Cherrisha Sackman in The Earth Issue over haar nieuwe leven en grote gemis Djordy

'Sinds Djordy’s dood ben ik een strijder.’

Cherrisha-sackman-interview-djordy-latumahina
Paul Bellaart voor Vogue Nederland, juli/augustus 2019.

Heel Nederland was in 2016 in de ban van de vergismoord op de Amsterdamse dj Djordy Latumahina, die in het bijzijn van zijn vriendin en peuterdochter geliquideerd werd. Zijn weduwe Cherrisha Sackman (33) – die zelf de aanslag ternauwernood overleefde – spreekt voor het eerst over hun grote liefde, zijn dood en haar nieuwe leven met dochter River (5). Lees hieronder de preview van het interview dat verscheen in het Vogue juli/augustusnummer, dat vanaf nu in de winkels ligt.

‘Ik ben trots op River en mij. Het gaat goed met ons. Ze is net vijf geworden, gaat naar de openbare basisschool en heeft lieve vriendjes. Ikzelf ben begonnen met een supergezonde levensstijl. Dat moet wel, wat ik ben lang erg moe geweest. Uitgeput, elke dag. Dat is natuurlijk niet zo gek, gezien de gebeurtenissen van de afgelopen drie jaar. Maar op een dag heb ik besloten: knokken nu. Structuur en een gezond ritme voor mijn dochter en mezelf staan sindsdien voorop. Het allerbelangrijkste is nu: thuis. Ons wereldje is klein en onze dagen overzichtelijk. River gaat ’s ochtends naar school, waarna ik een uur sport met mijn fysiotherapeut. Fijn is dat, want het helpt me mijn lijf weer te leren kennen en gebruiken. Aan de schietpartij heb ik blijvend letsel overgehouden; mijn rechterhand functioneert niet meer goed, doordat een kogel mijn zenuwen heeft doorboord.

Na het sporten ruim ik het huis op en drink ik soms koffie met een vriendin. Daarna haal ik River en gaan we samen naar de speeltuin of boodschappen doen. Eten doen we stipt om zes uur. Koken gaat moeilijk door die hand, maar een voedingscoach heeft me laten zien wat ik wél kan maken: kleine gerechtjes, gezond en eenvoudig. Soms aangevuld met een kant-en-klare salade of soepje van Marqt, want groenten snijden blijft lastig. Dan lekker douchen en voor half acht ligt Riv in bed. Zelf ga ik om tien uur slapen. Later gaat niet, dan ben ik de volgende dag kapot.

image
CHERRISHA: Jurk Givenchy, sokken Falke, sneakers Nike, tas Gucci. RIVER: Jack Tommy Hil ger Kids, rok Gucci Kids, schoenen Dr. Martens.
Paul Bellaart voor Vogue Nederland, juli/augustus 2019.

In het weekend gaan we er vaak samen op uit. Een les van Djordy is dat: naar buiten, de wereld in! Hij was heel ondernemend, altijd positief en op pad. Met vrienden naar het Erasmuspark, op bezoek bij familie in Den Haag of naar de film. River en ik genieten daarvan, maar ik doe het ook omdat ik zo niet hoef te voelen wat ik voel als ik thuis ben, alleen en zonder afleiding. Dan vliegt het me aan. Het avondritueel is bijvoorbeeld nog een beetje zoeken. Want zo samen aan tafel aan het einde van de dag... dát zijn de momenten waarop we Djordy het allermeest missen. Ik moet accepteren dat River en ik, met z’n tweetjes, nu het gezin zijn. Zonder vader. Zonder partner. Dat is heus goed, we zijn echt gelukkig. Maar zo gelukkig als voor Djordy’s dood; ik weet niet of dat ooit nog gaat lukken.’

Lees de rest van Cherrisha's interview in het juli/augustusnummer van Vogue Nederland, dat vanaf nu verkrijgbaar is in de online shop en nu in de winkels ligt.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Magazine