Vogue's columnist Romy Boomsma over de liefde voor haar lichaam

'Mannen riepen en staarden naar mijn borsten en het enige wat ik wilde roepen was: het is melk, MELK. Gedraag je!'

Column-romy-boomsma-borsten-lichaam
Paul Bellaart

Influencer Romy Boomsma (28), deelt op Instagram haar visie op het moederschap, duurzame mode en beauty. Ze is getrouwd met presentator en sportschooleigenaar Arie Boomsma. Samen hebben ze twee kinderen en wonen in Amsterdam. Vind haar eerdere Vogue columns hier en hier, en lees hieronder de preview van haar nieuwste column uit Vogue Nederland, juli/augustusnummer 2019, dat nu in de winkels ligt.

‘Ik vind je heel mooi, maar een borstvergroting zou je niet misstaan’. Aldus mijn vriendje toen ik 16 was. Ons verschil in visie over de ideale cupmaat voor mij was niet de enige reden dat ik hem niet al te lang daarna dumpte. Maar die ene opmerking was wel al reden genoeg geweest. Alsof een man ooit voor mij zou mogen bepalen wat mooi is, of niet. Dat mijn borsten niet voorbij een A’tje zouden komen werd me al een paar jaar daarvoor duidelijk toen mijn bijna vier jaar jongere zusje me qua cupmaat in no time oversteeg en ik nog steeds wachtte op de groeispurt die nooit zou komen. Op de middelbare school probeerde ik beha’s met vulling zo groot als kleine kussens maar dat gaf ik na een halve dag op. Als grote bulten van stof staarden ze me aan, onder mijn shirtje vandaan.

Na wat balen van mijn kant werd me al snel duidelijk hoe onzinnig dit was, dat mijn zelfbeeld al op jonge leeftijd door opmerkingen van fucktards aan het wankelen werd gebracht omdat grote borsten sexy zouden zijn, en kleine minder. Me realiseren dat een ander niet bepaalt wat mooi is of niet, maakte mijn zelfliefde gelukkig alleen maar groter. Ik liet een tepelpiercing zetten om mijn kleine borsten te vieren en beha’s droeg ik überhaupt niet meer.

Those days are long gone. De afgelopen jaren werd ik namelijk geconfronteerd met exact de andere kant. Ik kreeg een cup E tijdens de zwangerschappen en borstvoedingsperiode en kon hier allesbehalve aan wennen. Mijn oude kleding paste niet meer, mannen riepen en staarden naar mijn borsten en het enige wat ik wilde roepen was: het is melk, MELK. Gedraag je! En zo kwam ik tot het besef waar vrouwen met grotere borsten dan weer van jongs af aan tegenaan lopen.

Lees verder in Vogue's juli/augustusnummer, waarin je naast de maandelijkse column van Romy Boomsma ook die van onze andere columnisten Madeleijn van den Nieuwenhuizen, Kim van Kooten en Yootha Wong-Loi-Song vindt.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Magazine