Romy Boomsma over verwachtingen en de realiteit van moederschap in nieuwe Vogue Column

'Of het moederschap is wat ik ervan verwacht had? Ja, goh.'

Romy Boomsma vogue nederland column moederschap
Paul Bellaart, Vogue Nederland, mei 2019.

Romy Boomsma (28) deelt op haar Instagram openhartige observaties over het moederschap en geeft tips op het gebied van duurzame mode en beauty. Vind haar eerdere Vogue columns hier en hier, en lees hieronder de preview van haar derde column uit Vogue Nederland, mei 2019, dat nu in de winkels ligt.

Terwijl ik naar onze driejarige dochter kijk die woedend voor de toetjes in het gangpad van de supermarkt op de grond ligt, denk ik terug aan wat mijn moeder me vroeg. Of het moederschap is wat ik ervan verwacht had? Ja, goh. Het is alsof ik vluchtig een schriftelijke uitleg over zwemmen had ingekeken en daarna het water in werd geduwd. Eigenlijk had ik geen idee wat me te wachten stond.

Wat kun je ervan verwachten? Je vult het vooraf vooral praktisch in. Richt een babykamer in, schaft zacht aanvoelende pakjes aan, met oortjes en wollige voetjes. Je luistert naar verhalen van andere moeders. Leest misschien een ouderschap-gerelateerd boek. Maar niets bereidt je voor op al die nieuwe prioriteiten, zorgen en angsten die je eerder vreemd waren. Die bijna allemaal te maken hebben met verlies, ziekte, of fouten maken. Dat soms zo beknellende verantwoordelijkheidsgevoel voor het leven van een kind. Jouw kind. Dat echt niet gillend in een gangpad zal gaan liggen, want die andere ouders doen vast wat verkeerd. Tja.

Lees verder in Vogue's meinummer, waarin je naast de maandelijkse column van Romy Boomsma ook die van onze andere columnisten Kim van Kooten, Madeleijn van den Nieuwenhuizen en Yootha Wong-Loi-Song vindt.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Magazine