Anouk staat met haar complete gezin op de cover van Vogue oktober

Het oktobernummer staat in het teken van pioniers, liefdesverhalen en je eigen pad volgen.

vogue-oktober
Marc de Groot

Anouk heeft zich nooit door iemand de les laten lezen. Niet tijdens haar doorbraak in de jaren negentig met het veelzeggende Nobody’s Wife, vast ook niet daarvoor en zeker niet erna. De zangeres is uitgesproken – dat is een understatement – maar toch kreeg ik kippenvel bij het lezen van ons coverinterview. Zo ontwapenend. Ze praat vrijuit over het verliezen van een ongeboren kind, haar woelige liefdesleven en haar ‘modern family’, met zes prachtkinderen en geliefde Dominique. Voor het eerst en exclusief voor Vogue met zijn allen voor de camera van Marc de Groot. Zoals bij elke ster van formaat werd niks aan het toeval overgelaten, ideeën vlogen over en weer. Van een basketbalveld als decor tot YouTuber en comédienne Nienke Plas die met Anouk in gesprek ging.

Verlies je in deze editie in nog meer liefdesverhalen; de droombruiloften van stylist Lolita Jacobs, art director Nike van de Waal en ontwerper Maxime Cartens. De een getrouwd in een blousejurk van Alaïa, de ander in het zwart als eerbetoon aan haar moeder. Eigenzinnig, bien sûr. Ook Hanya Yanagihara, T Style Magazine hoofdredacteur en auteur van bestseller Een klein leven, maakt echt iets los bij haar volgers – van vertedering tot pure woede. Dit najaar komt haar boek tot leven in Nederland, in de toneelbewerking van Ivo van Hove van Internationaal Theater Amsterdam. Vogue sprak haar hierover.

In dit oktobernummer sowieso ruim baan voor trailblazers, pioniers die een verschil maken. Van eco-evangelist Livia Firth tot CFDA-winnaar Aurora James, die lokale stammen in onder meer Afrika steunt en voor het voetlicht brengt met haar designwerk.

Op modegebied is het wabi-sabi wat de klok slaat; een eeuwenoude Japanse filosofie die zich vertaalt naar consuminderen, investeren in kwaliteit en koesteren wat je al hebt. Tegelijkertijd moet ik bekennen dat ik in onze modeserie met topmodel Bette Franke al een jas heb gezien (van Calvin Klein, op pg. 120) waar mijn naam op staat en waarvan ik geloof dat hij over tien jaar nog in mijn kast hangt. Inclusief wear and tear, om het van de nodige karakter en individualiteit te voorzien. Helemaal wabi-sabi.

Karin Swerink
Editor in Chief

PS Deze maand verschijnen nog twee extra Vogue-specials, namelijk Vogue Living en Vogue Man. Mis ze niet!

De nieuwe Vogue oktober ligt op donderdag 13 september in de winkel.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Magazine