‘Denim op de cover van Vogue? En ook nog op het grote modenummer?’ Dat was ongeveer mijn eerste gedachte toen ik het beeld van onze coverserie met topmodel Lara Stone binnenkreeg. Maar hoe langer ik de foto’s van Matteo Montanari in mijn kantoor zag hangen, hoe meer ik ze eigenlijk ideaal vond voor dit nummer.

Magazine, Poster, Cool, Album cover, Font, Photography, Photo caption, Movie, Flesh,
Vogue’s nieuwe maart nummer met Lara Stone
Matteo Montanari, Vogue Nederland, maart 2019.

Want was het niet ooit Anna Wintour die voor haar allereerste cover van de Amerikaanse Vogue een jeans koos? Máxima die op een van haar eerste Koninginnedagen een denim jasje droeg?

'Denim. Nooit uit de mode, mooi voor iedereen. Een beetje zoals Vogue.'

Als één stof de belichaming is van rebellie en attitude, dan is het denim. Nooit uit de mode, mooi voor iedereen. Een beetje zoals Vogue.

En terwijl de eerste tekenen van de lente zich hopelijk spoedig zullen tonen en de lucht weer vaker zo blauw is als op de shootdag in het Engelse Brighton, breekt een nieuw modeseizoen aan met Vogue’s grote modenummer.

Met trots presenteer ik daarin Vogue’s nieuwe columnisten, Romy Boomsma, Kim van Kooten en Madeleijn van den Nieuwenhuizen. Kim is naast een van mijn lievelingsactrices en schrijvers ook te volgen op @kimvankooteninsta en het was daar dat ik echt voor haar viel. Haar rake observaties doen je hardop lachen en ontroeren tegelijk. Precies zoals haar column dat doet.

Photograph, Black, Facial expression, Black-and-white, Beauty, Portrait, Model, Fashion, Photo shoot, Snapshot,
Vogue’s nieuwe columnisten Romy Boomsma, Kim van Kooten en Madeleijn van den Nieuwenhuizen
Paul Bellaart, Vogue Nederland, maart 2018.

Ook vriendinnen zonder kinderen zijn fan van Romy Boomsma, de vrouw van Arie en moeder van Bobby en Mozes. Op nuchtere wijze deelt ze, ook via haar Instagram-account (@romyboomsma) rake observaties over het moederschap en meer, en ze is nooit te beroerd om al haar tips te delen. Haar column lees je op pagina 251.

Madeleijn van den Nieuwenhuizen studeerde politieke geschiedenis in New York en bekritiseerde vanuit daar misstanden in de Nederlandse media op haar account @zeikschrift. Racisme, seksime en mysogynie, alle tijdschriften (ja, ook wij) moesten er weleens aan geloven. Nu is ze in afwachting van een PhD-plek terug in Amsterdam en schrijft ze voor Vogue over hoe het is om vrouw te zijn anno 2019.

Verder is het mode, mode, mode waarmee de 260 pagina’s van dit maartnummer zijn gevuld.

Kijk voor inspiratie niet verder dan Vogue’s The Edit als je deze lente een nieuwe garderobe zoekt en reis virtueel mee naar Marokko voor de schitterende pastelserie van Carlijn Jacobs en Dimphy den Otter. Mode wordt steeds persoonlijker, daarom in deze Vogue negen (negen!) teams die hun visie uiteenzetten voor dit nieuwe seizoen.

It’s a new day, a new dawn, a new life!

X Karin