Mei 2016

Lees wat je te wachten staat in Vogue Nederland's nieuwe mei 2016 editie met Romee Strijd op de cover.

romee-strijd-mei-2016
Quentin de Briey

Dit nummer verhaalt volop over lentemode, terwijl het buiten nog dreigt te vriezen en de wintercollecties voor volgend jaar net zijn getoond in Parijs. Met een hoofd vol beelden zit ik in de Thalys terug naar huis, zó veel zin in de lente, maar tegelijk wil ik het liefst gisteren nog dragen wat ik vanochtend op de catwalk zag bij Vuitton en Miu Miu.

Het is een gekke, verwarrende tijd in de mode en voor tijdschriften. Met de democratisering van de mode is een element van mysterie, van exclusiviteit verloren gegaan. Iedereen kan alles meteen online zien, jonge vrouwen groeien vanuit hun zolderkamer uit tot online-influencer, collecties zijn overal ter wereld te koop dankzij onlineshops en dit seizoen experimenteren veel merken voor het eerst met onmiddellijk na de show aan te schaffen kleding.

Maar nog nooit heb ik zo’n spannende tijd meegemaakt. Natuurlijk is het fantastisch om een halfjaar te wachten tot die ene Céline-laars eindelijk de jouwe is, maar is het niet minstens zo leuk om die nieuwe Michael Kors-tas daags na de show al thuis uit te kunnen pakken?

De mode verandert in duizelingwekkend tempo en wij moeten mee veranderen. De kracht van Vogue ligt in de verbeelding, in de interpretatie van wat designers laten zien door de meest getalenteerde fotografen en stylisten die een leven geven aan kleding. Dat blijft van onverminderde waarde. Daarom in dit nummer langzame verhalen en series die vaak maanden voorbereiding kostten, over Hillary Clinton – van wie ik vurig hoop dat ze eind 2016 in het Witte Huis woont – over transgender Valentijn De Hingh, met wie Fiona een weekend op stap ging met een koffer vol Guccikleren in Berlijn (pag. 154 ). En een serie met de mooiste jurken van het seizoen, nu te koop, gefotografeerd met de Nederlandse Romee Strijd op Bonaire. Maar ook al het nieuws over de fashionweeks die net voorbij zijn, van onze editors die erbij waren in New York, Londen, Milaan en Parijs.

De rode modedraad in het nummer is denim. Geen andere stof die zo duurzaam is en alleen maar mooier wordt met het verstrijken van de tijd. Met een gerust hart haal ik mijn versleten stokoude Levi’s uit de kast, met de nieuwe Chanel-schoenen waarop ik maanden heb gewacht en nu extra blij mee ben, en wie weet, met iets wat ik gisteren op de catwalk zag …

Enjoy!

Karin Swerink
Editor in Chief

PS: Bestel nu alvast het mei-nummer via onderstaand bestelformulier op een werkdag voor 15:00u en je hebt deze de volgende werkdag in huis.

Fotografie: Quentin de Briey
Styling: Dimphy den OtterHaar en make-up: Eva Copper
Model: Romee Strijd
Zijden jurk: Gucci
Met dank aan: Touristenbureau Bonaire en Piet Boon Bonaire

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Romee Strijd