dit-zijn-5-van-de-leukste-stadsstranden-in-nederland-211202

Omdat we nou eenmaal niet allemaal het geluk hebben om dichtbij het strand te wonen, zetten we vijf van de leukste stadsstranden van Nederland voor je op een rij. Voor die fijne beachvibe in the city.

Bij deze 5 stadsstranden wil je zijn deze zomer

Soia (Strand Oog in Al), Utrecht

Dit is dé zomerse hotspot in Utrecht. Aan de oever van daar waar het Merwedekanaal en het Amsterdam-Rijnkanaal samenkomen, ligt Soia. Wat je kunt verwachten? Volop genieten van de zon in het gras of in het zand, lunchen op het terras, filmpje kijken in de buitenbioscoop of heerlijk dineren tot de zon ondergaat. Niet onbelangrijk: bij Soia doen ze alles zo duurzaam mogelijk.

Kanaalweg 199, Utrecht, soia.nl

Kaap, Amsterdam

Kaap Amsterdam is als je favoriete festival. Een plek aan het IJ waar je ten volle en ongedwongen kunt genieten van het strand, de zon en het leven. Met lekker eten en drinken, feestjes, jamsessies, yoga en karaoke. Of zoals ze het zelf zo mooi omschrijven: ‘Op een vruchtbaar rafelrandje van onze hoofdstad zwaaien de poorten wijd open naar een vrijhaven van ongeremd vertier en duurzaam genieten’. Hier voelt iedereen zich thuis.

IJdijk 10, Amsterdam, kaapamsterdam.nl

Blue Bayou, Zwolle

Een ruwe parel in het hart van het centrum, zo noemen ze zichzelf. Een plek voor cultuur, kunst, ontspanning én strand. Hier eet je de lekkerste taco’s, snoep je van de heerlijkste taartjes en drink je de fijnste wijntjes van de stad. En dat allemaal terwijl je geniet van het strandgevoel midden in het centrum en er nog een flinke portie muziek en theater bij krijgt ook.

Rodetorenplein 1, Zwolle, bluebayouzwolle.nl

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Blue Bayou (@bluebayouzwolle)

De Oerkap, Haarlem

Aan het Spaarne, dichtbij het centrum, vind je deze fijne getaway. Met je voeten in het zand en onderuitgezakt in een strandstoel kijk je hier naar de boten die langs varen en eet je de lekkerste pizza die je ooit op een ‘strand’ hebt gegeten. Ook leuk: je kunt Sups huren. Doe een rondje Haarlem en ontdek de stad vanaf het water.

Harmejansweg 95, Haarlem, oerkap.nl

Pink Beach Amsterdam

Pink Beach is de pop-up zomerbar van WONDR en de ultieme plek om te genieten, te lachen en te spelen. Een stadsstrand dat niet te vergelijken is met ieder ander. Op het buitenterras van driehonderd vierkante meter met roze zand en een ballenbad bestel je de lekkerste cocktails. Wat je wel even moet doen om deze roze oase te betreden, is een kaartje kopen. Pink Beach is geopend vanaf 1 juni.

Meeuwenlaan 88, Amsterdam, pinkbeach.nl