Vogue Wellness Special

De eerste Vogue Wellness over wellness, gezondheid, spiritualiteit, beauty, workouts en meer.

Vogue-welness-special
Anne Menke

Je krijgt Vogue Wellness t.w.v. €12,99 nu gratis bij aankoop van L’Oreal Paris, haarverzorging, styling en haarkleur: het 2e product krijg je voor de halve prijs + Vogue Wellness twv 12,99 gratis. Zie voor actievoorwaarden in de winkel.

Toen de eerste plannen op tafel lagen om een Vogue-special over het thema wellness te maken, waren de 200 pagina’s binnen een mum van tijd gevuld. Zo fervent is de interesse in het onderwerp blijkbaar, dat je het bijna een nieuwe religie kunt noemen.In Nederland staat ‘wellness’ vaak nog voor een niet al te chique spa in een verre uithoek van het land, met twee sauna’s en een net niet heet genoeg stoombad. Maar in essentie is het – om Kim van Kooten aan te halen, die voor ons een week naar high-tech spa Sha ging in Spanje en er een verhaal over schreef – een gezonde geest in een gezond lichaam.Dat betekent voor verschillende mensen verschillende dingen. Voor mij is wellness ’s ochtends vroeg op de fiets door de duinen naar het strand om daar de zeelucht mijn hoofd leeg te laten maken, maar ook vers brood met roomboter en een gekookt eitje. Goed zorgen voor jezelf.Het hoeft niet te gaan over Instagrammable açai-bowls met raw almond butter en drie keer per week pilates, hoewel dat natuurlijk ook kan. Het gaat zeker niet over diëten die zogenaamd leiden tot een beter leven, maar die je al opzadelen met een schuldgevoel voor je je ook maar met een glas wijn hebt geïnstalleerd op je favoriete plek.Waar het dan wel over gaat? Wellness voor je lichaam, voor je geest en voor je ziel is wat in deze eerste Vogue Wellness aan bod komt. Dat kunnen basale dingen zijn als genoeg en goed slapen, je lichaam leren waarderen en een bevredigend seksleven. Tegelijkertijd is er een golf aan interesse voor het nieuwe new age-denken. Dat loopt van een kristallenverzameling aanleggen tot plant-based eten, naast af en toe een consult bij een healer ‒ dankzij mensen als Victoria Beckham en Adele voorzien van een glamoureus imago. Forest bathing is het nieuwe yoga, en voor je koffie verkeerd heb je tegenwoordig keuze uit tien soorten melk.

Ook op beautygebied is wellness het toverwoord, met veel aandacht voor producten die het beste in je huid naar boven halen. Niets zo rustgevend als een uurtje in de badkamer besteden aan een ritueel met zuiverende maskers en serums. Die zien er ook nog eens waanzinnig uit op je badkamerplank, want schoonheid ervaren draagt tenslotte ook bij aan je gevoel van wellness.

Om het gedroomde gevoel te illustreren (dit blijft Vogue) vonden we Nederlands model Cato van Ee bereid om ter ere van haar derde Vogue-cover met Creative Director Martien Mellema naar Sayulita, Mexico te vliegen, voor een shoot met fotograaf Anne Menke. Ze brachten samen de ideale vakantiedag in beeld: surfen, spelen op het strand en nietsdoen in een hangmat.Ik ben heel trots op het resultaat en hoop dat je ervan geniet. Tijdens je eigen wellness-moment.

Enjoy summer!

Karin Swerink
Editor in Chief Vogue Nederland

Fotografie: Anne Menke
Styling: Martien Mellema
Haar: Peter Butler voor ghd/TraceyMattingly.com
Make-up: Angie Parker Skincare voor Kat Burkli en make-up voor Chanel / The Wall Group
Model: Cato van Ee / Paparazzi Model Management
Met dank aan Teitiare Estiate, Punta Sayulita en Kupuri BeachClub Punta Mita

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Magazine