap bij: extra beveiliging zodat nieuwsgierige kinderhandjes of huisdieren geen schokken krijgen.

LightAir

SHOP

5 Zero Compact
Bol.com

De Zero Compact verwijdert 99,97% van alle bacteriën, virussen en allergenen in de kamer (tot dertig vierkante meter) en is getest en gecertificeerd door verschillende keurmerken op het verwijderen van allergenen zoals huisstofmijt, alle type pollen en schimmels. Dit apparaat heeft verder een automatische stand waardoor je hem niet zelf hoeft te bedienen of te controleren. Ideaal als je 's nachts door wil blijven reinigen dus, want hij is daarnaast ook muisstil.

WINIX

SHOP

6 Philips AC2887/10
Expert

De populaire Philips AC2887/10 maakt gebruik van een unieke AeraSense-sensor: een nieuwe technologie die nauwkeurig de lucht analyseert. De HEPA- en koolstoffilter verwijderen effectief schadelijke gassen, ongewenste stoffen, én nare geuren (tot een oppervlakte van tachtig vierkante meter, en dat is veel). Het apparaat beloof 99,9% van deze stofjes te verwijderen; praktisch alles dus. De luchtzuiveraar is fluisterstil en gekeurd door een extern laboratorium.

Philips

SHOP

7 Philips AC3829/10
Bol.com

De Philips AC3829/10 is extra leuk, want het is niet alleen een luchtreiniger, maar ook een luchtbevochtiger. De luchtreiniger reinigt de luchtkwaliteit in ruimtes tot tachtig vierkante meter van allergenen, droge lucht, schadelijke gassen, fijne deeltjes, bacteriën en virussen. Ondertussen bevochtigt het apparaat de schone lucht, wat de lucht ook gezonder maakt. Met behulp van de app kun je overal en altijd het apparaat bedienen.

Philips

SHOP

8 Clean Air Optima CA-506
Bol.com

De Clean Air Optima CA-506 werkt met maar liefst zes moderne filtertechnologieën om alle schadelijke en ongewenste deeltjes uit de lucht te verwijderen, waaronder een HEPA-filter, ionisator, koolstoffilter én UV-sensor. De reiniger is geschikt voor ruimtes tot zestig vierkante meter en is ultrastil.

Clean Air

SHOP

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Living