Vogue Man Najaar 2017

Vogue's Karin Swerink over de nieuwe editie van Vogue Man, die in het teken staat van helden.

vogue-man-2017
Marc de Groot, Vogue Man, Najaar/Winter 2017

De nieuwe Vogue Man ligt donderdag 21 september in de winkels of bestel Vogue Man nu online!

Wat is nou een held?
Als je het mij vraagt is het antwoord simpel: elke man die compromiloos zichzelf durft te zijn. En voor zelfexpressie leent de mannenmode van nu zich toevallig perfect. Meetpakken, sportswear en good old denim, alles bestaat naast elkaar en mag gerust ook gemixt worden. Regels zijn er namelijk niet. Een van mijn eigen grote helden heeft dat als geen ander begrepen: Rod Stewart. Wát een weergaloos stijlgevoel heeft die man. Ik vind hem op z’n 72ste ook nog steeds ongeëvenaard sexy.

Dit Vogue Man nummer staat tjokvol helden. Benjamin Clementine bijvoorbeeld, die van straatmuzikant opklom tot awardwinnende popartiest die avond na avond volle zalen trekt. Maar ook het Nederlandse kickbokstalent Tyjani Beztati, die een voorbeeld is voor een hele generatie kids. We vroegen hem te poseren in de modeserie No. 44.

In de mode kun je tegenwoordig ook een held worden zonder een groot modehuis op je cv te hebben. In dit nummer interviews met ontwerpers die graag tegen de regels indruisen en hun eigen gang gaan: zoals Luke meier van OAMC, of de pas afgestudeerde en nu al met prijzen overladen Rushemy Botter.

Fiona Hering schreef een groot profiel over Helmut Lang, misschien wel de meest eigenzinnige én invloedrijke ontwerper van de afgelopen decennia. In 2005 gaf hij de brui aan mode en gooide hij zij 6000 kledingstukken tellende archief door de shredder. Zoiets durft alleen een echte held.

Karin Swerink
Editor in Chief

Het Vogue Man Najaar/Winter 2017 nummer kun je nu via de Vogue Shop bestellen en ligt donderdag 21 september in de winkels.

Fotografie: Marc de Groot
Styling: Jos van Heel
Grooming: Irena Ruben / House of Orange voor Chanel en Balmain Hair Couture
Modellen: Parker van Noord / Republic Men, Dani van de Water / Republic Men

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Magazine