Vogue's columniste Yootha over een "bootcampleven" leiden en heimwee naar thuis

Yootha Wong-Loi-Sing heeft het in Vogue's juninummer over hoe het is om veel van huis weg te zijn.

column-yootha-bootcampleven
Carlijn Jacobs voor Vogue Nederland, september 2018.

Actrice en socioloog Yootha Wong-Loi-Sing (31) komt uit Rotterdam, woont in Nederland en werkt veel in Los Angeles. Ze is te zien in de tv-serie Love is_ van Oprah Winfrey. Vind haar eerdere Vogue columns hier en hier, en lees hieronder de preview van haar vierde column uit Vogue Nederland, juni 2019, dat nu in de winkels ligt.

Ik ben alleen in LA, ik heb vrienden, en toch. Ik mis Salvador. Hij werd geboren, een week later vertrok ik naar LA en acht maanden later kwam ik even terug, om daarna weer te vertrekken. Inmiddels kan hij lopen. Hij heeft de knapste resting bitch face van iedereen en de charmantste lach. Hij houdt van eten. Hij heeft humor. En ik ben z’n favoriete tante. Maar dat weet hij niet, want ik zit elf uur verderop en ik twijfel of m’n superpowers sterk genoeg zijn om hem dit via FaceTime te laten beseffen.

Eerlijk: ik ben er nooit. M’n ouders missen me. M’n vader zegt dat hij me toch liever vijf minuten vasthoudt, dan een uur lang een iPhone. Z’n oogbollen zweten. M’n opa is 94 en ik heb hem zes jaar geleden beloofd om op zeebaars te gaan vissen. Wat bezielt me? Ik heb niet eens de garantie dat dit wat gaat worden. Het voelt als zelfkastijding en ik twijfel. Is dit wat ze bedoelen met ‘live your purpose’? Ik besef dat dit inderdaad is wat het betekent. En ja, ik heb me nog nooit zo oncomfortabel, alleen, kwetsbaar en onzeker gevoeld als de afgelopen twee jaar. Maar laat dit nou nét de twee jaar zijn waarin mijn dromen tastbaarder werden dan ooit. De chaotische frictie die ik voelde, bleek een turbulent portaal te zijn naar een nieuwe fase.

Lees verder in Vogue's juninummer, waarin je naast de maandelijkse column van Yootha ook die van onze andere columnisten Romy Boomsma, Kim van Kooten en Madeleijn van den Nieuwenhuizen vindt.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Magazine