April 2017

Vogue bestaat vijf jaar en dat vieren we met deze special geschoten door Mario Testino. Het is een ode aan onze eigen topmodellen geworden: dit vind je in de april issue.

vogue-5-jaar
Mario Testino

De eerste 500 collector's edition nummers van Vogue's Big Birthday Issue zijn deze donderdag vanaf 10:00 uur verkrijgbaar bij de Vogue shop-in-shop in bij de Bijenkorf in Amsterdam. Lees wat je te wachten staat en zorg dat je deze editie als eerste in huis hebt door deze te bestellen via onderstaand bestelformulier.

Precies vijf jaar geleden kwam een droom uit: Vogue lanceren in Nederland. Na de big bang was dat vanaf dag één een succes. Nederland en de modewereld waren eraan toe. Als ik nu terugdenk, zie ik hoe magisch het was en ís. Zoveel momenten, zoveel geweldige mensen. Mensen die met passie en liefde voor Vogue werken en tot het laatste sprietje van hun ziel gaan om het allermooiste te maken. De ene collectie na de andere die voorbijkwam, seizoenen die elke keer opnieuw verrassend waren en een aaneenrijging van fabulous catwalk-, couture- en cruiseshows. Van een underground kelder in Parijs tot idyllische plekken van Rio en Tokio tot Dubai. Toekomstdromen die we hadden, hebben we kunnen realiseren – ook dromen die we niet voor mogelijk hielden.

Nieuwe titels zagen het licht: Vogue Man, Vogue the Book en Vogue Living. Flessen champagne vloeiden veelvuldig, want wie het leuk heeft, moet dat goed vieren en inmiddels is een Vogue-feestje elke keer weer the talk of the town: een spontaan bedacht Vogue-3-jaar-feestje, dansen onder het Rijksmuseum, met jullie allemaal op Vogue Fashion’s Night Out ... wat een groots feest is dat elke keer! Wat ik niet had voorzien was wat het ons daarnaast nog allemaal zou brengen. Dat Vogue maken allesomvattend is. Dat het ons de mogelijkheid geeft met de aller-állerbeste in het vak te werken.

Terugblikkend zijn mijn dierbaarste momenten de ontmoetingen met deze bijzondere mensen: de fotografen, stylisten, schrijvers, kunstenaars en de samenwerkingen die daaruit voortvloeiden. Een heel nummer maken met Lidewij Edelkoort. Met Viktor en Rolf hun verjaardag vieren en een megagrote bijlage bedenken met daarin al hun collecties en het langste interview ooit. Mevrouw Snoeren en mevrouw Horsting ontmoeten en heerlijk als een familie lunchen in de tuin van de ontwerpers. Een spontane borrel bij hen liep uit op een groot fotografieproject en de volgende meeting staat gepland ... Ook daar komt vast weer iets nieuws en onverwachts uit.

Meer dierbare herinneringen: de verjaardag van Doutzen groots vieren met een speciaal nummer en ontroerende momenten. Met Peter Lindbergh door de havens van Rotterdam banjeren en een wonderschone serie schieten van Lara Stone met Elisa Hupkens, en als kers op de taart de opening van de tentoonstelling, het feest en een cocktailparty met alle – ja, alle! – supermodels. En tussendoor maken we het ene fantastische nummer na het andere en reizen we de wereld rond. Altijd open voor nieuwe ideeën en ontmoetingen met inspirerende, creatieve mensen.

'Ons hart maakt een sprongetje … Mario, We love you!'

Twee jaar geleden was er een minitelefoontje, de assistent van fotograaf Mario Testino. Dé Mario Testino, die van Lady Di en Kate Moss. Die al twintig jaar de A-list voor zijn camera heeft, en die op ongeëvenaarde wijze vastlegt. Of ik zin had in een kopje koffie als ik toch in Parijs was voor fashionweek. Dat kopje koffie was het begin van een weergaloze samenwerking ... Er volgden weken van intensief facetimen, appen en mailen om het plan te vervolmaken. Er kwamen vragen als: doen jullie naakt? Mag er naakt voor De Nachtwacht? Wat is de mooiste plek van Amsterdam, waar is de vieste plek van Amsterdam, buitelden over elkaar heen. De rij namen van Nederlandse topmodellen op ons lijstje werd langer en langer. En toen namen we het besluit om van dit plan, waar ons hart zo vol van was, het allermooiste verjaardagsnummer ooit te maken. Een ode aan Amsterdam, een ode aan onze eigen topmodellen, codewoord Dutch Love. En wat was het een feest, één grote party, voordat de echte verjaardag nog moest beginnen. Nog nooit heb ik iemand met zoveel passie, liefde en humor zien werken; vrolijk, lachend, met oog voor elk detail, teamspirit en echtheid. Wat een inspiratie, wat een energie! Elke ochtend op de fiets om acht uur bij de studio aankomen, een grote lach en dan zeggen: ‘Karin listen, I was thinking ... I think I will stay a day longer and do another shoot.’ Van een plan voor één shoot in Amsterdam groeiden we samen naar één groot Celebration Issue, een ode aan onze eigen topmodellen.

Dat zijn de momenten dat ik superblij ben met mijn baan. Dat ik dit mag ervaren, deze heerlijke zoektocht naar schoonheid die zoveel schitterends en unieks oplevert. Lieve meneer Mario Testino & team: onze dank is groot! Dank voor al het prachtigs, dank voor de inspiratie en de dagen samen. Ons hart maakt een sprongetje … We love you! Ik voel dat dit het begin is, de fantastische viering van ons vijfjarig bestaan, maar vooral een begin van een long-lasting Vogue in Nederland. Natuurlijk dank ik ook iedereen die van Vogue houdt: de redactie, de teams, de freelancers en jullie, lieve lezers. I love you too! Enjoy!

Karin Swerink
Editor in Chief

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Magazine