Het septembernummer van Vogue Nederland is tevens het eerste September Issue van Vogue's nieuwe hoofdredacteur Rinke Tjepkema. Dit issue ligt vanaf donderdag 8 augustus in de winkels, en dinsdag 6 augustus bij abonnees.

Bestel het september 2019 nummer hier

Mijn liefde voor Vogue begon op mijn veertiende, toen ik midden jaren negentig Britse en Amerikaanse Vogues ging verzamelen met de supermodellen van toen op de cover: Karen Mulder, Claudia Schiffer, Cindy Crawford en Naomi Campbell.

Vogue Nederland lanceert septembernummer birgit kos luna bijl
Luna: capeje Chanel, bustier Area, panty Falke, Birgit: jasje Chanel, panty Wolford.
Carlijn Jacobs voor Vogue Nederland, september 2019.

Ze openden een wereld voor me waarmee ik in Lelystad nou niet direct in aanraking kwam. En terwijl mijn vader zich vertwijfeld afvroeg wat die opstapelende jaargangen te betekenen hadden en of ik ooit tot inkeer zou komen en mijn geld zou gaan uitgeven aan zinvollere zaken, droomde ik er stiekem van om Karen Mulder te zijn.

'Vrije geesten die de modewereld kleur geven, in een tijd waarin grenzen worden opgeworpen'

Hoewel het nog tot na mijn afstuderen zou duren voor het in me opkwam dat werken bij een tijdschrift ook een carrièreoptie was, lijkt het alsof Vogue er al mijn hele leven is. De vrijheid en schoonheid die ik vond in de pagina’s van Vogue, vrijheid van onbegrensde keuzes om je leven te leiden, vrijheid om middels kleding te experimenteren met je identiteit, werd de leidraad voor mijn eerste nummer, dit septembernummer. Ik ben heel blij en vereerd om het met je te delen.

vogue nederland lanceert septembernummer birgit kos luna bijl
Luna Bijl in wikkeljas van Prada.
Carlijn Jacobs voor Vogue Nederland, september 2019.
vogue nederland lanceert septembernummer birgit kos luna bijl
Birgit in jasje van Louis Vuitton
Carlijn Jacobs voor Vogue Nederland, september 2019.

We maakten drie covers, met de Nederlandse modellen en beste vriendinnen Luna Bijl en Birgit Kos, in drie van de grootste trends van komende winter, tailoring, neutrals en felle kleur, gefotografeerd door Carlijn Jacobs en gestyled door acting fashion director Dimphy den Otter. We spraken voor dit nummer ook een van de opmerkelijkste ontwerpers van het moment, Jonathan Anderson, en modefotografen Inez en Vinoodh over hun oeuvre dat in een bijzondere samenstelling in The Ravestijn Gallery te zien is. Vrije geesten die de modewereld kleur geven, in een tijd waarin overal ter wereld grenzen worden opgeworpen in plaats van geopend, van het grootste belang. Veel plezier ermee!

Liefs, Rinke

Bestel het september 2019 nummer hier

PS Er zit een cadeau bij dit nummer! Omdat het mijn allereerste is, krijg je een stickervel met daarop de leukste, mooiste beelden uit dit septemberissue. Sla pagina 66 maar open.

PPS Dit nummer is ook je toegangsbewijs voor Vogue’s Flower Market, op zondag 1 september in de tuinen van het Rijksmuseum, waar je zelf een boeket mag samenstellen en munten krijgt voor een middag met heel veel workshops en meer. Ik zie je er graag!