Vogue's columniste Yootha over eerlijkheid en vriendschap

Yootha Wong-Loi-Sing schrijft in Vogue's juli/augustusnummer over hoe om te gaan met eerlijkheid binnen vriendschappen.

column-yootha-vogue-juli-aug-2019
Paul Bellaart voor Vogue, juli 2019

Actrice en socioloog Yootha Wong-Loi-Sing (31) komt uit Rotterdam, woont in Nederland en werkt veel in Los Angeles. Ze is te zien in de tv-serie Love is_ van Oprah Winfrey. Vind haar eerdere Vogue columns hier en hier, en lees hieronder de preview van haar vierde column uit Vogue Nederland, juli/augustus 2019, dat nu in de winkels ligt.

De dag dat er naar mijn mening werd gevraagd toen een vriendinnetje met nieuwe schoenen naar school kwam vergeet ik nooit meer. Ik keek naar het schoeisel en twijfelde: meepraten of niet? De schoenen leken op gigantische vrachtwagenbanden. Van die banden die de Sterkste Man met knappende aders naar de finish probeert te kantelen. Ik zei het natúúrlijk niet in die ex-ac-te wóór-den, maar ik vond de vrachtwagenbandreferentie behalve accuraat en komisch ook heel eerlijk (duidelijk pre-Balenciaga-era). Ze moest huilen. We zaten in de brugklas, dus veel drama en er vloeiden solidariteitstranen. Ik stond versteld van het onbedoelde effect van m’n woorden. Indammen in de categorie eerlijkheid, dan maar.

Maak van je hart geen moordkuil, zeggen ze dan, maar met een blijkbaar moordende muil als de mijne, lijkt een moordkuil soms zo gek nog niet. Ik werd ouder en weet je? Ik heb liever rottende lijken in mijn hart, dan een eerlijk gesprek waarin ik heel voorzichtig de onderliggende patronen aan de kaak probeer te stellen van een vriendin, die op haar 36ste Tinder-date nog steeds in de eerste drie minuten begint over kinderen (fictief). Eens? Of ben je liever eerlijk en heb je het beste voor met je girl? Ik hoop het laatste.

Lees verder in Vogue's juli/augustusnummer, waarin je naast de maandelijkse column van Yootha ook die van onze andere columnisten Romy Boomsma, Kim van Kooten en Madeleijn van den Nieuwenhuizen vindt.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Magazine