Vogue's columniste Kim over haar heftige dromen, Freud en 'Wild Wild Country'

Kim van Kooten heeft het in Vogue's juninummer over de baby in haar droom, Freud en Wild Wild Country.

column-kim-van-kooten-wonderbaby
Paul Bellaart voor Vogue Nederland, juni 2019

Actrice en scenarist Kim van Kooten woont met acteur Jacob Derwig en hun kinderen in Amsterdam. Vind haar eerdere Vogue columns hier en hier, en lees hieronder haar vierde column uit Vogue Nederland, juni 2019, dat nu in de winkels ligt.

Ik droomde dat ik op de valreep nog een baby kreeg. Een meisje met lichtbruine nesthaartjes en een perfect, rond hoofdje. Ik nam haar in mijn armen en op het moment dat we elkaar aankeken gebeurde er iets wonderlijks: Alles was goed. Misschien niet met de wereld, maar wel met mij. Het was een openbaring, want van het ene op het andere moment viel er niets meer te bevechten. Ik had niks meer uit te zoeken en dat kwam allemaal door haar. Ze gaf het aan mij, alles wat ik blijkbaar miste. (Dat was trouwens nogal wat, realiseerde ik me gegeneerd. De woorden ‘bodemloze’ en ‘put’ kwamen zelfs even bij me op, maar verdwenen gelukkig ook weer, omdat alles nu goed was, dus let bygones be bygones.) Het kostte mijn baby allemaal geen enkele moeite. Ze leek niets van mij nodig te hebben, wat niet des baby’s is. Ze gaf en gaf en gaf en vulde daarmee alles wat leeg, verdrietig en onaf was op. Ze maakte me heel. Compleet zelfs. Van de gelukzalige weeromstuit wilde ik niet meer wakker worden. Toen dat wel gebeurde was ik woedend natuurlijk. (De baby heette trouwens Mieke, die naam had mijn man haar in de droom gegeven. Ik was het daar niet helemaal mee eens geweest, want die dingen overleg je, maar omdat Mieke een wonderbaby met magische krachten was, liet ik het.)

‘Waarom kijk je zo gekweld,’ vroeg de naamgever, ‘had je een nachtmerrie?’
‘Juist niet! Alles was goed! Ik was af!’
‘Nou ja, zeg. Haha.’

Lees verder in Vogue's juninummer, waarin je naast de maandelijkse column van Kim ook die van onze andere columnisten Romy Boomsma, Madeleijn van den Nieuwenhuizen en Yootha Wong-Loi-Song vindt.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Magazine